Tamam mıyız ?

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
20621636.jpg

Vizyon Tarihi :29 Kasım 2013 (1s 30dk)
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Aras Bulut İynemli, Sumru Yavrucuk devamı...
Tür : Dram
Ülke :Türkiye

Özet & detaylar

İhsan bedensel engeli nedeniyle annesine bağımlı olarak yaşamak zorunda olan ve içerisinde kısılıp kaldığı bu hayata günbegün daha fazla küsen genç bir adamdır. Hayalleri vardır; asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğü bu hayallerin uktesi ve annesine yük olduğu fikrinin ağırlığıyla yaşamdan kopmaktadır. Temmuz ise idealleri doğrultusunda baba evinden ayrılan ve bu süreçte ayaklarının üzerinde durmak için çabalayan bir heykeltıraştır. Geçinebilmek amacıyla çocuk romanlarında çizerlik yapar ve mutlu bir ilişkisi de vardır. Her şey böylesine yolunda giderken kız arkadaşı tarafından terk edilmesi ve üstüne işten çıkarılması hayatını altüst eder. Temmuz ve İhsan'ın yolları hayatlarının böylesine karanlık bir döneminde kesişir ve bu tesadüf ikisinin de yeniden doğmasını sağlar.

Bu bir Çağan Irmak filmidir ve Türk sineması adına oldukça başarılı bir yapım. Yönetmenin farklı senaryosuyla dikkati çeken ama oyuncuların oyunculuklarını sonuna kadar sergilediği bu filmi ilk izleyenlerden olmaktan memnunum. Can dostum filmini yeniden hatırlamama sebep oldu ama yine de oldukça güzeldi. Kesinlikle olmasa bile izlemenizi yerli filmler adına bir destek olarak tavsiye edebilirim. Biraz daha özen gösterilseydi çok daha başarılı olabilirdi belki ama yine de seyretmiş olmaktan memnunum.


'' İnsan yükü ağırdır demiştin, sen benim kanatlarımsın. Tamam Mıyız? ''


Herkesin hayatında '' Ben seninle tamamım '' diyebileceği birisi olmalı...ama mutlaka olmalı...
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Tamam mıyız?

Vizyona gireli bir kaç sene olmasına rağmen izlememiş olduğuma üzüldüğüm bir film olan Tamam mıyız dan bahsetmek istiyorum. Biri engelli iki kişinin birbiriyle kesişen yollarını dibe vurdukları anda yine birbirlerinden güç alarak hayata tutundukları çok güzel bir dostluk filmi benim gibi izlememiş olanlar için hatırlatmak isterim.


21055870_20131107160751663.jpg


Umudun hiç tükenmediği bir film

Bir umut hikayesi “Tamam mıyız?” yaşadıkları talihsizlikler sebebiyle dibe sürüklenen iki insanın yollarının kesişmesiyle başlayan dostluklarını ve hayata tutunma çabalarını etkileyici bir dille beyazperdeye taşıyor.

Bu film seyircisine İhsan ve Temmuz'un saf dostlukları ile umudun hiç tükenmediğini hatırlatacak.

Hayatta hiçbir şey tesadüf değil, her şeyin bir sebebi var.. Tıpkı Temmuz ve İhsan’ın yollarının mucizelerle kesişmesi gibi..

Hayatındaki seçimleri Temmuz’u babası ile karşı karşıya getirir, maddi hiçbir destek beklemeksizin kendi hayatını yaşamak isteyen ve evinden ayrılan Temmuz, ruhunu meslek olarak seçtiği heykeltraşlıkla arındırır. Hayatını devam ettirmek için çocuk romanları için çizerlik yapan Temmuz’un hayatı, sevgilisinden aldığı bir e-mail ile allak bullak olur. Sevgilisi tarafından terk edildiğini öğrenen Temmuz aynı zamanda da işini kaybetmiştir .Hayatı ile yüzleşen Temmuz, dibe vurmuş, yaşama küsmüştür. İhsan ise, bedensel dezavantajı sebebiyle, hayatını annesine bağlı yaşamak zorunda genç bir adamdır. Gerçekleştiremeyeceği hayallerinin yanı sıra annesinin sırtında bir yük olmaktan da mutsuz olan İhsan’ın kurtuluşu ile ilgili tek bir fikri vardır. Ta ki Temmuz’la karşılaşana dek..Temmuz ve İhsan hayatlarının çöküşünde, dibe vurdukları bir anda karşılaşır ve bu karşılaşma Temmuz’u hayatı, sanatı, umudu yeniden tanıyacağı, İhsan’ı ise hayata yeniden tutunacağı bir dostluğa, başlangıca sürükler. Farklı iki yaşamın birleşmesine sebep olan bu tesadüfî buluşma Temmuz’u İstanbul’un hiç bilmediği bir köşesine ve hiç tanımadığı bir ailenin içine sokacaktır.


 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Sevgili Gülümse,

Çok film izlyen biri olarak tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki geç izlemiş olmakla pek bir şey kaybetmedin. İzlediğim çok daha güzel engelli konulu yabancı filmlerin yanında Tamam mıyız son derece abartılı ve bir o kadar samimiyetten uzak bir filmdi ama yine de beğenmene sevindim sonuçta özel bir yönetmenin filmiydi.

Paylaşımını https://engelliler.gen.tr/f55/tamam-miyiz-23605/ taşıyabilir misin? Ben hala konu taşımayı bilmiyorumda :)
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,497
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Konuyu birleştirdim.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst