Tek kulak işitme kaybı askerlik işlemleri ve engelli raporu hakkında

Merhabalar 24 yaşına geldim ve askerlik tecilimi bozduracağım okuduğum ve anladığım kadarıyla askerlikten muaf olabilirim. En son girdiğim iş yeri sağlık raporumda sağ kulak ileri derece duyma kaybı olduğu yazılmış ve aynı zamanda sağ kulağımda Microtia (kulak şekil bozukluğu) hastalığına sahibim. Bu durumda ben engelli raporu da alabilir miyim aşağıya son yapılan test sonuçlarının görselini bırakacağım yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

• 11.jpg
    11.jpg
    457.3 KB · Görüntüleme: 1,243
umarım çürük alırsınız. Baştan belirteyim askeriyede KBB odyo testi makina ile alınıyor. yani ses geliyor mu geliyorsa düğmeye bas gibi özel odaya sokmuyor sizi. kanepede uzanıyorsunuz kulağınız özel makina sokuyor sesleri beyniniz algılıyor mu diye bakıyor. O nedenle askerlik konusu net olmayan bir durum bu. belli seviyede sesleri beyin algılamazsa direk çürük. hiç uğraşmadan basarlar imzaayı. o nedenle askeriyeye doktordan çürük raporu çıkarmaya çalışın derim..

umarım çürük alırsınız. Baştan belirteyim askeriyede KBB odyo testi makina ile alınıyor. yani ses geliyor mu geliyorsa düğmeye bas gibi özel odaya sokmuyor sizi. kanepede uzanıyorsunuz kulağınız özel makina sokuyor sesleri beyniniz algılıyor mu diye bakıyor. O nedenle askerlik konusu net olmayan bir durum bu. belli seviyede sesleri beyin algılamazsa direk çürük. hiç uğraşmadan basarlar imzaayı. o nedenle askeriyeye doktordan çürük raporu çıkarmaya çalışın derim..
Cevap için teşekkürler hocam fakat sağ kulağım tamamen kapalı delik yok dediğiniz şekilde bir teste girmem mümkün değil benim

Sansınızı deneyin. Askeriye doktoru kararını versin..
bence seni çürük yaparlar ama benim dediğime değil doktorunun vereceği karara odaklanmalısınız.

hocam merhaba ben yaklasık 3 sene once bakteriyel menenjit gecirdim sol kulak sinir ve %100 isitme kaybı yasadım.Çürük alma şandım var mıdır size göre?

hocam merhaba ben yaklasık 3 sene once bakteriyel menenjit gecirdim sol kulak sinir ve %100 isitme kaybı yasadım.Çürük alma şandım var mıdır size göre?
sol kulak kayıp sağ kulak duyuyor ise askere alınma ihtimalin yüksek. Geri hizmete alırlar.
bu konuda KBB uzmanı görüşü gerekiyor benimki sadece olasılık...

Merhaba herkese iyi formlar.

Sağ kulağım neredeyse hiç duymuyor sol kulağımda ise kulak zarı deliği ve kronik otitis rahatsızlığım var Daha öncesinde ameliyat oldum sol kulağımdan fakat başarısız oldu. Aşağıda işitme testi sonucumu paylaşıyorum. Sizce Askerden muaf olur muyum ?
cankelek.png

sizin gibi durumda olup da askerliğini subay olarak yapan arkadaşlarım oldu.
Bir kulağında zar delik idi ameliyat ile düzelmedi. Görevi subay.
Diğeri bir kulağı tamamen duymuyor diğer kulağı iyi: görevi subay

sizin durumunuza gelince sana kalmış.

Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında merak ettiğim şey bu tarz durumlarda yüzdelik olarak nasıl sonuçlar çıkıyor olmasıydı. Son hastane muayenemde doktor sol kulaktan tekrar ameliyat olmamın gereksiz risk olduğunu söylemişti. Çok araştırma yapsam da bir kanıya varamadım muafiyet konusunda. Mevzuatın 19. ve 20. maddelerine göre muafiyet verilmesi gerekiyor. Fakat gerçek yaşamda neler oluyor, ne çıkıyor bunu merak ediyorum.

Hocam merhaba sol kulak sağlam (30 db 5. Dalga boyu tespit edildi) sağ kulak ise 100 desibel dalga tespit edilemedi ABR sonucum. kbb doktoru sonuca ve yönetmeliğe balığ askere gitmeye elverişli değildir girdi sisteme. Perşembe kurula çıkıcam onlar kararı değiştirir mi ne yapmam gerekir ekstradan

Hocam merhaba sol kulak sağlam (30 db 5. Dalga boyu tespit edildi) sağ kulak ise 100 desibel dalga tespit edilemedi ABR sonucum. kbb doktoru sonuca ve yönetmeliğe balığ askere gitmeye elverişli değildir girdi sisteme. Perşembe kurula çıkıcam onlar kararı değiştirir mi ne yapmam gerekir ekstradan
Hocam öncelikle geçmiş olsun odyometri test sonuçlarınız nasıl çıkmıştı. Daha önce hiç bera testi yaptırmadım ben. Kendi durumum için karşılaştırmak istiyorum.

Geri