Selamlar, konu 2017 yılında açılmış harika bir konu, zira bu durumla karşılaşan insanlar var ama kimseden cevap bulamıyor, oradan oraya savruluyor. Ancak [MENTION=19870]Werty[/MENTION] sonucu yazsa daha iyi olurdu

. 2020 yılının son aylarında aynı durumla karşı karşıyayım.
Anneaneme aldığımız raporda engel durumu %94, ancak "zihinsel" kutucuğu işaretli olduğu için mahkemeye gidip vasi tayini için başvuru yapmak gerekliydi. Anneannemizin zihinsel engeli yok, ancak yaşlılığa bağlı deması var, ki raporda da hafif ve orta demansı vardır diye yazıyor. Mahkeme bu süreçte bizi polis tebliği ile tekrar hastaneye gönderip zihinsel durumu ile ilgili rapor çıkarttırıyor. Hastaneden mahkemeye gönderilen raporda "hastanın yaşlılığa bağlı hafif ve orta demansı var, bu da zihinsel bir engel teşkil etmez, vasi tayinine gerek yok" gibi bir yazı gönderdi. İnsan şunu söylemeden edemiyor; ul*n o zaman neden zihinsel kutucuğunu işaretleyip de bizi uğraştırıyorsunuz?! Neyse mahkeme rapor doğrultusunda vasi tayinine gerek yoktur kararı verdi. Hakime hanıma soruyoruz araç alabilir miyiz, alırsınız diyor. Galeriye soruyoruz yok zihinsel kutucuğu işaretli olmaz, vasi atanması lazım. Hastaneye gidiyorsunuz kardeşim bu kutucuğu işaretlediniz diye araç alamıyoruz diyorsun, ya nasıl vermiyorlar bir sürü böyle raporla araç alan oldu diyor. Bu süreçte tenis topu gibi oradan oraya savruluyorsunuz. Neyse hastanın demansı olduğu için vekalet almak gerekiyormuş bilgisine zar zor ulaştık. Vekalet aldık. Bugün bir araba bayii ile irtibata geçtim. Satış sorumlusu belgeleri bize gönderin bakalım dedi. Raporu, mahkeme kararını ve vekaletnameyi gönderdim. Satış sorumlusu bana raporda zihinsel kutucuğu işaretli olduğu için satış yapamayacaklarını söyledi, mahkeme kararınızda vasiye gerek yoktur diyor evet ama zihinsel kutucuğu işaretli olduğu için sisteme bunu girince vasi kararı istiyor, hastaneye gidip düzelttirin raporu diyor. O kadar basit birşey sanki, hastaneye gitsek tekrar süreci başa saracaktır. Bu pandemi zamanı anneannemizi hastaneye götürmeyi bırakın dışarı adım attırmak büyük risk. Baştan aşağı mantıksızlık, iş bilmezlik, bürokrasinin dibi. Sözde engellinin hayatını kolaylaştırmak için hak tanıyorlar, ama burnumuzdan geliyor.
Keşke [MENTION=19870]Werty[/MENTION] sonucu yazsaydı. Ben olumlu veya olumsuz sonucu yazacağım, pes etmeye ramak kaldı.