Vazife Malülü Hakkında

Kamuda memurum Coronada 40 gün yoğun bakımda kaldım. İşyerinde kaptım mikrobu coronadan sonra 1 yıl geçmeden 2 kalça be 2 omuza protez takıldı % 51 ortapedik engelliyim vazife malülü sayılırmışım

Bu kararı meslek hastalıkları hastanesi verir.
İsterseniz SGK.ya dilekçe ile durum bildirip başvurunuz.

SGK olumlu görürse sizi meslek hastalıkları hastanesine sevk gönderecektir. Kendi başınıza meslek hastalıkları hastanesine gidemezsiniz, değerlendirmeye almazlar.

Bu kararı meslek hastalıkları hastanesi verir.
İsterseniz SGK.ya dilekçe ile durum bildirip başvurunuz.

SGK olumlu görürse sizi meslek hastalıkları hastanesine sevk gönderecektir. Kendi başınıza meslek hastalıkları hastanesine gidemezsiniz, değerlendirmeye almazlar.
Kurumuma Adliyeye bildirdim yeterli mi emekli olmak istemiyorum sadece Vazife Malülü olduğumun tespitini be vazife malülü ünvanını almak istiyorum Corona ve akabinde avasküler nekroz 2 kalça be 2 omuz protez %51 engel oranı

Aslında anlatmak istediğim de bu;
2 maaş birden alırsınız. Kurum işlem yapmıyorsa SGK ya bildirmelisiniz.
Ama ispatını meslek hastalıkları hastanesinden verilecek rapor ile durum belli olur.

Sizce olurmu vazife malülü sayılırmı yım?
Geçmiş olsun;
Çalışırken ve iş saati içerisinde hastalık oluştu ve ilerleme neticesinde sakatlıklar kalıcı oldu ise benim düşünceme göre evet dicem..
Ama işi sağlama almak ve Doktor raporu ile durum netleştirmek, SGK.ya durum bildirmek lazım.
Adliye Kurumu bu konuda birşey yapmaz. İşin erbabı SGK..

Geri