Vergi indirimi sadece maaş içinmi geçerli?

Ben bir Kamu Hastanesinde çalışmakdayım Vergi İndirimi Belgemi Tahakkuk birimine sundum Hem maaş hemde döner sermaye almaktayım.ama sadece maaşımda vergi indirimi uygulandı döner sermayeye niye uygulanmadıgını sordugumda sadece birinden vergi indirimi olur dediler ama dönerden de gelir vergisi kesmekteler.madem vergi indirimi almaya hak kazandım niçin benim dönerimden gelir vergisi kesiyorlar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

Bende vergi indiriminin sadece maaş için uygulandığını biliyorum. Döner sermaye gelirine uygulandığını hiç duymadım.

Ama çok mantıksız degilmi döner sermayeden gelir vergisi niye kesiyorlar ben 1. dereceden vergi indirimi aldım ama döner sermayeden gelir vergisi kesiyorlar bence çok garip bir durum

Çocuğunuz 18 yaş altı ise ve aracı kendi kullanmayacaksa hayır yararlanamazsınız. Yararlanabilmeniz için sakatlık oranının %90 ve üzeri olması gerekirdi.

Sakatlık oranı %90'ın altında olanlar ÖTV indiriminden yararlanabilmeleri için aracı hareket ettirici özel donanıma ihtiyaç duyması gerekiyor. Böyle bir gereksinimizin varsa evet yararlanırsınız.
Not: Arkadaşlar başka konularla ilgili sorularınızı o kategoriyle ilgili alana açınız. Bu şekilde çok karmaşık bir hal alıyor.

Geri