YKS Engelli Başvurum Yetişmeyecek

M

merkur

Guest
Merhabalar, işitme kaybı olan biriyim ve daha önce hiçbir rapor çıkarmadan eğitim öğrenim hayatıma devam ettim önümüzdeki YKS sınavı için sahip olduğum işitme kaybını belirtmek istiyorum. Fakat engelli raporum önümüzdeki pazartesi günü çıkacak ve gerekli diğer evraklarla ÖSYM'ye teslim edilmesi gerekiyormuş. Ayın 23'ü son başvuru tarihi, Posta 2 veya en geç 3. Gün ulaşması ve işlenmesi lazım ki engelimi belirterek devam edeyim. ÖSYM'yi aramam gerekir mi nasıl yetiştirebilirim?
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,350
Tepkime Puanı
362
Puanları
83
YKS sınavında rapor çok aman aman birşey. Kendinize güveniyorsanız sıkıntı olmaz.
Rapor sizin bedensel engelli görme engelli ve diğer engelliler ile birlikte sınava sokacak. Yani ulaşılabilir kolay bir bina seçilecek sizi oraya yönlendirecekler. rampa asansör ve braille alfabesi ile yazılı asansörü olan bir bina.
Ayrıca masalarda yemek masası kadar geniş ve rahat bir ortamda sınava girmenizi sağlayacak.
Ayrıca gözetmen olan öğretmenlerde özel. Belki işaret dili bilenler seçilecek.

Onun dışında sorular aynı süre aynı puan aynı.

Bu nedenle yetiştirirseniz sıkıntı yok. Yetiştiremezseniz can sağlığı. Çok aman aman birşey değil. Son günü kaçırmadan kayıt yap gitsin diyeceğim ama siz bilirsiniz..

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre okuluna yazılmak niyetinde iseniz bir kaybınız da olmaz. Raporu o okula verirsiniz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst