Selam arkadaşım,
Aslında siz farkında bile olmadan benim aradığım doğru örneksiniz. Yani evde bakım maaşının bağlanan kişiye ne amaçla bağlandığı ve ne şekilde kullanıldığı gerçeğinden yola çıkarak bu maaşın gerçek tasarruf hakkının kesinlikle sizde olması gerektiğini düşünenlerdenim yani yenge veya başka bir kişiyi bakıcı olarak göstermenin mantığı kadar saçma bir uygulama daha yok bana göre. Engelli kişi bakıma muhtaçsa elbette bir bakıcı tayin edilir ama maaş bağlanması bana kalırsa hakeden kişi engellinin kendisi olduğuna göre yani bu durumda da siz ve ablanız yani anlatmak istediğimi yazılı olarak ifade edebilmem oldukça zor ama bu konuda çok fazla yetersiz uygulama olduğunu ve iki maaşın birleştirilmesinin konuya en uygun ( yeterli ölçüde çok daha yüksek miktarda bir maaş olmalı) çözüm yolu olduğunu savunuyorum.
Dediğiniz gibi yapın o halde ziraat bankasının müşteri hizmetlerini yengeniz arasın ve cep nosu olarak ( kendine ait cebi olmadığı için ) sizin cep nosunu versin. Bir yere not edin müşteri numarasınıda ve internet bankacılığında kullanacağınız şifreyide kimseye söylemeyin sadece siz ve yengeniz bilmeli.