Bası ve Yatak Yaralarına Kudret Narı Çözüm Oluyor

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,020
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Koça karı ilacı diye damga vurulup bir kenara itilen "alternatif tıp" yöntemleri tüm dünyada yoğun bir şekilde kullanıyor. Son yıllarda ülkemiz de özellikle Prof.D.r Ahmet Maranki ve Prof.D.r İbrahim Saraçoğlunun alternatif tıp diye adlandırılan bitkilerle tedavi yönteminin bilimsel açıklamalarını yapmalarıyla birlikte alternatif tıb a bakışta radikal değişim olmuş ve halk bu alana buyük ilgi göstermiştir.

Modern tıbbın çözümsüz kaldığı çoğu hastalığa alternatif tıb çözüm olabiliyor. Bunlara bir örnek:

Kudret Narı


kudret-narı.jpg

Özellikle omurilik felçlilerde görülen bası yaraları yada yatağa bağlı olarak yaşamını devam ettiren kişilerde görülen yatak yaralarına kudret kudret narının çok iyi geldiği bizzat bu ürünü kullananlar tarafından söylenmekte. Yıllarca bası yaraçekip gitmediği d.r kullanmadığı ilaç kalmayan buna karşın yaralarını iyleştiremeyen kişiler kudret narını kullandıktan sonra yaralarının çok kısa sürede iyleştiğini belirtiyorlar.

Kudret Narı Neden Bası Yaralarını İyleştiriyor?

Yapılan çalışmalarda kudret narının içeriğinde bulunan "antibiyotik" maddesi yara iyleştirmede büyük rol oynuyor. İçeriğinde bulunan doğal antibiyotik açık yaraların hızla iyleşmesine sağlarken bilinen hiç bir yan etkisinin olmadığı belirtiliyor. (Kudret narını kimlerin kullanmaması gerektiğini son bölümde açıklayacağız)

(Kudret Narı, Momordica charantina, Balsamgurken)

Araştırmalara göre; Kudret Narı, parçalı yapraklı, tırmanıcı, otsu bir yıllık bir bitkidir. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır.

Sarı çiçekler açar, turuncu-sarı renkli meyveler verir. Anavatanı Hindistan'dır. Kudret Narı'nın gastrit ve ülser karşıtı etkisi, kudret narı meyvesinin bağışıklık sistemini güçlendiren özelliklerinden destek alıyor olabilir. Yüksek oranda E vitamini ve kaliteli protein içererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Kudret Narı için Önerilen Hastalıklar :

New York Üniversitesinde yapılan bir araştırmada kudret narında HIV virüsünün çoğalmasını engelleyen bir protein keşfedildiği bildirilmektedir.

Aynı zamanda kudret narının, antibiyotik etkisinin olduğu, lutein ve lycopene içeriği tümör büyümesini engelleyici özellikte olduğu da bildirilmektedir.
Mide ülserini tedavi eder. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk iyileşmesinde ve çabuk kapanmasında etkilidir. Asya'da mide problemleri ve kan şekerinin kontrolü için yaygın olarak kullanılır.

Karaciğeri destekler, egzama ve sedefe faydalıdır. Bağırsak tembelliğini giderir, hücreleri yeniler, rahim yaralarını giderir,

Kudret Narının Kullanım Şekli ve Kullanım Dozu :

Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve ezilir, bir miktar balla karıştırılıp sabahları aç karnına yenilir. Bu şekilde en az 41 gün kullanılır. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise halis zeytinyağı içinde bekletilen kudret narı aynı şekilde kullanılabilir.
Yanık ve cilt yaraları için lapa haline getirilerek cilde uygulanır.
Çekirdeklerinin kullanımında ise yıkanarak temizlenen çekirdekler ikiye ayrılır ve saf zeytinyağı içinde bekletilirek elde edilen karışım kullanılabilir. Meyvesinin kabukları kurutularak toz haline getirilerek de kullanılabilir.

Kudret narı bilinçsiz kullanıldığında karaciğere zarar verebiliyor.

Kudret narı kanser, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliğinin tedavisinde kullanılabilen bir bitkisel destek! Dikkatli kullanılmadığında karaciğere zarar verebiliyor.

Ayrıca kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının, özellikle insülin kullanan hastaların dikkatli kullanmasında fayda var.

Düşük ve kanama ihtimalini artırdığı için bu desteği hamilelerin kullanması uygun değil.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Bende Spastik kolon (IBS) hastalığı var sürekli ilaç kullanıyorum. Kudret narının miğde, bağırsak hastalıklarına iyi geldiğini okuyuncu almak istedim. Kudret narının kendisini bulamadım ama sürekli alış veriş yaptığım aktar bana içeriğinde kudret narı olan bir pekmez verdi. Yaklaşık 2 haftadır bu pekmezi kullanıyorum be inanılmaz derecede faydasını gördüm. 2 haftadır ilaçta kullanmıyorum. Söylenildiği kadar etkili birşeymiş.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Evet uzun süredir engellerin içerinde olmama ragmen herkse az çok birşeyler aktarıyor olmama ragmen bası yarasından yıllardır sıkıntı çekenlerdenim, bu konuda maalesef yıllardır sıkıntılıyım, yara bende tam 4 yıldır var, sürekli doktorlara gitmekten artık bunalımlar gelmeye başlamıştı...
Akla gelebilecek bütün pomadları kullandım, hangi engelli neyi kullanmış fayda sağlamış hemen kullandım, oturma simidi aldım nafile, havalı minder aldım nafile onları yarayı açmadan önce kullanmam gerekiyordu ama ben bilmiyordum:(

Yara için kırşehirde plastik cerrahi bir dönemler yoktu bu konuda ankara hastanesine gittm, orda gören doktor dediki dikeriz kapatırız ama yine açılır, en iyisi kendi kendine kapansın sürekli takip edelim pansumanları aksatmayın dedi.
Dedimya bu konuda kullanılmamış bütün pansuman çeşileri bütün pomadları kullandım, yara örtücü bantlar, spreyler, akıllara neler gelmişse kullandım nafile yara bundan 1 ay önce baş parmağınızı işaret parmagınızla yuvarlak yaparak birleştirin hemen hemen o kadardı, içeri olan derinliği hemen hemen kemige dayanmış şekildeydi.
Ancak buraya bu başlık açıldıktan sonra okudum, aslında bu ürünü yıllar önce bir fizik tedavi merkezinde söylemişlerdi ama kırşehirde bulamadım o yüzden kalmıştı, ürünü netten araştırdım baktım pahalı birşey degil, 20 liralık bir ürün dedimki ne olacak sanki bunuda deneyelim dedim sipariş ettim netten;

yarayı sadece rifocinle temizledikten sonra gelen bu ürünün hazır yara için kullanılmış hazırlanmış şeklini bir çay kaşıgıyla yaraya sürüp üstünü kapatıyoruz, evet zaten ilk bir haftada gözle görülür bir ilerleme oldugunu gördügümde çok şaşırdım, şimdi yara tam 10 kuruş büyüklüğünde ve içerideki 1cm lil derinlik tamamen doku bağlaması sistemiyle dümdüz oldu yaraya bakınca şimdi sadece üzerindeki derisinin olmadıgını görüyorum, hiç içeri derinlik yok, dümdüz 10 kuruş büyüklüğünde bir yara kaldı. ilk önce her ne kadar yarada enfeksiyon yok gibi görünsede içerden enfeksiyon çıkıyor ürünü ilk kullandıgımız 2-3 günde sonra kesildi yradan hiç akıntı olmadı..

Yarası olan arkadaşlarıma rica ediyorum ben bası yarasından dolayı büyük büyük çok büyük sıkıntılar çektim, ama çok şükür kurtuldum, ürünün bir ballı yada pekmelisi var onu kaşıkla yiyorsunuz, ama benim kullandıgım ürünü netten sipariş ettiğim yere yara için kulllanacagımı belirttim kullanmam gereken ürünün zeytinyaglı kudret narı oldugunu söylediler bi kavanozda karıştırılmış şeklini gönderdiler, ürün için bir ugraş vermedik aldık kapağını açtık kaşıkla karıştırdık, kullanıma hazır, dedigim gbi yara için zeytinyağlı olanı kullanacaksınız.
Kavanozu 20-30 liralık birşey o yzden mutlaka kullanın alın deneyin ben 1 aydır iyice gün gün izleyip yazdım mutlaka yarası olan arkadaşlar kullansın,bası yarasından en son çare ameliyat, o yüzden önce kendi kendinize kapatmak çabası verin bu ürün size büyük fayda sağlayacaktır, kullandım tecrübe ettim mutlaka mutlaka öneriyorum, ürüne ulaşamayan bulamayan arkadaşlar bana ulaşabilirler.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
İnanılmaz bir iyleştirme etkisi var. Ben İBS için kullandım ve çok faydasını gördüm. Bası yarası için Mehmet deneyimlerini anlatmış. 4 yıllık ve kronikleşmiş bir bası yarasını bu kadar sürede iyleştirmesi ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
 
E

Erdem Uygar

Guest
Bir arkadaşım var ve yaraları iyilleşmedi gitti. Tavsiye edeyim bu panoyu okusun.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Mutlaka haberdar ediniz. Yıllarca bası yarası olup bir türlü iyleşmeyen kişiler kudret narı sayesinde kısa sürede iyleştiklerini söylüyorlar. Ki bası yarası çok berbat bir yaradır, insanın tüm yaşam kalitesini düşürür. Bir yığın medikal ürün, ilaç var ama bazı bası yaralarında işe yaramıyor yada iyleşme süreci çok geç oluyor. Oysa kudret narında iyleşme süreci hem hızlı hemde hiç bir yan etkisi yok. Denemekte fayda var.
 
F

Fırtına

Guest
bası ve yatak yaraları çok ciddi yaralar..
kudret narı'nın bu yaralara iyi gelmesi ve hızlı bir şekilde tedavi etmesi çok güzel..
arkadaşlarımın şifa bulmasına çok sevindim.. kudret narı'nın bilincinde olalım, bilmeyen arkadaşlarımıza tavsiye edelim..

''alternatif tıp'' bir kenara itilmemeli.. modern tıbbın çözümsüz kaldığı bir çok hastalığa ''alternatif tıp'' çözüm olabiliyor..
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Daha önce bu konuda yukarda kendi deneyimlerimi yazmıştım ancak yara daha önce tam olarak kapanmamıştı, ürünü kullanmaya devam ettim, ürün kısa sürede gözle görülür derecede iyileşme olmuştu, ancak çok küçük kalan yara bugun itibariyle tam manasıyla kapanmış durumdadır, ancak ben halen 10 gün kadar oturmayacagım yaranın o kapanan kısmı halen kırmızı deri yara yok ama kapanan kısımdaki deri halen çok koyu renkte degil ten renginde degil kırmızı şekilde yani otursam o kırmızı bölgelerde açılmalar olabilir diye düşünüyorum o sebepten ben halen o kırmızı bölgelere ürünü sürüyorum ki komple ten rengine dönüşüp açılan bölgeler sertleşsin istiorum neticede yeni kapandı ve yumuşak o kısımlar daha biraz daha beklemekte fayda var.
Ben bizzat kullandım bu faydaları gördüm bası yarası olan arkadaşların mutlaka maeliyatluk yaraları bile olsa eminimki çok kısa sürede fayda sağlayacaktır kullandım ve kesinlikle öneriyorum kullanım şeklini daha önce yukardaki mesajımda belirtmiştim bu konuda sorusu olanlar ulaşabilirler.
 
F

Fırtına

Guest
merhaba edanur,

kudret narı'nı aktarcılardan temin edebilirsin.. şayet ürünü temin edemez isen; mehmet yalçın arkadaşımıza ulaşabilirsin.. nereden alacağına dair sana bilgi verebilir..
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Ürünü bütün aktarcılardan alabilirsiniz ama yukarda yazdıgım gibi ürünün zeytinyağlı olanını alacaksınız, aktarcılarda bulmak mümkün.
 

cilginpalet

Üye
Üye
Katılım
Ara 26, 2011
Mesajlar
212
Tepkime Puanı
2
Puanları
18
selam aynı sorun bendede var ancak dediğin bu kudret narı olayını aktardan aldım ancak bu macun gibi deyil ? daha sıvı aceba senin aldığın başka bir karışımmı ? sen hangi siteden aldıysan bir paylaşırsan sevinirim
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Ben aşağıdaki siteden aldım ve bası yarası için kullanmak istediğimi belirttim zeytnyağlı istedim içindeki kudret narlarını ezip göndermişlerdir yani alıp yaraya sürdügümde krem gibi birşeydi ezilmişti ve biraz zaytinyağdan dolayı cıvıktı ben aşağıdaki siteden bakın lütfen.

ball
 

cilginpalet

Üye
Üye
Katılım
Ara 26, 2011
Mesajlar
212
Tepkime Puanı
2
Puanları
18
evt arkadaşlar bu kudret narı hakkaten bir mucizevi bir şey adeta yaklaşık 4 yıldır yaralardan muzdariptim kah iyiye gdiyordu kah kötüye ama an itibariyle kurtuldum yaralardam hemde öyle yok yan yatmak yok yüz üstü yatmak değil yani günde taş patlasın 4 saat felan yan yattım gerisi hep sırt üstü yattım ancak benim taktiğim şu daha önceden yumurta tipi havalı yatağım vardı bu iptal boru tipi havalı yatak aldım 400 tl civarı sonradan haberim oldu dr yazınca aşağı yukarı 250 sini devlet karşılıyormuş neyse boru tipi havalı yatak gazlı bezede fazla para vermeyin medikal sitelerinden kiloyla pamuk yüzmetre civarı gazlı bez bunları eczaneden 4 gazlı bez paketine vereceğiniz para kadara alıyorsunuz bunları evde bilen bri gazlı bezin içine pamuk sonrada bir ütü olay bu gelelim pansumana rifosin iğneyle yıkıyoruz yarayı yaranın üzerine dönene kadar böyle duruyor dönmeye yakın kudret narını çay kaşığıyla yaraya sürüyoruz sonra hazırladığımız gazlı bezle kapıyoruz ben günde 1 kez uyguladım 4yıldr kapanmayan yarayı 3 ayda tamamen kapattık hemde dğer pomatlar gibi kabuk bağlamadan drek alttan yandan doldurarak iyileşti yara umarım yaradan muzdaerip olan arkadaşlarda fayda görürü
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Kişisel deneyimler bu ürünü kullanacak olan, bası yarası olanlar için çok önemli. Güncel bilgiler için teşekkürler cilginpalet...
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
1 Kavanoz yaranın tamamen kapanmasına yetiyormu arkadaşlar ?

gerçi yaranın büyüklüğüyle alakalı birşey ama yinede bilmekte fayda var
 

cilginpalet

Üye
Üye
Katılım
Ara 26, 2011
Mesajlar
212
Tepkime Puanı
2
Puanları
18
1 Kavanoz yaranın tamamen kapanmasına yetiyormu arkadaşlar ?

gerçi yaranın büyüklüğüyle alakalı birşey ama yinede bilmekte fayda var
valla ben kendim yapamam diye onlara hazırlattım sitede gösterilen kavanozu onlar hazırlayınca neredeyse 2 kavanoz oluyodu yani ben nerdeyse yarım kavanoz kullanmış oldum ama yukarıda yazdığım gibi şu boru tipi havalı yatakta lazım çünkü 6 7 dk da bir bu boruları şişip iniyor birde hissedemiyorsun ama havada veriyor alttan bu sebeple terlemede olmuyor yatakta
 

daisybilge

Üye
Üye
Katılım
Şub 28, 2016
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Ürüne nasıl ulasabiliriz

Evet uzun süredir engellerin içerinde olmama ragmen herkse az çok birşeyler aktarıyor olmama ragmen bası yarasından yıllardır sıkıntı çekenlerdenim, bu konuda maalesef yıllardır sıkıntılıyım, yara bende tam 4 yıldır var, sürekli doktorlara gitmekten artık bunalımlar gelmeye başlamıştı...
Akla gelebilecek bütün pomadları kullandım, hangi engelli neyi kullanmış fayda sağlamış hemen kullandım, oturma simidi aldım nafile, havalı minder aldım nafile onları yarayı açmadan önce kullanmam gerekiyordu ama ben bilmiyordum:(

Yara için kırşehirde plastik cerrahi bir dönemler yoktu bu konuda ankara hastanesine gittm, orda gören doktor dediki dikeriz kapatırız ama yine açılır, en iyisi kendi kendine kapansın sürekli takip edelim pansumanları aksatmayın dedi.
Dedimya bu konuda kullanılmamış bütün pansuman çeşileri bütün pomadları kullandım, yara örtücü bantlar, spreyler, akıllara neler gelmişse kullandım nafile yara bundan 1 ay önce baş parmağınızı işaret parmagınızla yuvarlak yaparak birleştirin hemen hemen o kadardı, içeri olan derinliği hemen hemen kemige dayanmış şekildeydi.
Ancak buraya bu başlık açıldıktan sonra okudum, aslında bu ürünü yıllar önce bir fizik tedavi merkezinde söylemişlerdi ama kırşehirde bulamadım o yüzden kalmıştı, ürünü netten araştırdım baktım pahalı birşey degil, 20 liralık bir ürün dedimki ne olacak sanki bunuda deneyelim dedim sipariş ettim netten;

yarayı sadece rifocinle temizledikten sonra gelen bu ürünün hazır yara için kullanılmış hazırlanmış şeklini bir çay kaşıgıyla yaraya sürüp üstünü kapatıyoruz, evet zaten ilk bir haftada gözle görülür bir ilerleme oldugunu gördügümde çok şaşırdım, şimdi yara tam 10 kuruş büyüklüğünde ve içerideki 1cm lil derinlik tamamen doku bağlaması sistemiyle dümdüz oldu yaraya bakınca şimdi sadece üzerindeki derisinin olmadıgını görüyorum, hiç içeri derinlik yok, dümdüz 10 kuruş büyüklüğünde bir yara kaldı. ilk önce her ne kadar yarada enfeksiyon yok gibi görünsede içerden enfeksiyon çıkıyor ürünü ilk kullandıgımız 2-3 günde sonra kesildi yradan hiç akıntı olmadı..

Yarası olan arkadaşlarıma rica ediyorum ben bası yarasından dolayı büyük büyük çok büyük sıkıntılar çektim, ama çok şükür kurtuldum, ürünün bir ballı yada pekmelisi var onu kaşıkla yiyorsunuz, ama benim kullandıgım ürünü netten sipariş ettiğim yere yara için kulllanacagımı belirttim kullanmam gereken ürünün zeytinyaglı kudret narı oldugunu söylediler bi kavanozda karıştırılmış şeklini gönderdiler, ürün için bir ugraş vermedik aldık kapağını açtık kaşıkla karıştırdık, kullanıma hazır, dedigim gbi yara için zeytinyağlı olanı kullanacaksınız.
Kavanozu 20-30 liralık birşey o yzden mutlaka kullanın alın deneyin ben 1 aydır iyice gün gün izleyip yazdım mutlaka yarası olan arkadaşlar kullansın,bası yarasından en son çare ameliyat, o yüzden önce kendi kendinize kapatmak çabası verin bu ürün size büyük fayda sağlayacaktır, kullandım tecrübe ettim mutlaka mutlaka öneriyorum, ürüne ulaşamayan bulamayan arkadaşlar bana ulaşabilirler.

Merhaba,
Yatak yarası için edinmek istiyoruz.ürüne nasıl ve nereden ulasabiliriz?
En kısa zamanda bilgilendirebilirseniz seviniriz.
Teşekkür ederiz.
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Ürünü internet üzerinden almıştım, bu konuda netten araştırma yapabilirsiniz güvenilir bi yerden tedarik edebilirsiniz, ayrıca isterken mutlaka yara için kullanacagınızı belirtin ona göre ezip göndersinler gelince göreceksiniz pomad şeklinden biraz daha sulu olarak gelmiş olacaktır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst