Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%100 Engelli adına araç almak istiyoruz. Savcılık olmaz diyor?
Merhaba engelli aracı almayı planlıyorum izmirde yaşıyorum halam %100 engelli ama savcılık sorun cıkartıyor %100 engelliye verılmıyor dıe. sanırım yasada böle bişey yok %90 uzeri herkez alabiliyor bi bilginiz varsa yardım edersenız cok sevınıcem
Sakatlık oranı %90 ve üzeri olanlar adına araç alınabilir, alınan aracı sakatlığı bulunan kişinin 3. dereceye kadar yakın akrabaları kullanabilir. Savcılığın konuyla alakası nedir, iş neden savcılığa intikal etti ve savcılığın tam olarak red gerekcesi nedir?
sanırım engelli aracı kendı kullanamadıgı için bir kagıt gerekıyor 150 lira ucret yatırdıktan sonra bilir kişi araştırıp onay veriyor onay verdıkten sonra savcı imza atıyor ama zorluk cıkartıyo izmir karşıyakadaki savcı dosyamızı bilir kişiye bile yollamamış askıda tutuyor. sadece burdaki savcı sanırım zorluk cıkartıyormus baska semtlerdeki savcılar veriyomus sanıırım ama o iş içinde engellının dosyaları baska bı semte geçicek ıkametkah değişicek falan uzun iş konuyla ilgili mahkemeye baş vurmayı düşünüyorum. bizim hakkımız olan bişeyi savcının böle vermeme yetkisi varmı ?
Yasaların verdiği hakkı hiç ama hiç kimse kendi kafasına göre engelleyemez. Yasa açık ve net. Sakatlık oranı %90 ve üzeri olanlar ÖTV indirimli araç alabilir. Bunun tartışma götürür bir tarafı yok.
peki mahkame yardımıylamı hakkımızı alıcaz yanı nereye başvurmamız gerekıyor izmir engelliler derneginin bi yardımı dokunurmu nasıl bı yol izleyecegimiz hakkında yardım ederlermi gereklı yerlere başvurmak için
Hay allahım. Yahu bu iş için mahkameye falan gerek yok. Savcı neye göre neden sorun çıkartıyor anlamadım ben. Yasa burada http://engelliler.gen.tr/f18/engellilere-otv-indirimi-uygulama-sartlari-316/ Bu yasayı anlamak için filozof olmaya gerek yok. Siz yukarda verdiğim metni o sorun çıkaran savcıya gösterin bi bakalım ne diyecek.
sonuç olarak savcı ımzayı atmıyor yanına bıle giremıyoruz en son sözcüsü savcı vermıyor dıyıp basından attı 150 lıra bilir kişi parasını bıle yatırttırmadı bize