2018 Yılı Evde Bakım Maaşı Kişi Başı Gelir Beli Oldu

• Konbuyu başlatan rahim
  • Başlangıç tarihi
Merhaba ankara henüz yapmamış ama bilgisi olan varmı normalde 13 yatardi bilgisi olan paylaşan bilirmi rica etsem

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi babam emekli o maaş almama yetiyo diyelim ama ablamda çalışıyo ablamın gelirinede bakılıyomu birlikte yaşıyoruz 4 kişi

Evde 4 kişi yaşıyoruz babam emekli o maaş almama yetiyo diyelim ama ablamda çalışıyo aynı evde yaşıyoruz ablamın gelirinede bakılırmı?

[MENTION=20141]Ozyy[/MENTION]

Aynı evde yaşayanların gelirleri dikkate alınır.

Şu kişiler gelir hesabına dahil edilir;

Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler; Bakmakla yükümlü olunan bireyler tanımı iki bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölüm; “üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan; eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri;

Başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babayı”;

merhaba arkadaşlar be n babamın ölüm aylığını alıyorum %95 engelli raporum var sorum şu babamın maaşının tamamı ni alamıyorum 910 tl alıyorum benden baskada alan yok maaşını babamin bunu arttirabilirmiyim yada ne yapmalıyım bir sorum daha 2022 maaşımı iptal ettirdim bunuda alabilme imkanım varmı şimdiden teşekkürler

[MENTION=20453]iskender48[/MENTION]

tek alan sizseniz o civarda alırsınız. yetim maaşını artırmanın bir koşulu yopk. daha doğrusu siz zaten tek hak sahibi olduğunuz için en üst düzeyde alıyorsunuz zaten. Yetim maaşı alanlar 2022 maaşı alamaz.

Ben aile ve sosyal politikalar bakanlığı müşteri hizmetlerini aradım ve herhangibir resmi açıklama yok denildi kişi başına düşen gelir ile ilgili sizin kendi hesaplamaniz mı yoksa kesin bir bilgi mi şimdiden teşekkür ederim

bana yardımcı olabilırmısınız bilginiz varsa 967 tl 2018 kişi başına düşen gelir şu an aşmıyoruz.fakat emekli maaşiarı 7.ayda zamlanınca bu rakamı aşabiliriz..bu durumda bakım maaşımız kesilirmi yoksa 2018 ocak maaşımız mı geçerlidir.

arkadaşlar 2018 kişi başına düşen gelir 967 tl şimdi yılın 2 ci yarısında emekli maaşlarına zam geldiğinde bu neye göre hesaplanacak ben geliri aşarsam yılın ilk yarısındaki maaşa göremi hesaplanıyor yoksa 2.yarısındaki zamlı maaşa göre mi bilgi verir misiniz teşekkürler.

halil abicim e devletde ekonamik destek neden kayit bulunamadi diyor ben 2022 aliyorum evde oglum ve ben varim bilgin varmi abicim gecen ay baglan misti cektim abi 773.43 kurus simdi kayit bulunamadi diyor abi

[MENTION=7511]orcunaral[/MENTION]
Evde bakım maaşı sistemi henüz çok yeni o yüzden aksaklıklar var. Sizin gibi bir çok kişide bir kayıt görüyor bir göremiyor sistem zamanla düzene girecektir.

Gulumse hanım bişey sorabilir miyim? Eve giren gelir 1600tl ,annemi yetim aylığı 498tl ,evde bakim maasim1085 . Sorum su dulvyetim ikramiye verilecege soylendi anbemle kardesi yari yariya aliyor olum ayligini bu ikramiyede 500 tl annem 500tl kardesi vetilecek dimi anlayamadim burasini? Bide 2018 ocak yetim aylığına 25tl zam yapıldı. Haziran da yine 25tl zam yapılır diye düşünüyorum. Böyle unda geliri aşıyor muyuz? Evde bakım maaşı hane gelirine ekleniyor muyardımcı olursanız sevinirim

Gulumse hanım bişey sorabilir miyim? Eve giren gelir 1600tl ,annemi yetim aylığı 498tl ,evde bakim maasim1085 . Sorum su dulvyetim ikramiye verilecege soylendi anbemle kardesi yari yariya aliyor olum ayligini bu ikramiyede 500 tl annem 500tl kardesi vetilecek dimi anlayamadim burasini? Bide 2018 ocak yetim aylığına 25tl zam yapıldı. Haziran da yine 25tl zam yapılır diye düşünüyorum. Böyle unda geliri aşıyor muyuz? Evde bakım maaşı hane gelirine ekleniyor muyardımcı olursanız sevinirim

kardeşim evde bakım parasını gelire dahil etme kişi başı 967 geliri evde 2 kişi ise 1934 lira 3 kişi ise 2901 lira olması lazım ikramiyede dediğin gibi 500 kardeşin 500 annen alır evde bakı parası dahil edilmez çünkü o hakkı kaznıyorsun ama onu 2022 maaşlarına eklediler

kardeşim evde bakım parasını gelire dahil etme kişi başı 967 geliri evde 2 kişi ise 1934 lira 3 kişi ise 2901 lira olması lazım ikramiyede dediğin gibi 500 kardeşin 500 annen alır evde bakı parası dahil edilmez çünkü o hakkı kaznıyorsun ama onu 2022 maaşlarına eklediler

Cevap için çok sağolun evde 4 kişiyiz. Bişey daha sorabilir miyim haziran yetim aylığına 25 tl zam gidip belirtmeliyim di mi? Bide 500tl ikramiyeyi bildirmeyi miyim yoksa onlar otomatik görür mu?

Cevap için çok sağolun evde 4 kişiyiz. Bişey daha sorabilir miyim haziran yetim aylığına 25 tl zam gidip belirtmeliyim di mi? Bide 500tl ikramiyeyi bildirmeyi miyim yoksa onlar otomatik görür mu?

geliri aşmadığı sürece sorun olmaz sonuçta 6 ayda bir maaşlar artıyor ikramiyeyi tüm emekliler alacak aşmadığı sürece sorun olmaz adamakrın elinde sistem var zaten ufacık şeyi görürler

geliri aşmadığı sürece sorun olmaz sonuçta 6 ayda bir maaşlar artıyor ikramiyeyi tüm emekliler alacak aşmadığı sürece sorun olmaz adamakrın elinde sistem var zaten ufacık şeyi görürler

Sınırı geçemiyoruz zaten. Bende sistemden görürler diye düşündüm yine de haziranda gidip bilgi veriyim 500ikramiye 25tl ölüm aylığı zam diye

Geri