2022 Engelli Aylığı almak için ne yapmam gerekiyor

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Annemin maaşından dolayı benim yeşil kartım çıkmıyordu , Annemin ikametgahını ablamın evine aldık , yani evde sadece benim ikametgahım kaldı...neyse sonra ben tekrar sosyal yardım vakfına gittim...Anne min ikametgahı ayrı olsa bile geliri sana da düşer ve yine 2 ye bölünür dediler ve yeşil kart yine vermediler...acaba oradaki görevliler bana yanlış bilgimi verdiler ?


neyse şuan %57 engelli rapor çıkardım , 2022 maaşı ve yeşil kart çıkartmak istiyorum , ne yapmam gerekiyor ?

Anne'min ikametgahını kardeşimin yanına alırsak , evde ben yanlız yaşarsam, yani sadece o evde benim ikametgahım olacak , bu durumda Anne'min maaşı ve varlıklarından muaf olurmuyum ? 2022 maaşını almamın önünde bir engel kalır mı ?
 

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar (Provizyon sorgusu sonucu kapsamı 60/g olarak görülenler)

ben şu anda 60/g Kapsamında Genel Sağlık Sigortası primi ödüyorum , daha öncede belirttiğim gibi yeşil kartımı iptal ettiler ve tekrar o kadar uğraşmama rağmen vermediler...yukarıdaki maddeye göre 2022 maaşına başvurmadan önce yeşil kart çıkartmalıyım ama Anne'min gelirlerlerinden dolayı yeşil kart vermiyorlar..
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION]

Reşit bireyseniz yani 19 yaşınızdan gün adıysanız, yalnız yaşamanız halinde, %40 ve üzeri sağlık raporunuz varsa, 2022 engelli maşından yararlanabilirsiniz.
Ancak 2022 yönetmeliğine göre engelli kişinin yaşadığı hanede yaşayan herkesin toplam gelirleri yine hanede yaşayan kişi sayısınıa bölündüğünde 2019 yılı sonuna kadar 609,67 tl yi aşmamalı aynı zamanda yalnız yaşasanız dahi mevcut hane giderlerinin yine 609 tl yi aşmaması gerekiyor.

Yazınızda babanızdan bahsetmemişsiniz, Babanızdan ayrı yaşıyor olsanız veya babanızın vefatı gibi bir durum varsa yine 2022 yönetmeliğine göre nafaka alan, almaya hakkı olan kişiler, veya anne babasının sgk sından yararlananlar 2022 maaşından yararlanamaz.

Gss konusu ise, gelir testine girerek net asgari ücretin 3/1 inden düşük gelir tespit edilmesi halinde 2019 yılı için 852,8 TL olanlar yeşil kart kapsamında kabul edilir ve gss den ücretsiz yararlanır
Siz hane gelirine göre gelir testine tabi tutulup gelir yüksekliği sebebi ile 60g kapsamına giriyorsunuz bu durumun tek çaresi ya hane geliriniz kişi, başı 609 tl den düşük olması gerekir, yada sgk dan yararlanmıyor, çalışmıyor yalnız yaşıyor olmanız gerekiyor.Bu durumda başka kişilerin gelirinden sorumlu tutulmassınız.

İhtimal olarak son bir konuda annenizin adresini farklı adrese kaydırmanız fakat beraber yaşamaya devam etmeniz durumunda sydv nin yıllık sosyal incelemerindeki soruşturmalarda farkedilirse maaşınız kesildiği gibi o zamana kadarki size ödenen maaşlar size borç çıkartılır.

Hafta içi mesai saatlari içersinde ücretsiz olarak hizmet veren 144 nolu hattı arayarak bilgi almanızda mümkün.
 

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
septik arkadaşım verdiğin bilgiler için çok sağol , o halde yarın sabah yapacağım ilk iş Anne'min ikametgahını , başka kardeşimin yanına almak daha sonra SYDV vakfına gidip yanlız yaşadığımı ve gelirim olmadığını , bana yeşil kart çıkartmaları gerektiğini , yasalara göre bunun hakkım olduğunu tatlı bir dille anlatacağım , eğer geçen yaptığı gibi anne niz ile ikametgahlarınız ayrı olsa bile yeşil kart size veremeyiz derseler işte o zaman 3-4 tane XANAX alır çıngar çıkartırım , o sürtük görevli beni iki kez kandırdı , yasal hakkım olmasına rağmen bana yeşil kart vermedi tam 3-4 aydır SGK primi ödüyorum..sizin dediğinize göre , yasaları iyi bildiğinizi varsayıyorum.. Annemin ikametgahını ablamın yanına aldıktan sonra bana yeşil kart vermek zorundaydılar ama oradaki bayan görevli ile hatta vakıf müdürüyle bayağı münakaşa ettim ama yasalar öyle biz bişey yapamayız deyip kestirip attılar...bakalım yarın ne olacak , umarım kavgasız ,gürültüsüz hakkım olan yeşil kartı sorunsuz alıp ,2022 maaşına başvurumu yaparım...diğer konu hakkında endişeniz olmasın Annem genelde kız kardeşimle kalıyor benim eve arada bir misafirliğe geliyor..Babam vefat etmiş durumda Annem babamdan kalan emekli maaşını alıyor , birde Dedem den kalan maaşı büyük Anne ile paylaşıyor , ayrıca Dedem den kalan bazı değerli gayrımenkuller var bunların 8/1 hissesi anneme ait...yani ben Annem ile maddi ilişiğimi kesmez isem maaş çıkartmam imkansız olur...
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION]

Beraber yaşadığınız anneniz, farklı bir adrese kayıtlı olduktan sonra.

Yalnız yaşayan, üzerinde kayıtlı mal varlığı olmayan ,sgk kollarından yararlanmayan, nafaka almayan, çalışmayan, her hangi bir geliri olmayan, %40 ve üzeri engelli reşit birey olarak 2022 engelli maaşından yararlanma hakkınız var.

Sydv na 2022 engelli maaşı müracatınızı yapın, başvurunuzu kabul etmiyorlarsa, sebebini yazılı olarak istediğinizi belirtin.
 

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
[MENTION=3734]septik[/MENTION] ilgin için teşekkür ediyorum , Peki başka bir şey sormak istiyorum, aynı şekilde yeşil kart alma hakkımda var değil mi ? zaten bildiğim yeşil kart olmazsa SGK primi ödeyenler 2022 maaşına başvuramıyor..

merak ettiğim diğer bir husus Engelli raporum çıkmadan önce yeşil kart bana vermediler , anne min ikametgahını ayırmış olmama ,evde yanlız yaşıyor olmama ve her hangi bir gelirimin olmamasına rağmen yeşil kart vermediler..gerekçeleri ise bekar olduğunuz için Annenizin ikametgahı farklı olsa bile onun gelirinden yararlanıyorsunuz dediler...yasanın öyle olduğunu söylediler...haklı mıydılar ? yoksa haksız olarak 4 aydır bana SGK primi ödettiriyorlar ? umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir , engelli raporu çıktıktan sonra mı yeşil kart alma hakkım doğdu yoksa daha öncesinde de bu hakkım var mıydı ?
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION]

Rica ederim, Benim bildiğim, reşit bireylerde kimse kimsenin gelirinden sorumlu değildir. Sadece sosyal yardımları kısıtlamak amaçlı hane geliri uyduruldu, fakat 2022 maaşı için bile olsa farklı adreslerde yaşayan kişilerin gelirleri engellinin yaşadığı haneye ait gösterilemez.

Engelli olmasanız dahi yukarda bahsettiğim gibi belirli bir gelirin altında olmanız durumunda ücretsiz gss den yararlanma hakkınız oluyor. Zaten siz 2022 müraccatı yaptığınız zaman size gelir testi yapılmak zorunda, çıkan sonuç muhtaçlık sınırı 609 tl üzerinde ise 2022 den yararlanamaz 852 tl nin üstündeysede ücretsiz gss den yararlanamazsınız.

Siz sydv na müraccatınızı yapın geri çevrilirse sebebini yazılı olarak isteyin. Hatta ben ısrarla yazıyorum 144 ü arayarak da resmi ağızdan net bilgiler alabilirsiniz.
 

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selam Dostlar , haftalardır Diyarbakır ili Ergani ilçesi SYDY vakfı ile mücadele içerisindeyim..beni çileden çıkardılar..Lanet yavşak müdüre söylemediğim ağır laf , hakaret kalmadı..

Bazı tanıdık Avukatlara danıştım, ayrıca internet üzerinde hukukçu ve Engelli forumlarına sorunumu yazdım.Hukukçuların ve işin ehli uzmanların dedikleri, yaşadğın hanede kaç kişi varsa evin toplam gelirleri o kadar kişiye bölünür yani biz 5 kişi yaşadığımız için hanemizdeki gelirler 5'e bölünmesi gerektiğini söylediler.yani 2022 maaşı ve yeşil kart vermeleri gerektiğini söylediler ama yine de işini garantiye almak için tek başına ikamet etmenin en garanti yol olacağını söylediler.Tek başına yaşarsan seni Annen veya her hangi bir akrabanın gelirleri ile ilişkilendiremezler, öyle bir hakları olmadığını söylediler.Bende mantıklı olacağını düşünerek ikametgah adresimi eski evime aldım.

İkametgah adresimi eski evime aldıktan sonra tekrar SYDY vakfına gittim.hukukçuların bana söylediklerini onlara ilettim.SYDY vakfı personeli ile zorlu bir mücadeleden sonra nihayet başvurumu onaylatabildim.saha görevlisi gelip evime bakıp gelir tespiti yapacaktı.Artık ben bu işin olacağını nihayet yasal haklarıma kavuşacağımı düşünüyordum.

Bilin bakalım ne oldu : Saha görevlisi geldi o anda da aynı mahallede oturan Annem eve bana yardım için gelmişti.bulaşık ve çamaşır yıkıyordu.Saha görevlisine diyorumki Annem sadece eve bulaşık ve çamaşılarımı yıkamak için geldi, aynı evde ikamet etmiyoruz.Gelip bakabilirsiniz evde Annemin hiç bir eşyası yoktur, ben yanlız yaşıyorum, arada bir Annem,Ablam veya yeğenlerim yardıma veya misafirliğe geliyor bu sizi ilgilendirmez.Sonuçta esir kampında yaşamıyorum evime Annem,Ablam,Ailem istediği zaman yardıma veya misafirliğe gelir bu sizi ilgilendirmez dedim.Böyle bir yasa veya yönetmelik olabilir mi? Siz ne hakla ailemin evime gelmesinin sorun olduğunu söylüyorsunuz? Ama laf anlatamadım tabii.Saha görevlisi senin Evinde Anneni gördüm,bu iş olmaz deyip iki katlı evin fotoğrafını çekip gitti.Anladımki bunların niyeti zaten işimi yapmak değil,bahane arıyorlar. Artık müdürden mi talimat almışlar,müdürün bana bir husumeti mi var ,sorunun ne olduğunu bilmiyorum.

neyse aradan uzun bir süre geçtikten sonra tekrar Yeşil kart ve 2022 maaşı bağlanması talebi hakkında Ergani KAYMAKAMLIĞINA VE VAKFA dilekçeler verdim , ya işleme alınmıyor ya da geciktiriliyor. Son verdiğim dilekçede haftalardır bekletiliyor. Amaçları süreci olabildiğince geciktirmek ve beni vazgeçirmek.

Ergani SYDY vakfı müdürü ve personelinin hukuksuz ve keyfi uygulamaları yüzünden 2 aydır yasal hakkım olan 2022 maaşını alamıyorum ayrıca 5 ayı aşkın süredir yasal hakkım olan yeşil kart talebim aynı şekilde yalan ve gerçek dışı bir gerekçe ile reddediliyor. Haklı olmama rağmen piç bir müdüre denk geldiğim için maddi ve manevi ağır hasar aldım. Ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Durumum 2022 sayılı Kanun kapsamındaki Yaşlı ve Engelli Aylıkları ve 3816 Sayılı Kanun kapsamındaki yeşil kart kanun hükümlerine tamamen uymaktadır. bu haklardan yararlanmak için yasalarda yazan tüm şartlara sahibim ama yapmıyorlar , bana takmışlar heralde. bugün tekrar gittim Annemin ve benim ikametgah adreslerimizin belgesini götürdüm ayrı evlerde yaşadığımızın kanıtı diye müdürün önüne koydum. artık Annen ile yaşadığın için yeşil Kart çıkmaz diyemiyor. bu sefer daha komik ve absürd bir cevap aldım..bir engelli kişi tek başına yaşıyorsa demek ki yeterli gelire sahiptir o yüzden size yeşil kart,maaş çıkmaz. saçmalıkta sınır tanımıyorlar artık..bu nasıl bir gerekçe..hangi yasada böyle bir şey yazıyor.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION] çok geçmiş olsun. Başınıza gelen olay tamamen vakıf personelin gıcıklığı. Bu anlatılan durum başka şekilde izah edilemez.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION]

Dava açabilirsiniz, büyük ihtimallede haklı çıkarsınız.
 

yakamoz77

Üye
Üye
Katılım
Tem 9, 2019
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Ergani Sulh hukuk mahkemesine dava açtım ama takipsizlikle sonuçlandı , Savcı konunun idare mahkemeleri alanına girdiğini ,davayı Ergani ilçesinde bulunmayan yani Diyarbakır idare mahkemesine açmam gerektiğini belirtmiş..dava açmak için maalesef 300-400 TL civarı harç yatırmam gerekiyormuş şu anda maddi gücüm yok o yüzden şimdilik dava açma konusunu erteledim.

Bu arada aynı soruları Bilgi edinme yasası kapsamında Cimer aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na da sordum.
Lütfen bilgi sahibi sayın üyelerin Ergani SYDY Vakfı müdürünün 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri hakkında düşüncelerini öğrenmek isterim.


Ergani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri:

1 : Benim ve Annemin ikametgah adresleri ayrı olmasına rağmen ,yani Hane gelirlerimiz ayrı olmasına rağmen, gelir tespiti için eve gelen Vakıf personelinin sırf Annemi evde gördüğü için , beni Annemin gelirleri ile ilişkilendirip başvurumu reddetmesi.
2 : Vakıf müdürünün söylediği gibi bir engelli vatandaş tek başına yaşayabiliyorsa demek ki yeterli gelire sahiptir o yüzden başvurun olumlu sonuçlanmaz.
3 : bir engelli vatandaşın Babası veya Annesi aynı şehirde yaşıyorsa onların gelirleri engelli vatandaşın geliri olarak kabul edilir ve kişi sayısına bölünür ona göre gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az olması veya fazla olmasına göre başvuru olumlu veya olumsuz sonuçlanır.

2022 aylığı ve yeşil karta sahip olmak için yasalarda belirtilen tüm şartlara uymama rağmen Ergani SYDY Vakfı müdürünün üstteki gerekçeleri öne sürerek 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme hakkı var mıdır ? Ergani SYDY vakfı müdürünün öne sürdüğü gerekçelerin hukuki bağlayıcılığı var mıdır? yoksa yanlış bilgi verip görevi kötüye kullanım suçu mu işlemektedir ?

Aynı soruları Bilgi edinme yasası kapsamında Cimer aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na da sordum.
Lütfen bilgi sahibi sayın üyelerden Ergani SYDY Vakfı müdürünün 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri hakkında düşüncelerini öğrenmek isterim.
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
493
Tepkime Puanı
76
Puanları
28
[MENTION=24223]yakamoz77[/MENTION]

Rica ederim, Benim bildiğim, reşit bireylerde kimse kimsenin gelirinden sorumlu değildir. Sadece sosyal yardımları kısıtlamak amaçlı hane geliri uyduruldu, fakat 2022 maaşı için bile olsa farklı adreslerde yaşayan kişilerin gelirleri engellinin yaşadığı haneye ait gösterilemez.

Engelli olmasanız dahi yukarda bahsettiğim gibi belirli bir gelirin altında olmanız durumunda ücretsiz gss den yararlanma hakkınız oluyor. Zaten siz 2022 müraccatı yaptığınız zaman size gelir testi yapılmak zorunda, çıkan sonuç muhtaçlık sınırı 609 tl üzerinde ise 2022 den yararlanamaz 852 tl nin üstündeysede ücretsiz gss den yararlanamazsınız.

Siz sydv na müraccatınızı yapın geri çevrilirse sebebini yazılı olarak isteyin. Hatta ben ısrarla yazıyorum 144 ü arayarak da resmi ağızdan net bilgiler alabilirsiniz.

sayın septik affınıza sığınarak belki konunun yeri değildir lakin çaresizliğim neticesinde buradan yazmak zorunda kaldım ben %40 ortapedik engelim var sol bacakta polio sekeli dolayısı ile bel fıtığı ve çalışamama durumu ayrıca 2 hafta önce tek böbreğimin çalıştığının diğerinin doğuştan küçük ve iş yapmadığını öğrendim 5 gün öncede kalp krizi geçirdim kronik kalp hastası oldum bunada şükür benim öğrenmek istediğim rapor yeniletip engelli maaşı alabilirmiyim tahminen bu 3 rahatsızlığım için % kaç oran çıkar ayrıca kulak burun boğaz sorunumda var
 

emmolu

Üye
Üye
Katılım
Ocak 21, 2012
Mesajlar
63
Tepkime Puanı
3
Puanları
8
%40 ortapedik engelim var
gelir şartın tutarsa zaten %40 rapor 2022 maaşı için yeter.tavsiyem yenıden rapor çıkartmanız çünkü tam bagımlı rapor alabılme durumunuz var alabılirseniz evde bakıma başvurursunuz alamazsanız.%70 üzeri olursa normal raporunuz bu kezde alacagınız 2022 maaşının miktarı fazla olur.
selamlar septik
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
A slm [MENTION=3432]emmolu[/MENTION]


[MENTION=4669]gececi01[/MENTION]

Estafurullah, çok geçmiş olsun Allah şifanızı versin inşallah.

Biliyorsunuzki, 2022 engelli maaşı için en düşük %40 oranında raporunuzun olması ve hane kişi başı gelir krterininde 2019 yılı sonuna kadar 609 tl yi aşmaması gerekiyor.Sorunuza bakarsak polio'da herhangi bir baston gibi aparat kullanmadan yürüyebiliyor olmanız halinde %20 oran verildiğini biliyorum, baston tarzı bir destekle yürüyorsanız o zaman %40 oran alabiliyorsunuz fakat tabi doktorunuzun gerekli tetkikleri yapıp kendi kanaatını ekleyerek vereceği sonucu bilemeyiz.

Böbrek, kalp, fıtık gibi rahatsızlıklarda tamamen doktorunuzun muayne sonucu, kanaatı ve sağlık bakanlığının oran veri sıkalasındaki yerine göre oranladıracaktır. Dikkatimi çeken kronik kalp rahatsızlığı oldu ( Kronik ya da süreğen, müzmin, Vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam eden, kimi zaman hayat boyu düzelmeyen ve tedavi imkânları daha sınırlı kabul edilen hastalık türüdür) Açıklaması bu şekilde, diğer böbrek sorununuzuda eklersek sorunuz üzerine tahminen %40 üzeri sağlık raporu alırsınız.

Oran toplamda kaç çıkar diye sormuşsunuz emin olun doktor olsam branşım bellidir diğer konulara karışamazdım yine bilemezdim,sağlık heyeti bu yüzden kuruluyor tek bir hastalığın diğer organlara sirayeti ve farklı branş alanlarındaki etkisini kurulan heyet tarafından netleştiriliyor.
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
493
Tepkime Puanı
76
Puanları
28
A slm [MENTION=3432]emmolu[/MENTION]


[MENTION=4669]gececi01[/MENTION]

Estafurullah, çok geçmiş olsun Allah şifanızı versin inşallah.

Biliyorsunuzki, 2022 engelli maaşı için en düşük %40 oranında raporunuzun olması ve hane kişi başı gelir krterininde 2019 yılı sonuna kadar 609 tl yi aşmaması gerekiyor.Sorunuza bakarsak polio'da herhangi bir baston gibi aparat kullanmadan yürüyebiliyor olmanız halinde %20 oran verildiğini biliyorum, baston tarzı bir destekle yürüyorsanız o zaman %40 oran alabiliyorsunuz fakat tabi doktorunuzun gerekli tetkikleri yapıp kendi kanaatını ekleyerek vereceği sonucu bilemeyiz.

Böbrek, kalp, fıtık gibi rahatsızlıklarda tamamen doktorunuzun muayne sonucu, kanaatı ve sağlık bakanlığının oran veri sıkalasındaki yerine göre oranladıracaktır. Dikkatimi çeken kronik kalp rahatsızlığı oldu ( Kronik ya da süreğen, müzmin, Vücudun herhangi bir parçasında var olan, uzun süreli devam eden, kimi zaman hayat boyu düzelmeyen ve tedavi imkânları daha sınırlı kabul edilen hastalık türüdür) Açıklaması bu şekilde, diğer böbrek sorununuzuda eklersek sorunuz üzerine tahminen %40 üzeri sağlık raporu alırsınız.

Oran toplamda kaç çıkar diye sormuşsunuz emin olun doktor olsam branşım bellidir diğer konulara karışamazdım yine bilemezdim,sağlık heyeti bu yüzden kuruluyor tek bir hastalığın diğer organlara sirayeti ve farklı branş alanlarındaki etkisini kurulan heyet tarafından netleştiriliyor.

eşim ben 23,19,11,9 yaş olmak üzere ailede 6 kişiyiz sgk yada başka sosyal güvencem yok sadece kızım %92 engelli olduğundan toplamda onun evde bakım ve 2022 maaşı 2100 tl gelirimiz var birde amcası kızımın adına araç aldığından 65 bin tl araç görünüyor dolayısı ile araç alma hakkı tanıyan devlet araç var diye yeşilkart vermiyor kalp ilaçlarım 600 tl tutuyor ve her ay alınacak bu durum yeni belirlendi şimdi 15 gün sonra biraz iyileşince sağlık kuruluna başvurup rapor oranımı yenilediğim taktirde 2022 maaşı veya yeşil kart veya ilaç yardımı alabilirmiyim öyküm böyle
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
493
Tepkime Puanı
76
Puanları
28
gelir şartın tutarsa zaten %40 rapor 2022 maaşı için yeter.tavsiyem yenıden rapor çıkartmanız çünkü tam bagımlı rapor alabılme durumunuz var alabılirseniz evde bakıma başvurursunuz alamazsanız.%70 üzeri olursa normal raporunuz bu kezde alacagınız 2022 maaşının miktarı fazla olur.
selamlar septik

kızımında %92 raporu üzerinden evde bakım maaşı ve 2022 maaşı alıyoruz toplamda 2150 tek gelir kaynağımız bu ailede 4 çocuk eş ve ben 6 kişiyiz sgk veya her ne ad altında olursa olsun başka gelir ve güvenlik sigortam yok sadece kızımın adına amcası ötv den muaf 65 bin tl faturalı araç aldı
 

emmolu

Üye
Üye
Katılım
Ocak 21, 2012
Mesajlar
63
Tepkime Puanı
3
Puanları
8
kızımında %92 raporu üzerinden evde bakım maaşı ve 2022 maaşı alıyoruz toplamda 2150 tek gelir kaynağımız bu ailede 4 çocuk eş ve ben 6 kişiyiz sgk veya her ne ad altında olursa olsun başka gelir ve güvenlik sigortam yok sadece kızımın adına amcası ötv den muaf 65 bin tl faturalı araç aldı

ötv indirimli alınan aracın indirimli fiyatının 120 de 1 i gelire dahil edilir.65 000 / 120 : 542 bu durumda bile 2022 için olan gelir sınırını geçmiyorsunuz.bilmediğim kısım amcalar engelli yeğenadına araç alabiliyor mu?aracı kim ne maksatla kullanacak?eğer engelli için kullanılmayacaksa ben olsam aracın alımına izin vermezdim.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
[MENTION=4669]gececi01[/MENTION]

6 Kişi x 2019 yılı sonuna kadar 609 tl helir krıteri = 3655 tl altında bir geliriniz ve %40 üzerinde bir sağlık raporunuz olması durumunda 2022 maaşından yararlanabilmeniz gerekir. Ancak 2022 maaşı bağlanma krıterinde araç konusu [MENTION=3432]emmolu[/MENTION] dediği gibi 120/1 gelire eklenirken bazı sydv larınca bu kadar düşük bir gelirle araç almanın mümkün olmayacağını düşünüp maaş vermeyip hatta maaş alanlarında kesildiğini duyuyoruz. İnşallah sizde sorun çıkmaz ve 2022 maaşından faydalanabilirsiniz.
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
493
Tepkime Puanı
76
Puanları
28
ötv indirimli alınan aracın indirimli fiyatının 120 de 1 i gelire dahil edilir.65 000 / 120 : 542 bu durumda bile 2022 için olan gelir sınırını geçmiyorsunuz.bilmediğim kısım amcalar engelli yeğenadına araç alabiliyor mu?aracı kim ne maksatla kullanacak?eğer engelli için kullanılmayacaksa ben olsam aracın alımına izin vermezdim.

binada 2 engelli var 3 aile var araç ailelerin ve engellilerin menfaatine kullanılmakta ticari bir amacı resmi belgesi zaten olamaz belki ben dürüst ve saf olduğumdan açık yazdım en büyük hatam o (aslına bakarsanız 60 bin tl engelli kızımın ölen annesinden kalan trafik kaza sigortasının parasıdır)yani kısacası aşağı sakal yukarı bıyık
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
493
Tepkime Puanı
76
Puanları
28
[MENTION=4669]gececi01[/MENTION]

6 Kişi x 2019 yılı sonuna kadar 609 tl helir krıteri = 3655 tl altında bir geliriniz ve %40 üzerinde bir sağlık raporunuz olması durumunda 2022 maaşından yararlanabilmeniz gerekir. Ancak 2022 maaşı bağlanma krıterinde araç konusu [MENTION=3432]emmolu[/MENTION] dediği gibi 120/1 gelire eklenirken bazı sydv larınca bu kadar düşük bir gelirle araç almanın mümkün olmayacağını düşünüp maaş vermeyip hatta maaş alanlarında kesildiğini duyuyoruz. İnşallah sizde sorun çıkmaz ve 2022 maaşından faydalanabilirsiniz.

4 yıldır kızımın engelli maaşını evde bakım maaşını araç hanede olduğu halde alıyoruz devlet henüz bir bahane bulamadı uyduramadı bilememki sırası geldiğinde belki bir bahane uyduracaktır 4 yıldır maaş ve arabası olan engellinin bugün ne değiştide maaşı kesilecek oda devletimizin farklı bir tasarruf modeli olabilir
 
Tekerlekli Sandalye
Üst