2022 Maaşı Uygulama Kılavuzu Yayınlandı

[MENTION=18350]Erdal erdal[/MENTION]

Şartlar uyması halinde her iki maaşta alınabilir fakat sizin durumunuzda şöylebir durum var çocuk 18 yaş altı olduğu için engelli maaşı alamaz ancak siz engelli yakını aylığı için başvurabilirsiniz fakat SSK lı olduğunuz için kabul edilmeyecektir. Hiçbir sosyal güvence olmaması gerekiyor.

Evde bakım maaşı alabilirsiniz bunun içinde raporda ağır engelli ibaresi olmalıdır. Ayrıca eve giren bütün gelir toplanıp yine evdeki kişi sayısına bölündüğü zaman 847 tl geçmemelidir.

Merhaba ya anlamiyorum muhtac hasta olan insanlar 3 ayda verdikleri uc kururu nasil hesapliyorlar anlamadim kafalarina gore aylik gider mider heaabi yapan allahtan korkmaz insanlar bugun bir ev kirasi 500 600 ken aylik masraflari dusunurseniz saglam adamlar askeri ucretle calisarak bile yari ac yari tok gecinirken nasil hesaptirki 3 ayda verdikleri uc kurusun muhasebesini yapiyorlar hem engelli hemde cocuklari. Olan bircok kardeslerim var nasil gecinecekler dusunceleri varmiki bukadar inceden kurus kurus hesaplayan zavallilar acaba yarin allahin huzurunda nasil hesap verecekler hesap cetindir vayki insanlarin baslarinda insanlarin hakkina engel olan zavallilar hesap cetindir kul hakkiyla ahirette nasil hep verirler aciyorum bunlara butun engelli kardeslerimin hakkina giriyorlar yazik

LG-D802 cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Merhaba gulumse hayata nickli hanim. Bir sorum olacakti size. 2022 maasim babam emekli oldu diye kesildi. Ama babam banka kredisiyle emekli 5 yil boyunca her ay 800 tl kesintisi var. Yani eksik maas aliyor. 2022 Maasimi tekrar baglatabilme gibi bir inkanim var mi ?

LG-D723 cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Eve giren gelire bakılıyor, gider ister kredi borcu ister fatura, ev masrafı olsun

[MENTION=19582]kdraslan[/MENTION]

Maalesef 2022 engelli maaşı gelir tespiti hanede yaşayan kişilerin gelirleri, giderler düşülmeden yine hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor ve kişi başı 423 tl nın üstünde bir gelir çıkması durumunda 2022 maaşı bağlanmıyor.

[MENTION=19582]kdraslan[/MENTION]

Maalesef 2022 engelli maaşı gelir tespiti hanede yaşayan kişilerin gelirleri, giderler düşülmeden yine hanede yaşayan kişi sayısına bölünüyor ve kişi başı 423 tl nın üstünde bir gelir çıkması durumunda 2022 maaşı bağlanmıyor.

Sorunu tam anlayamadım Erkan,

Kısa bir bilgilendirme yapayım belki işine yarar, illerde ve ilçelerde sydv ları var ve kendi bölgeleri yani bir ilçeden diğer bir ilçeye bağlı olan sydv bölgesine taşınır ve bu adres değişiliğini kendi bağlı olduğun sydv na bildirmessen 2022 maaşın kesilir.

Bide şuvar simdi ben deyişiklik yapcam şimdi şu var babamin bakıcısı annem anem ikinci bakıcı olurmu başka bir bakim yapsa maaş kesilmezmi 2 tane bakim 2 tanede 3 aylık maaş kesilmez dimi bilgi adres deyişikligi

SM-N9000Q cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Heyet gelip inceler onay verilene kadar maaş durdurulur, onay verilirse devam eder.
İkinci bakıcıya gerek yok annen senin de bakıcın olabilir, alınan bakım maaşı gelire dahil olur bu durumda 2022 maaşı kesilebilir, kişi başı 423lirayı gecerse
Daha net cevap için eve giren aylık geliri ve evdeki kişi sayısını bilmek gerek.

[MENTION=18350]Erdal erdal[/MENTION]

Şartlar uyması halinde her iki maaşta alınabilir fakat sizin durumunuzda şöylebir durum var çocuk 18 yaş altı olduğu için engelli maaşı alamaz ancak siz engelli yakını aylığı için başvurabilirsiniz fakat SSK lı olduğunuz için kabul edilmeyecektir. Hiçbir sosyal güvence olmaması gerekiyor.

Evde bakım maaşı alabilirsiniz bunun içinde raporda ağır engelli ibaresi olmalıdır. Ayrıca eve giren bütün gelir toplanıp yine evdeki kişi sayısına bölündüğü zaman 847 tl geçmemelidir.
2022 maaşları kesiliyormus bilginiz var mı bizimki kesildi

[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Merhaba ben afyonkarahisar merkez de oturuyorum 2022 maaşı alıyorum ikametgah degişiği yapayacağım bir mahalle den başka bir mahalleye maaşımda bir kesilme olabilir mi acaba net bilgisi olan bir cevap verirse sevinirim teşekkürler

TURKCELL T50 cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı bildir adres deyısıklını yaptıgını degilse masın kesilir

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[MENTION=21870]e_y_03[/MENTION]

Adres değişikliğinizi bağlı bulunduğunuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bildirmeniz gerekir, sydv yapmak zorunda olduğu sosyal incelemelerde ve gerek duyulduğunda diğer işlemler için sizin beyan ettiğiniz adreste arar, adres değişikliğini bildirmeniz durumunda maaşınız kesilmez,

iyi günler efendim biz simdi 3 aylık maaşlarımızı eylülde alacaktık peki eylülde aylık maaşa dönerse 1 aylıkmı alacagız birde bilginiz var ise bayramdan önce alabilme ihtimalimiz varmı saygılarımla

[MENTION=21928]burak3573[/MENTION]

İyi günler, 2022 maaşlarında şuan için bir değişiklik yok halen eski yönetmelik geçerli, eğer 2022 yönetmeliğinde değişiklik olur yeni maddeler konur veya değiştirilirse sitemizden yayınlarız.

Yönetmeilkte değişiklik bekliyoruz fakat temmuz ayınında sonuna geldik, agustos ayında uzun bir bayram tatilide var dolayısı ile eylül ayı maaş ödemelerine kadar yetişme ihtimali hergün biraz daha düşüyor, bayram öncesi ödeme yapılma ihtimali var fakat resmi bir açıklama yapılmadığı için net bir şey söyleyemiyoruz.

Evet 2022 maaşları aylık ödeneceğine dair bir değişiklik olursa mevcut 3 aylıklar 3 e bölünerek heray ödenir. Attığım linkin sonunda 3 aylık veya aylık ödeme olması halinde ödenecek miktarları yazdım.

https://engelliler.gen.tr/f7/2018-eylul-ayi-2022-maasi-miktarlari-ve-odeme-gunleri-33159/

Geri