Arkadaşlar az sabırlı olalım. Maaşlar netleşince hemen duyuracağız. Az daha sabır lütfen.
merhabalar, efendim rica etsem acaba size zahmet Halil Bey şubat ayındaki alacağımız farklar nedir acaba efendim rica etsem lütfen biliyormusunuz ??Arkadaşlar az sabırlı olalım. Maaşlar netleşince hemen duyuracağız. Az daha sabır lütfen.
merhabalar, efendim rica etsem acaba size zahmet Halil Bey şubat ayındaki alacağımız farklar nedir acaba efendim rica etsem lütfen biliyormusunuz ??
özelliklede 2022 maaşı %70 ve üzeri engelliler içün şubat ayında ne kadarlık ilave bir ek fark alacağız acaba ??
bilgilerinize arz ederim, anlayışınız icin cok cok teşekkürler.
iyi vede hayırlı günler dileklerimle
en derin saygılarımla
Abim anladım çok teşekkürler çok iyi anlattınız hemde ama böyle biz kiracıyız 2000 bin tl kira veriyoruz bunu düşüyor dediler bu yüzden kafam karıştı eve gelen gelirin içerisinde ev kirası düşüyor o şekilde bölünüyor bundan bilginiz var miErkancan3434
Anladığım kadarı ile, hanede 2 engelli var ve ağır engelli olana evde bakım maaşı ve engelli maaşı veriliyor. Fakat 3. kişi %70 engelli var sosyal yardımlardan yararlanamıyor.
Şuan haneye evde bakım maaşı ve yetim maaşı giriyor. 2400 tl y.m. + 2354 tl evde bakım maaşı = 4753 tl gelir var
2022 Yılı itibarı ile evde bakım maaşı bağlatmak için hanede kişi başı 2835 tl aşılmaması lazım 3 kişi x 2835 bakım krıteri = 8505 tl aşılmaması gerekiyor ki siz çok altında bir gelire sahipsiniz. Bakım maaşınız kesilmez devam eder.
2022 Engelli maaşı için 3 kişi x 1417 tl kişi başı gelir krıteri uygulanıyor = 4251 tl aşılmaması gerekiyor.
Bu durumda sizin yetim maaşı ve bakım maaşı gelirlerinizin toplamı olan 4753 tl engelli maaşının 3 kişilik gelir krıterini (4251 tl ) aştığı için engelli maaşı almanıza engeldir. Yukardaki yazınızda bahsetmiş olduğunuz %90 bakım maaşı alan engelli arkadaşımıza verilen engelli maaşıda kesilir.
çok teşekkürler abi hayırlı akşamlarRica ederim. Evet haklısınız, kira yazmışsınız, benim gözümden kaçmış.
Haneye giren gelirlerden sadece emsal kira bedeli düşülür. Yaptığımız gelir hesabından kiranızı düşünce engeli maaşları her iki engelli kardeşimizede bağlanır.
Asgari ücrete zam yapılması durumunda bu konuda ki bilgiler de güncellenecektir. Bilginize.Temmuzda asgari ücrete zam gelirse kişi başına düşen gelir miktarı da yükselir mi aceb?