Yok kesilmedi ama ilk aldığımda 2015 yılında engelli aylığım kesilmişti
cevap için teşekkür ederim ama benim sormak istediğim 3.den sonra ne olacağı 3. aracı aldım diyelim 4. hakkım yok mu yani sınır var mı bu ötv muafiyetinde
Demiştim ya 60 ay kuralı: sınır elbette her zaman var.
1 araç aldın 60 ay sonra 2. araç aldın ondan 60 ay sonra 3. araç aldın ondan 60 ay sonra 4. araç aldın. Araç alımında sınır yok ama 60 ay geçmedikçe yenisi alamazsın. Araç alma hakkınız 60 ay içinde 1 defa oluyor yani. ister 5.6.7.8.9.10 . kez araç al ama aradan 60 ay geçmedikçe yenisini ÖTV.siz vermezler.
AMA bir istisna var. yani diyorsun 3. aldım 60 ay beklemeyeyim de 4. araç alayım diyorsun. İşte öneri:
Arabanızı bayır aşağı yokuşa bırak, ondan sonra kaza evrakla uğraş, ÖTV.siz hakkınız için ayrıca bürokrasi ile uğraş. Halledersen arabanızı hemen alırsınız. Aşağı yukarı 3 ile 6 aylık emekleriniz olur.
Bir arkadaş gitmiş MEGANE almış 1 ay geçmeden diyor satsam engelli birine (tabii ki satabilir), yerine CİTROEN alsam diyor. Bana sordu. Megane aldığı için 60 ay geçmedikçe yenisi ÖTV.siz alamaz. Satmasaydın dedim.
Engelli birine sattım diyor (satabilir ÖTV ödemeyebilir ikiside ) Ama Meganeyi engelli birine sattığı için ÖTV ödemedi doğru: ama yinede hakkını yediği için 60 ay beklemek zorunda. Megane alan engelli, 2 el aldım. diyor olabilir alabilir: ÖTV ödemedi ama oda 60 ay bekleyecek. Hem alıcı hem satıcı araç aldığı ilk günden itibaren 60 ay bekleyecek: yada ikisi ÖTV ödeyecek bu sefer satıcı 60 ay bekleyecek.