%50 Engelli raporum ve H sınıfı ehliyetim var engelli aracı alabilir miyim?

araba almak istiyorum 2002 yilinda aldiğim %50 engelli raporum var da h sinifi ehliyette aldim şu anda da araba almak istiyorum ne yapmam gerekir ek de ehliyetim ve 2002 yilinda aldiğim engelli raporum da var. Teşekkür ederim.
[email protected] Muttalip IŞIKTAŞ 0541 457 7157 Allah razı olsun hayırlı günler.

O zaman babamin normal arabasini kullanmam da herhangi bir yasaklama olabilir mi plakada işaret olmasina gerek var mi? Teşekkür ederim.

Ehliyette ne yazıyorsa o biçimde kullanabilirsiniz.
Söyle anlatalım: Ehliyette "özel tertibat gereklidir" yazısı var ise ise o zaman babanızın arabasını kullanamazsınız. Aksi takdirde ehliyetinizde hiç bir uyarı yok ise H sınıfı ehliyetinizle B sınıfı gibi herhangi bir araç kullanabilirsiniz, araç kiralayabilirsiniz.

Plaka sistemine gelince o sistem çoktan kaldırıldı. Yerine sadece taşıt tanıtma kartı veriliyor. Ehliyeti H sınıfı olan araç sahibi herhangi bir engelli isterse o tür taşıt tanıtma kartı alabiliyor. Trafik şubeden ücretsiz ve hemen alabiliyorlar (Not: bazı şubeler press baskı parası alabiliyor oda 5-10 lira gibi bir rakam).

Sizin merak ettiğiniz husus; engelli plakalar aslında kaldırıldı ama bu tür sistem farklı yoldan uygulanıyor: Araç sahibi olup da ÖTV ve MTV muafiyetinden faydalanan bazı engelli arkadaşların araçlarında ruhsatlarında kendisinden başkası kullanamaz ibresi olduğu için bu tür sistem uygulanıyor. Sizin ehliyetiniz ile alakası olmayabilir(ehliyetinizde özel tertibatlı araç kullanır yazısı yoksa tabii ki)

İsen arkadaş benim %56 raporum var ortopedi engelliyim ama ayaklarım ve kollarım fena değil ben kendim adıma araba almak istiyorum ama hem ben hem de babam kullana bilir mi .... rıza etsem bilgini bekliyorum .....

ÖTV den yararlanmak istersen "özel donanımlı araç" kullanır ibareli rapor alman gerekli. Özel donanımlı aracıda sen hariç kimse kullanamaz.

Yok yok o raporla ötv indiriminden yararlanamazsınız. H sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı araç kullanır ibarelerinin olduğu bir rapor almanız lazım. Tabi bunları yazarken özel donanıma ihtiyaç duyup duymadığınızı bilmeden yazıyorum.

Geri