Eşim doğuştan sağ koldan Brakial Pleksus hastası. Kolunu yukarı komple kaldıramıyor. Kas güçsüzlüğü çok fazla. Sağ kolu sol tarafına göre ince ve 2-3 cm de daha kısa.
En önemlisi asla acı, soğuk ve sıcak hissetmiyor.
Engelli raporu için Devlet hastanesine başvurması sonrası Fizik Tedavi doktorunun EMG istemesiyle özel hastanede iğneli EMG yaptırdık.
Bulgular:
Sağ medyan sinir iletim testlerinde 1. ve 3. parmak DSAP düşük amplitüdlü elde edildi.
Medyan motor BKA distal latans hafif uzamış, amplitüd görece normaldi.
Ulnar sinir iletim testlerinde BKAF ve DSAP distal latansları uzamış, amplitüdleri düşük olarak saptandı.
Sağ baş parmak radial DSAP elde edilemedi.
Sağ lateral antebrachial kutaneous DSAP elde edilemedi.
Sağ deltoid kas kayıtları ile yapılan iğne EMG’de bir varyasyonda BKAF elde edilemedi.
Sağ deltoid ve sağ biceps brachii, sağ triceps kaslarında; sağ brachioradialis kaslarında yüksek amplitüdlü polifazik uzun süreli MUP saptandı.
Katılım paterni düşüktü.
Sağ brachioradialis sağ AP kaslarında görece kronik denervasyon bulguları saptandı.
Sonuç:
Sağ brakial pleksusun üst trunkusunda ağır, orta trunkusunda orta-ağır ve alt trunkusunda hafif-orta derecede kronik panpleksopati ile uyumludur.
Tüm bunlara (ve üsteki rapora rağmen) FTR doktoru heyete gidecek evrağa şunu yazmış:
Yani olabilecek en düşük oranları vermiş!
Balthazart'a göre bunların toplamı: %39.7 yapıyor.
Yönetmeliği saatlerce araştırdım ve tüm vücuda göre olması gereken oranlar:
(Tablo 2.13 - Sinir Sistemi)
Üst trunkus: %40
Orta trunkus: %20
Alt trunkus: %18
(Tablo 2.3'e - Kas Gücü/Motor Kaybı)
3/5 yani %50 olduğu için: %20
Yani toplamda minimum: %55-60 arası vermesi gerekiyordu.
Evrakları henüz heyete teslim etmedik.
Ancak haklarımızı araştırdık ve heyete ayrıca dilekçe de sunmaya karar verdik (buna hakkımız var)
İtiraz değil ama yönetmeliği hatırlatan bir dilekçe ekledik.
Bugün öğleden sonra da heyete çıkacağız bakalım.
Devlet %40 ve üzeri vermemek için elinden geleni yapıyor.
En önemlisi asla acı, soğuk ve sıcak hissetmiyor.
Engelli raporu için Devlet hastanesine başvurması sonrası Fizik Tedavi doktorunun EMG istemesiyle özel hastanede iğneli EMG yaptırdık.
Bulgular:
Sağ medyan sinir iletim testlerinde 1. ve 3. parmak DSAP düşük amplitüdlü elde edildi.
Medyan motor BKA distal latans hafif uzamış, amplitüd görece normaldi.
Ulnar sinir iletim testlerinde BKAF ve DSAP distal latansları uzamış, amplitüdleri düşük olarak saptandı.
Sağ baş parmak radial DSAP elde edilemedi.
Sağ lateral antebrachial kutaneous DSAP elde edilemedi.
Sağ deltoid kas kayıtları ile yapılan iğne EMG’de bir varyasyonda BKAF elde edilemedi.
Sağ deltoid ve sağ biceps brachii, sağ triceps kaslarında; sağ brachioradialis kaslarında yüksek amplitüdlü polifazik uzun süreli MUP saptandı.
Katılım paterni düşüktü.
Sağ brachioradialis sağ AP kaslarında görece kronik denervasyon bulguları saptandı.
Sonuç:
Sağ brakial pleksusun üst trunkusunda ağır, orta trunkusunda orta-ağır ve alt trunkusunda hafif-orta derecede kronik panpleksopati ile uyumludur.
Tüm bunlara (ve üsteki rapora rağmen) FTR doktoru heyete gidecek evrağa şunu yazmış:
Kişi özür oranı:
Tablo 2.13 ve 2.3’e göre: %22 + %8 + %7 + %5
SDH Tablo 1.7’ye göre: %5
Yani olabilecek en düşük oranları vermiş!
Balthazart'a göre bunların toplamı: %39.7 yapıyor.
Yönetmeliği saatlerce araştırdım ve tüm vücuda göre olması gereken oranlar:
(Tablo 2.13 - Sinir Sistemi)
Üst trunkus: %40
Orta trunkus: %20
Alt trunkus: %18
(Tablo 2.3'e - Kas Gücü/Motor Kaybı)
3/5 yani %50 olduğu için: %20
Yani toplamda minimum: %55-60 arası vermesi gerekiyordu.
Evrakları henüz heyete teslim etmedik.
Ancak haklarımızı araştırdık ve heyete ayrıca dilekçe de sunmaya karar verdik (buna hakkımız var)
İtiraz değil ama yönetmeliği hatırlatan bir dilekçe ekledik.
Bugün öğleden sonra da heyete çıkacağız bakalım.
Devlet %40 ve üzeri vermemek için elinden geleni yapıyor.
Son düzenleme: