Doğuştan Engellilik Ispatı

Değerli forum üyeleri ve katılımcılar merhaba,

Ben doğuştan SAĞ GÖZ görme engelli olup;

1993 yılında İlk defa RAPOR ALMADAN SSK statüsünde 17 yaşında işe girip;

2012 yılında % 55 oranında SÜRESİZ KRONİK ENGELLİ RAPORU aldım.

Şu an ENGELLİ öğretmenim.

2 yaşında ve 4 yaşında ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÖZ KLİNİĞİ PROF DR leri
tarafından SAĞ GÖZ ün görmediğine
dair

Daha sonraları Çocuk Hastanesi nin

SAĞ GÖZ ün görmediğine dair teşhis

ve raporları mevcuttu.

Benim şu an 33 yıllık çalışma sürecim var.

Bunun içinde SSK BAĞ KUR ve EMEKLİ

SANDIĞI statüsü var.

Ben Doğuştan Engelliliği mi ıspatlamak istiyorum.

1-40-45 yıllık bu belgeleri bulabilir miyim?
Hastanelerden talep edebilir miyim?

2-O doğuştan gözün görmemesini
O günkü mevzuatla % orana dönüştürtebilir
miyim ?
3- İlk işe girişim SSK ( 4A )1993 yılı.
2012 yılında rapor aldıktan sonra
yani 2008 düzenlemesinden sonra 2014
yılından sonra Öğretmenliğe başlayan
biri olarak emekliliği ne zaman hak etmiş olurum?

Herkese saygılarımı sunuyorum.

Doğuştan engelli olduğunuzun ispatı size bir eşy kazandırmaz hocam. Kaldıki siz şuan emeklilik şartlarını yerine getirmişsiniz zaten.

Değerli yöneticimiz benim

ilk işe girişim

4 A SSK Statüsünde Haziran 1993
Engelli Raporu Aralık 2012
4 C Engelli Öğretmenlik 2014

Yani daha 10 yıllık öğretmenim ben.

2008 den sonra atandım.

Şu durumda ben 4 C Emekli Sandığı Statüsünde emekli olabiliyor muyum?
Okullar kapanınca Haziran da Emeklilik
Dilekçesi verebilir miyim?

Gerek ilçe milli eğitim
Gerek Okul idarecileri
Öğretmen arkadaşlar

Sadece Emekli Sandığı Statüsünde öğretmen
olarak 15 yılı doldurman gerek diyorlar.

Yani SSK lılığı Bağ kur u katarak 33 yılı
kullanamazsın dediler.

Gerçi ben daha hizmet birleştirmesi yapmadım.

İlçe Milli Eğitim benden 33 yıl nerelerde

çalışmışsam tek tek gidip belge getirmemi

istedi

Ben bunun hukuka aykırı olduğunu

Ortopedik ve Görme engelli olarak

33 yıllık belgeleri toplayamam dedim.

Öyle kaldı

Değerli yöneticimiz benim

ilk işe girişim

4 A SSK Statüsünde Haziran 1993
Engelli Raporu Aralık 2012
4 C Engelli Öğretmenlik 2014

Yani daha 10 yıllık öğretmenim ben.

2008 den sonra atandım.

Şu durumda ben 4 C Emekli Sandığı Statüsünde emekli olabiliyor muyum?
Okullar kapanınca Haziran da Emeklilik
Dilekçesi verebilir miyim?

Gerek ilçe milli eğitim
Gerek Okul idarecileri
Öğretmen arkadaşlar

Sadece Emekli Sandığı Statüsünde öğretmen
olarak 15 yılı doldurman gerek diyorlar.

Yani SSK lılığı Bağ kur u katarak 33 yılı
kullanamazsın dediler.

Gerçi ben daha hizmet birleştirmesi yapmadım.

İlçe Milli Eğitim benden 33 yıl nerelerde

çalışmışsam tek tek gidip belge getirmemi

istedi

Ben bunun hukuka aykırı olduğunu

Ortopedik ve Görme engelli olarak

33 yıllık belgeleri toplayamam dedim.

Öyle kaldı
anlamadığım şey sizin doğuştan engeliniz olup olmaması neyi değiştirecek ? engelli raporunu almışsınız zaten, emekliliğe başvurun olun emekli etrafınızdakilere o kadar kulak asacağınıza sgk ye gidip sorsanız kafanız karışmayacak hocam. verin dilekçeyi olun emekli

E devlet giriş yapabilirseniz, sistemi biraz kurcalayınız. Geçmişte çalıştığınız işler ile ilgili tüm primler görülebilir.
Görülüyorsa ki o zaman dilekçe yazıp hizmet birleşmesi talep edebilirsiniz.

Kaç gün prim yatmış? Görebildiğiniz tüm primleri bir toplayıp yıl olarak 360 a bölebilirsiniz (365 değil 360 olmalı. 1 ay 30 gün; 12 ay 360 gün) virgülden önceki sayı yıl olarak memuriyetinize geçecek. Sonrakiler ay ve gün ile geçecek. Öğretmensiniz, hesap yapabilirsiniz.
33 yıl olarak bildikleriniz hepsi geçmeyebilir. Ancak kazanılmış primler varsa yıl ay ve gün olarak memuriyet hizmetinize geçilecek. O vakit haklarınız nedir? o zaman öğrenmiş olacaksınız...

Hizmet birleşmesi emeklilikten önce yapılırsa daha iyi. Emekli olmak istediğiniz yıl içinde yaparsanız daha iyi. Bürokrasi hesaplanırsa yavaş veya hızlı işler.. emekli olmayacaksanız biraz bekleyin derim: Hizmet birleşmesi durumunda maaşınız, biraz eksilir.

Emekli olabilir miyiz diye sormuştunuz: şuan cevaplamak güç. Tablo ve verilere bakarak hak kazandınız desek bile son kararı SGK verecek.
Şimdi sorunuzu cevaplayalım: Şuan verilere göre emekliliğiniz hak edilmemiş. 10 yıl değil de 18 yıl memuriyet zorunluğu var sizde. Bir soru daha: Özürlü kadrosuna geçtiniz mi bilinmiyor. Rapor vermekle engelli kadrosuna geçtiği belgeleyemeyiz ama siz söylemediğiniz sürece biz geçti diye düşünürüz.
Doğuştan engelli olduğunuz belgelenmedi. Askerlik yaptığınız durum bilinmiyor? bu durumda kanun değişiyor: Engelli kadrosu ama farklı sistem ile emekli olursunuz. doğuştan engelli olduğunuz belgelenmeli...

Eski raporlara ben de ulaşamadım ama muayene olduğum dosyayı ezbere bildiğim numarasından buldum. Farklı hastanelerin farklı dosyaları var. Özel hastanelerde kimliğiniz ile eski dosyalara ulaşamıyorsanız dosya numarası bulabilirseniz, o dosya numarası ile ne işlemler muayeneler yapıldığı görülebilir. O vakit engelli olduğunu, bulduğunuz dosya ile hastane müdürlüğünden -başhekimliğinden- söz konusu dosya ile işlem yapıldığına dair bilgi (a4 kağıdına yazılı olursa) kase damga olursa pekala işlem görür.

Buradan anlatmak istediğim: Herkes kendi işlemlerinden sorumludur. (Belge bulmak saklamak ve nasıl belgeleyeceğini bilmek, dosyalamak kendi sorumluluğundadır.) Başkaları kaybetmişse ki kaybedecekler ona güvenmek olmuyor işte.

Son düzenleme:
E devlet giriş yapabilirseniz, sistemi biraz kurcalayınız. Geçmişte çalıştığınız işler ile ilgili tüm primler görülebilir.
Görülüyorsa ki o zaman dilekçe yazıp hizmet birleşmesi talep edebilirsiniz.

Kaç gün prim yatmış? Görebildiğiniz tüm primleri bir toplayıp yıl olarak 360 a bölebilirsiniz (365 değil 360 olmalı. 1 ay 30 gün; 12 ay 360 gün) virgülden önceki sayı yıl olarak memuriyetinize geçecek. Sonrakiler ay ve gün ile geçecek. Öğretmensiniz, hesap yapabilirsiniz.
33 yıl olarak bildikleriniz hepsi geçmeyebilir. Ancak kazanılmış primler varsa yıl ay ve gün olarak memuriyet hizmetinize geçilecek. O vakit haklarınız nedir? o zaman öğrenmiş olacaksınız...

Hizmet birleşmesi emeklilikten önce yapılırsa daha iyi. Emekli olmak istediğiniz yıl içinde yaparsanız daha iyi. Bürokrasi hesaplanırsa yavaş veya hızlı işler.. emekli olmayacaksanız biraz bekleyin derim: Hizmet birleşmesi durumunda maaşınız, biraz eksilir.

Emekli olabilir miyiz diye sormuştunuz: şuan cevaplamak güç. Tablo ve verilere bakarak hak kazandınız desek bile son kararı SGK verecek.
Şimdi sorunuzu cevaplayalım: Şuan verilere göre emekliliğiniz hak edilmemiş. 10 yıl değil de 18 yıl memuriyet zorunluğu var sizde. Bir soru daha: Özürlü kadrosuna geçtiniz mi bilinmiyor. Rapor vermekle engelli kadrosuna geçtiği belgeleyemeyiz ama siz söylemediğiniz sürece biz geçti diye düşünürüz.
Doğuştan engelli olduğunuz belgelenmedi. Askerlik yaptığınız durum bilinmiyor? bu durumda kanun değişiyor: Engelli kadrosu ama farklı sistem ile emekli olursunuz. doğuştan engelli olduğunuz belgelenmeli...

Eski raporlara ben de ulaşamadım ama muayene olduğum dosyayı ezbere bildiğim numarasından buldum. Farklı hastanelerin farklı dosyaları var. Özel hastanelerde kimliğiniz ile eski dosyalara ulaşamıyorsanız dosya numarası bulabilirseniz, o dosya numarası ile ne işlemler muayeneler yapıldığı görülebilir. O vakit engelli olduğunu, bulduğunuz dosya ile hastane müdürlüğünden -başhekimliğinden- söz konusu dosya ile işlem yapıldığına dair bilgi (a4 kağıdına yazılı olursa) kase damga olursa pekala işlem görür.

Buradan anlatmak istediğim: Herkes kendi işlemlerinden sorumludur. (Belge bulmak saklamak ve nasıl belgeleyeceğini bilmek, dosyalamak kendi sorumluluğundadır.) Başkaları kaybetmişse ki kaybedecekler ona güvenmek olmuyor işte.
Zamanınızı ayırıp oldukça uzun cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Benim ilk işe girişim 01 Haziran 1992

Rapor Aralık 2012

Öğretmenlik 2014 Eylül

Doğuştan Görme Engelliyim.

İlk tespit Ankara Üniversitesi Göz Kliniği nde

1977 yılı.

E Devlet Çalışma yaşamı modülünde

4 A 4 B 4 C prim sayısı 5260 görülüyor.

Hizmet birleştirme işlemi yapıldı.

Hizmet Birleştirme Sonucu 14 yıl 6 ay

hizmet süresi görülüyor.

4 C den Emekli Sandığı Öğretmen emekliliği

için hizmet süresi 18 yıl mı olmalı?

Emekli ikramiyesi emekli maaşı

5260 prim üzerinden mi

33 yıl üzerinden mi şekillenir?

Değerli yöneticimiz

Doğuştan engellilik size ne kazandıracak

zaten emekliliği hak etmişsiniz diye

yazmış

Fakat şu an ancak 4 A SSK Emeklisi olabilirim sanırım

Ben 4 C Emekli Sandığı üzerinden emekli

olmak istiyorum.

Saygılarımla...

Son düzenleme:
Zamanınızı ayırıp oldukça uzun cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Benim ilk işe girişim 01 Haziran 1992

Rapor Aralık 2012

Öğretmenlik 2014 Eylül

Doğuştan Görme Engelliyim.

İlk tespit Ankara Üniversitesi Göz Kliniği nde

1977 yılı.

33 yılda toplam primim 6500 gün.

E Devlet Çalışma yaşamı modülünde

4 A 4 B 4 C prim sayısı 5260 görülüyor.

Hizmet birleştirme işlemi yapıldı.

Hizmet Birleştirme Sonucu 14 yıl 6 ay

hizmet süresi görülüyor.

4 C den Emekli Sandığı Öğretmen emekliliği

için hizmet süresi 18 yıl mı olmalı?

Emekli ikramiyesi emekli maaşı

5260 prim üzerinden mi

33 yıl üzerinden mi şekillenir?

Değerli yöneticimiz

Doğuştan engellilik size ne kazandıracak

zaten emekliliği hak etmişsiniz diye

yazmış

Fakat şu an ancak 4 A SSK Emeklisi olabilirim sanırım

Ben 4 C Emekli Sandığı üzerinden emekli

olmak istiyorum.

Saygılarımla...
Yazmayı unutmuşum.
Engelli Öğretmen statüsünde bir
Öğretmenim.

Görme Ortopedi Hipertansiyon Böbrek Rahatsızlıkları.

2008 den sonra devlet dairesinde çalışmaya başlayanlar 4 c Statüsünde olup da emekli olmak isterseniz 18 yıl çalışma ile prim gerekiyor. Kalan primler ile birleştirme yapmışsınız matematiksel sonuç çıktı. Geriye 18 yıl dolması gerekiyor.
Birinci bilgiler yukarı da verildi..

şimdi ikinci bilgiler:
SGK 15 yılı dolduran herkesi emekli etmiyor. yani 15 yıl doldursanız, hakkınız olsa bile emekli olamayabilirsiniz. O nedenle 4 A emeklisi olmak isterseniz dikkatli olmalısınız derim.

Cevabınıza çok teşekkür ederim.

Ben 4C ile Emekli Sandığı üzerinden emekli olacağım

Rahatsızlıklar belli.

Doğuştan 1 göz yok
öteki göz 16 derece

İki böbrek te 20 yıllık kronik rahatsızlıklar

Sekonder Hipertansiyon

Ortopedik Engeller

Kronik SÜRESİZ % 64 RAPOR un

bozulacağını sanmıyorum.

Geri