evet muneza ilkokul öncesi ama belge yok ilkokul öncesi sakatlıgımda 2 kulak ileri derece işitme kaybı sakatlık sürekli .bedavadan gittik.
raporum yüzde 40. 2005 tarihli rapor. raporunun altında süreklidir (x) diye yazıyor.
altında sınava girerken getirecek araç gereçler kısmında görme özürlülerin altında işitme özürlüler x işitme cihazı yazıyor bunun anlamı nedir.Mrn Yunus Emre, sürekli yada süresi dolmamış %40 veya üzeri heyet raporunuz varsa tabi ki sınava girebilirsiniz. İlköğretim öncesi veya sonrası olmasının farkı soruların farklı olacağıdır bunu dışında herhangi bir fark yok. Bahs ettiğiniz rehebilitasyona dair herhangi bir rapor yada çocukluğunuzdan kalma işitme özürlü olduğunuzu belgeleyecek bir rapor varsa sanırım bu da yeterli olacaktır. Ayrıca bu başlığı iyice okumanı http://engelliler.gen.tr/f58/ozurlu-memur-secme-sinav-basvuru-ilani-ve-sinav-klavuzu-12283/ ve başlığın altında bulunan linkleri indirmeni tavsiye ederim zira o evraklar sana lazım olacaktır.
Yorgun savaşçı, öteki işitme özürlü grubu dediğin hangisi, ilki mi yoksa altındaki yani ikincisi mi?
Bunun anlamı şu demek; sınava işitme cihazıyla beraber katılacaktır. Sınava girerken işitme cihazını kulanabileceksin Yorgun Savaşçı.
onlarda bir şey bildikleri yokBunu onlara sorman lazımdı, sanırım şöyle uygulanıyor; ilköğretim öncesi işitme özürlü olduğunu kanıtlayack bir belge verilirse içeri, sorular ona göre verilecek, belgeleyemeyenler ise ilköğretim sonrası işitme özürlü olarak sınava alınacaktır. Emin değilim ama klavuzu hatırladığım kadarıyla ilköğretim sonrası işitme özürlü olanlar Genel özürlü grubuyla aynı soruları alacaktır. Şimdi tkr klavuzu bir okuyayım 2. defa okumakta fayda var. Farklı bişey görürsem yazarım, görmesem yazmama gerek kalmayacak.