Doğuştan kalça çıkığı olanlar h sınıfı ehliyet alamaz mı?

eşimin doğuştan sol kalça çıkığı var özür oranı % 49 rapor tarihi şubat 2013 (% 43 ortopadik % 10 hiper tansiyon) H ehliyet ve otomatik vizes kullanır raporu almak istediğimizde ortopedi doktoru
sol ayağının ampute olması durumunda bu hakkı olduğunu söyledi bana inandırıcı gelmedi bu doğrumu.

Şu genelgenin çıktısını alıp gösterirmisiniz onlara: http://engelliler.gen.tr/f18/sol-ba...bat-olmaksizin-otvden-faydalanabilirler-1379/

Bu çerçevede, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan ''H'' sınıfı sürücü belgesine haiz malul ve engelliler, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araç alımında istisnadan yararlanabilecek. Sağ ayağında veya sağ bacağında sakatlığı olanlar da, gaz veya fren pedalında sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmak suretiyle otomatik vitesli araç alımında istisnadan faydalanabilecek.

durumu anlattım mutlaka sol bacağının amputeli olması durumunda H sınıfı ehliyet alabilirsin diyor bana mantıksız geliyor.

bende ehliyet almayı düşünüyorum ne yapmam lazım?
siz söyleyin bakalım
görme %58
zihinsel%50
fizik%35
toplam %87
benim sağlık kurulu raporum sürekli ama ben ehliyet almak istiyorum ne yapmam lazım

benim %80 raporum var ne ayakalarımda nede kollarımda herhangi problemim yok.b sınıfı ehliyetim var ve özel sektörde çalışıyorum.engelli arabası almam için ehliyeti çevirmem lazım.ehliyetimi çevirirsem işimden olacam.bu nasıl bir anlayış %80 birinci derece %90 birinci derece nedir bu %90 saçmalığı.benim gibi olanlar ayaklarını kollarınımı kessinler ey yetkililer..bırakın artık bu %90 saçmalığını.yada kaldırın 1.derece 2.derece .3 derece saçmalığını..

halil bey yazdığım yoruma cvp verirseniz yada bu konu ile ilgili herhangi bir değişiklik olabilirmi böyle bir çalışma varmı

Geri