Doğuştan topal annemin adına arac alabılırmıyım?

selam annem dogustan topal yuruyebılıyor ama rapor almamısdık rapor alırsak annem adına arac alabılırmıyım mesele annemın ustune vergı ındırımlı arac verırlermı annem suremez ama annem adına ben surebılırmıyım cvp lütfen

egribey, annenin sakatlık oranı %90'ın altında olursa H sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı otomobil kullanır rapor alması halinde ötv indirimli araç alabilir. Fakat aldığı aracı kendisinden başkası kullanamaz.
Ek olarak işitme engelliler TV indiriminden yararlanamaz.

yanılmıyorsam yüzde yetmiş olanlarda 1 kişiyi tayin edebiliyorlar yani kendisi ve tayin edebileceği 1 kişi haricinde kulanılamaz

Selam Arkadaşım,

Öncelikle sana hayırlı ramazanlar diliyorum. Ramazan ayı sadece oruç tutmak demek değildir. Bu ay irade ayıdır. Nefsine, eline, diline, sözüne hakim olma , güzellikler ayıdır. Ben de bir anneyim , ister anne olarak düşün istersen engelli bir arkadaş olarak nasıl ve ne şekilde olursa olsun ben özellikle engelli insanlardan yakıştırılan lakaplardan hiç hoşlanmadığım gibi ; yürüme rahatsızlığına topal denmesinden, görme engelliye kör denmesinden, işitme engelliye sağır denmesinden, zihinsel engelliye deli denmesinden vb. sıfatlardan üzüntü duyuyorum...Özellikle bu engelli kişi sizin anneniz olduğu için üzüntüm bir kez daha katlandı.

Bu mübarek ayın ilk akşamında bu konuyu burada yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama her kötülükte bir iyilik saklıdır ve bundan sonra daha dikkatli olacağınızı düşünerek size maalesef anneniz adına % 90 ve üzeri rapor alamadığınız sürece annnenizin ötv muafiyetli araç alma imkanıda olmayacaktır...

akoqlan;
Eğer sakatlık oranın %90 ALTINDAYSA H SINIFI EHLİYET ALIR ÖZEL DONANIMLI ARAÇ KULLANIR YADA;
PROBLEMİN SOL BACAKTA İSE; H SINIFI EHLİYET ALIR OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANIR İBARESİ LAZIM ....

Geri