Ehliyet başvuru süreci

Arkadaşlar merhaba
Ben hafta içi engelli ehliyeti için işlemlere başlamak istiyorum ama tam olarak nasıl bir yol ile başlayıp devam edeceğimi bilmiyorum ,bu konuda nasıl bir yol izlemem lazım bilen arkadaşlar yazabilirmi süreci , tecrübelerini sizden ricam .

E devlet üzerinden ehliyet başlıklı konularda forumlar dolduracaksınız;
sonra;
Aile hekimliğine gidip engelli olduğunu ve ehliyet işlemleri için başvurduğunuzu söyleyeceksiniz.
Aile hekimi de sizi heyete gönderecek;
heyet biraz farklı o yüzden dikkatli olun
heyetten sonra il halk sağlığına gidip rapor vereceksiniz
size gün bildirecekler
İl Halk sağlığında heyete gireceksiniz şipşak bitti.

E devlet üzerinden ehliyet başlıklı konularda forumlar dolduracaksınız;
sonra;
Aile hekimliğine gidip engelli olduğunu ve ehliyet işlemleri için başvurduğunuzu söyleyeceksiniz.
Aile hekimi de sizi heyete gönderecek;
heyet biraz farklı o yüzden dikkatli olun
heyetten sonra il halk sağlığına gidip rapor vereceksiniz
size gün bildirecekler
İl Halk sağlığında heyete gireceksiniz şipşak bitti.
Sağlık bilgi formu değil mi, doğru olması açısından sormak istedim .

Selamün aleyküm hayırlı akşamlar 💯 92 işkazasindan raporum var b sınıfı eski sürücü belgesi ehliyetimi nasıl almam gerekiyor bilgisi olan varmı
yukarıda yazılanlarla ilerlersiniz. 2. mesaj (yani benim soruya verdiğim cevabımla). Heyete gireceksiniz o kadar.
Ancak engeliniz fiziksel olarak araç sürmeye sorun çıkaracaksa o zaman durum değişebilir.

Raporunda kod yok özel tertibatlı araç kullana bilcem yazıyor aile hekimine niye gitmem gerekiyor e devlette rapor mevcut zaten
3 tür rapor var hangisi olduğunu siz karar verin: Biri ehliyet raporu diğeri ÖTV.siz araç alım raporu. üçüncü rapor da işgücü kaybı gösterir raporu.
her seferinde bir rapor daha çıkacak.

elinizdeki raporu ne amaçla aldınız?
Ehliyet için mi?
İşgücükaybı göstermek için mi?
ÖTVsiz araç alım için mi?
KPSS için mi? ekpss için mi?

Bir sürü seçenek var: İşgücü kaybı varsa yukarıda 2. seçenekle başlıyor: Ancak farklı rapor ise yani Ehliyet ve ÖTV.siz araç için alındıysa Komisyona girmeniz gerekiyor (ehliyete kod yazılacak) Kodlar İl Halk Sağlığı komisyonunda yazılıyor. Kodlar nüfus müdürlüğüne gidiyor..
Araç kısmına gelince bir yere gitmen gerekmiyor o ayrı mevzu.
sorun burada aldığınız rapor ne için?

İş gucü kaybim zaten mevcut benim iş gücü kaynım ış kazası meslek hastalığı raporundan sebep raporum eski tarih oldundan sağlik bakanliği raporunu sisteme yükleyemedinden sebepten yeni rapor çıkarmaya yönlendirme yapıldı heyetten rapor verdilerde bunda engelli raporu yazmakta iş kazası oldunu yazmış iş gücü kaybimda var zaten araç kullana bilcem bilgisinde mevcut bu raporumda iş kazasından evvel almış olduğum b sınıfı ehliyetimi almak için nüfustan beni sağlik ocana yolladi nüfus durum bu
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

Geri