Emekli olabilirmiyim

Merhaba, verdiğiniz bilgiler eksik.. işe giriş tarihiniz? Giriş tarihinden önceki sakatlık oranınız. Bunları bilmeden birşey diyemeyiz.

Engelli bir birey olarak işe başlayacaksınız.
İşçi statüsünde iken;
işe başlama tarihi (daha doğrusu sigortanın yattığı tarih baz alınır) 15 yıl tamamlamanız halinde. Ayrıca 3960 gün primlerin yatması halinde emeklilik hak edersiniz. Bağkur ile sistem aynı..
ancak Memur farklı...
Yukarıdaki oran ile aynı ancak 15 yıl doldurmazsanız emeklilik alamazsınız Primlere bakmazlar.

Engelli bir birey olarak işe başlayacaksınız.
İşçi statüsünde iken;
işe başlama tarihi (daha doğrusu sigortanın yattığı tarih baz alınır) 15 yıl tamamlamanız halinde. Ayrıca 3960 gün primlerin yatması halinde emeklilik hak edersiniz. Bağkur ile sistem aynı..
ancak Memur farklı...
Yukarıdaki oran ile aynı ancak 15 yıl doldurmazsanız emeklilik alamazsınız Primlere bakmazlar.
iyi günler dilerim
ben 1981 doğumluyum 2014 yılında %83 rapor alarak papiller ca ve diger nodüllerden dolayı malülen emekli oldum
2025 ocak ayında çalıştığım iş yeri sigorta yaptırmamı istedi ve sgk girişim olunca malüllüğüm iptal oldu ve engelli kadrosundan prim ödemeye başlandı
şuanda bugün iti bari ile toplamda 3897 günüm var ama ben engelli emekli olmak istiyorum tekrardan çalışmak için mecbur hayat şartları
sizden öğrenmek istediğim birkaç soru var

tekrardan emekli olabilirmiyim
hastaneye sevk ederlermi
emeklilik şartlarım tutuyormu

Geri