Engelli araç alımında son uygulamalar

Merhabalar benim ablam engelli %99 ben ise evliyim engelli aracı almak istiyoruz benim eşim kullanabiliyor mu acaba çok bilgim yok bu konu da bana yardımcı olursanız sevinirim

Ben yüzde 92 raporla araç aldım buna özel tertibat taktırmak mümkün olabilir mi ben t12 omurilik felçliyim

[MENTION=19670]Bay ziya[/MENTION] aracı ÖTV indirimli mi aldınız? Araca takılacak tertibatı siz kendiniz taktıramazsınız. Takılacak tertibatın nasıl ne şekilde olacağına makina mühendisi karar verir. Kendiniz taktırırsanız herhangi bir trafik kontrolünde sorun yaşarsınız.

Peki tekrar rapor çıkararak özel tertibat taktırmak mümkün mü yada ehliyet için mi başvuracam akrabam kullanıyordu aracı o da işimiz düşünce naz yapıyor araç öyle boşta yatıyor

Aracı kullanmak için elbette ehliyet almanız gerekecek. Ancak ÖTV indirimiyle alınan aracın alımından 1 yıl sonra raporda yeniden düzenleme yapacaklarını hiç sanmıyorum. Yeni rapor çıkartmanız gerekir ancak 1 aldığınız rapor 1 yıl önce alınan aracın üzerinde değişiklik yapılmasına müsade etmez diye düşünüyorum.

Bu yüzden çok mağdurum araç aldım ama hiç faydasını göremiyorum araya güvendik araç aldık ama faydası yok araç yarı otamatik vites bi araştırıp yardımcı olabilir seniz memnun olurum

Halil bey eşim %90 görme engelli bir araç almayı düşünüyoruz malûmunuz ülkede 70.000 TL nin altında araç yok ÖTV hesaplaması %45 üzerinden mi yapılması gerekiyor ? Doğru mu biliyorum bilmem ama 3. Dereceye kadar aileden kullanabilir değilmi ? Bide 1.6 üzeri bir araç alabilirmiyiz ? Bi düzenleme yapıldı mı ? Teşekkür ederim

[MENTION=19672]Salih KORKMAZ[/MENTION]
Alınacak araçta özel donanım yoksa ki sizinkinden olmaz zaten. Bu aracı sürücü belgesi olan herkes kullanabilir. ÖTV tutarları araç fiyatına göre değişiyor. Şu konuya bakınız
https://engelliler.gen.tr/f18/engelli-arac-aliminda-otv-matrahi-nasil-hesaplanir-29934/
Ve evet 1.6 sınırı kaldırıldı. 1 ocak 2018 sonrası 1.6 tının sütündeki araçlarda ÖTV indirimli alınabiliyor. Bakınız https://engelliler.gen.tr/f18/engelli-arac-aliminda-1-6-motor-siniri-kalkti-iyimi-kotumu-31993/

Geri