Engelli B Ehliyeti ile ÖTV'siz Araç Alınır mı?

Merhaba. Bugün hastaneye gittim ve ehliyet için incelediler. Sol elimde yanık var ve rapora engelli b sınıfı sürücü olur denildi. Sınırlı kullanım kodlarında "47. İki tekerlekli araç kullanamaz,102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz,40.11.Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)" yazmaktadır. Ötv siz araç alabiliyor muyum?

Yanık olan elde nereleri kullanamıyorsunuz? Tam olarak belirtmelisiniz.

esas sorum şu: Ehliyet yenilemek için mi gittiniz yoksa sıfırdan ehliyet almak için heyete mi girdiniz
?

Yanık olan elde nereleri kullanamıyorsunuz? Tam olarak belirtmelisiniz.

esas sorum şu: Ehliyet yenilemek için mi gittiniz yoksa sıfırdan ehliyet almak için heyete mi girdiniz
?
Sıfırdan ehliyet almak için gittim. Kullanabilirsin dediler. Engelli b olur yazdılar rapora. Elimde 1 parmak (serçe parmak) yok, diğer ele kıyasla biraz küçük. Onun haricinde sıkma, tutma gibi işlevleri yapabiliyorum.

esas sorun burada o rapor ile ÖTV.siz araç alamazsınız.
Hem ehliyet hem ÖTV.siz araç işi için heyete girmeniz gerekiyor. İki rapor birden lazım. biri ehliyete gidecek. ehliyet onaylanacak: ehliyet ile birlikte eldeki ikinci, rapor ile ÖTV muafiyete başvuracaksınız.

Doktor bir görüş versin önce; ÖTv. için uygun olup olmayacağını...
ben söyleyeyim topuz gerekli diye ÖTV.siz araç alamazsınız. ÖTV.siz araç için mutlaka "hareket ettirici özel tertibat gereklidir "yazısı olan rapor gerekiyor. Gerekçe olarak topuz öne sürebilirsiniz ama kabul etmezler. 10.02 ve 78 kod mutlaka da olmalı. Yoksa vermezler.

Hem ehliyet hem ÖTV.siz araç işi için heyete girmeniz gerekiyor. İki rapor birden lazım. biri ehliyete gidecek. ehliyet onaylanacak: ehliyet ile birlikte eldeki ikinci, rapor ile ÖTV muafiyete başvuracaksınız.

ben söyleyeyim topuz gerekli diye ÖTV.siz araç alamazsınız. ÖTV.siz araç için mutlaka "hareket ettirici özel tertibat gereklidir "yazısı olan rapor gerekiyor. Gerekçe olarak topuz öne sürebilirsiniz ama kabul etmezler. 10.02 ve 78 kod mutlaka da olmalı. Yoksa vermezler.
Tamamdır. Yardımınız içi teşekkürler.

Son bir şey soracağım. Ticari araç kullanamaz sınırlaması verildi. Rapor daha 2 günlük. İtiraz etsem ticari araç ile ilgili bir şey yaptırabilir miyim?

Son bir şey soracağım. Ticari araç kullanamaz sınırlaması verildi. Rapor daha 2 günlük. İtiraz etsem ticari araç ile ilgili bir şey yaptırabilir miyim?
taksicilik yapıyorsanız itiraz edin derim..
yok öyle işiniz yoksa hususi olan dobloyu özel işlerinizde kullanabilirsiniz.
Ticari olan kısım ticaret yapan taşımacılık yapan birilerini kast ediyor: Karar sizin.

Tamamdır teşekkürler tekrardan. İyi günler.
Doblo demişken dikkat etmeniz gereken husus şu: koltuk sayısı 7+1 araç kullanabilirsiniz: ama minibüs tarzı araç hususi olarak kullanamazsınız, baştan belirteyim. Birde 3 kişi oturmalı arkası kapalı yada açık kamyonet tarzı hiç bir araç kullanamazsınız. unutmadan uyarayım demiştim..
Hayırlı hafta sonları..

Geri