Engelli ehliyet yenileme saglik kurulu raporu

26 ekim 2022 de sağlık kurulu komisyonundan ehliyet yenilemek için rapor aldım sonra 2024e uzatilinca yenilemedim ehliyeti şimdi elimdeki rapor 26 ekim tarihli geçerlilik süresi 1 yıl mı iki yıl mı yoksa ehliyeti yenilemek için yeniden mı rapor almam gerek

Aksi durum belirtmedikçe her rapor 2 yıl geçerlidir. Yeniden heyete girmenize gerek yoktur. Elinizdeki rapor 26 ekim 2024 e kadar geçerlidir...

Kolay gelsin..

Engelli ehliyetimi yenilemek için,aile hekimi sonrası,hastane uzman hekim muayenesi oldum.İl sağlık müdürlüğüne sevkettiler.Sağlık müdürlüğü hastahane raporunda komisyona sevk kutucuğu işaretli değil, 2. GRUP SÜRÜCÜ işaretli olduğu için işlem yapamayız dedi.Raporda, KARAR-2.grup sürücü olur... AÇIKLAMA-Sağ elbilek.......hastanın komisyona sevki uygundur yazıyor.Tekrar doktora gidip düzeltilmesini isteyeceğiz.Nasıl bi yol takip etmem lazım
20240724_125346.jpg

Hastaneye gidip sordunuz mu? eksik gözden kaçmış bir rapor diye.
bu arada foto yayımlarken rapor numaraları lütfen siliniz.

Hastaneye gideceğim.Hemen düzeltirlermi?Karar kısmındaki,
2.Grupsürücü olur kısmını iptalmı edilmesi gerekiyor. Yoksa sadece komisyona sevk kutusu işaretli olsa yeterlimi. Raporun resmini nasıl kaldırabilirim?

iki seçenek var
ya düzeltecekler işaretleyecekler yani yada işaretli kısım gereksiz derse direkt kaymakamlıktan ehliyet alacaksınız. Düzeltmezlerse kaymakamlık onaylamazsa CİMER şikayet edeceğini söylersiniz. İsimlerini de öğrendiğini söylersiniz.
isimleri ile birlikte şikayet edersiniz, bakalım yapmazlar mı

iki seçenek var
ya düzeltecekler işaretleyecekler yani yada işaretli kısım gereksiz derse direkt kaymakamlıktan ehliyet alacaksınız. Düzeltmezlerse kaymakamlık onaylamazsa CİMER şikayet edeceğini söylersiniz. İsimlerini de öğrendiğini söylersiniz.
isimleri ile birlikte şikayet edersiniz, bakalım yapmazlar mı
Hastaneye gidip hata olduğunu söyleyince,durumu kabullenip,tekrar rapor verdiler.Biraz yorulduk ama, hata düzelince,hakkımı helal ettim.Sağlık müdürlüğüne tekrar başvurdum,ağustosun 14 üne gün verdiler.

güzel oldu, sana uyaracağım heyettekiler çok bilgili değil.
ehliyetinizde istemediğiniz kodlar yazılmaması açısından; ehliyet kodları incelemelisiniz şu şu kodları lütfen yazmayın deyiniz. Mesela size bir örnek vereyim: 50 nolu kod kesinlikle yazılmasın.
sebebi sorarlarsa sağlam açıklamanız olsun

Anladım hocam,bi önceki ehliyet raporumda,10.02 - 78 - 47 - 102 kodlar vardı.Ehliyette 10.02 kodu (OTOMATİK VİTES) kodu işlenmemiş dediğimde nufus memuru 78 (SADECE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR) kodunun yeterli olduğunu söylemişti.Ankara vergi dairesi ehliyette kod eksik,raporla uyuşmuyor demiş.Acaba 10.02 kodu ehliyette bulunmadığı içinmi öyle dedi.Heyette 10.02 kodunu girmeyin desem 78 kodu yeterli olurmu acaba.
Önce engelli 78-47-102 kodlu ehliyetim vardı.Sonra ortapedik ötv indirimli,sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir raporunu aldım.Ankara vergi dairesi rapordan sonra tekrar ehliyetin yenilenmesi gerekir diyor.Bulunduğum şehirdeki vergi dairesi,engelli ehliyetin ötv rapor öncesi olması problem olmaz dedi.Anlamadım. Ama her halükarda ehliyeti yenileyip bidaha şansımı deneyeceğim

Son düzenleme:
10.02 kodu özel tertibatlı araçlar kapsamında yazılan kod. Bu yazılması durumunda ÖTV.siz araç alma ihtimali oluyor. 78 kod ise sadece otomatik araç kullananlar içindir ÖTV kapsamına da girmez. Diğer uyanıklar için uyarım burada. ÖTV mevzuatı yazmayayım. her 10.02 kodu alan ehliyet sahibi herkes alamaz nokta.

Sizin durumunuza gelince 10.02 ve 78 kod birlikte yazılabilir sorun olmaz. bazen 10.02 yazılır da 78 yazılmayabilir, 78 yazılır da 10.02 yazılmayabilir. Burada kıstas Vergi dairesini uyarmak amaçlı 78 ve 10.02 aynı anda yazıldığında vergi dairesindekilerin kafası karışmamış oluyor.
Sonuç olarak ben olsam 10.02 ile 78 beraber yazın derdim; tabii ki nihai kararı siz vereceksiniz. İstemiyorsanız yazdırmayın.

10.02 ile 78 kodu raporda yazılırsa,nufus dairesi bunu ehliyete sadece 78 kodunu işliyor.10.02 kodu neden ehliyete işlenmemiş dediğimde,ikiside aynı şey bu şekilde olur diyor...
Burada ötv engelli raporum olması,ehliyette 78 kodu ile kurtarıyorsa sorun yok...
78 kodu yeterli değilse,10.02 ve 78 kodlarını ,ehliyete işlenmesini rica etsek, vergi dairesi kabul etmeyebilir diye...

Vergi dairesi kabul etmese tekrar uğraş yoruyor insanı...

İsen Buga,Bu arada forumda çok aktifsiniz. Verdiğiniz cevaplar fikirleriniz için TEŞEKKÜRLER

10.02 ile 78 kodu raporda yazılırsa,nufus dairesi bunu ehliyete sadece 78 kodunu işliyor.10.02 kodu neden ehliyete işlenmemiş dediğimde,ikiside aynı şey bu şekilde olur diyor...
Burada ötv engelli raporum olması,ehliyette 78 kodu ile kurtarıyorsa sorun yok...
78 kodu yeterli değilse,10.02 ve 78 kodlarını ,ehliyete işlenmesini rica etsek, vergi dairesi kabul etmeyebilir diye...

Vergi dairesi kabul etmese tekrar uğraş yoruyor insanı...

İsen Buga,Bu arada forumda çok aktifsiniz. Verdiğiniz cevaplar fikirleriniz için TEŞEKKÜRLER
yanlış yapıyor nüfus müdürlüğü; şikayet edebilirsiniz, aynı olduğunu kanıtlasın.
biri düz vites kullanamayan yeni ehliyet alan bilmem ne jenerasyon kuşağı için veriliyor. Diğeri ÖTV muafiyet kapsamında kullanacaklar için,
ikisi aynı anda yazılmalı.
50 nolu kod herkese veriyor, bu sakıncalı baştan diyim..

Uzak illere göreve gitmediğim sürece herzaman aktifim. Herhangi soru sorabilirsiniz. Ben olmasam diğerleri de cevaplar.

yanlış yapıyor nüfus müdürlüğü; şikayet edebilirsiniz, aynı olduğunu kanıtlasın.
biri düz vites kullanamayan yeni ehliyet alan bilmem ne jenerasyon kuşağı için veriliyor. Diğeri ÖTV muafiyet kapsamında kullanacaklar için,
ikisi aynı anda yazılmalı.
50 nolu kod herkese veriyor, bu sakıncalı baştan diyim..

Uzak illere göreve gitmediğim sürece herzaman aktifim. Herhangi soru sorabilirsiniz. Ben olmasam diğerleri de cevaplar.
İsen bey merhaba. 2022 kasımında normal ehliyetimi Engelli Ehliyetine çevirdim ve engelli raporum yenilendi 22 Kasım 2022 tarihli raporum var ve henüz 2 yıl dolmadı.
11 Ekim 2024'te bir TIRın çarpması sonucu trafik kazası geçirdim. Ufak bir hasar oluştu. Araç serviste ve kasko şirketi benden eksik evrak var diyerek benden her yıl çıkarılması gereken ehliyet sağlık raporu istediler. Aldığım raporun iki yıl geçerli olduğunu resmi olarak ispatlayacağım bir yazı, belge var mı acaba gösterebileceğim kanıt olarak? Aracımı teslim etmeyi kabul etmezlerse şikayet edebilir miyim, nereye şikayet edebilirim?
Bu arada rapor için yarın işlemler için başvuru yapacağım ama en az bir ay sürer yeni raporu almam, bu süreçte araçsız kalmak engelli birey için zor. Bir aydır aracı alamadım hala maalesef.

Geçmiş olsun. Raporda ne yazıyor 2 yıl geçerli yazıyor mu? Yoksa 1 yıl geçerlidir falan..
E nabızdan raporunuzu görebilirsiniz... Ona göre yorum yapmalısınız.

Diyelim rapor 2 yıl geçerli. Rapor çıkış tarihi itibari ile tam 2 yıl olmadı diğer adı ile 24 ay yada toplamda 730 gün geçerlidir. Rapor 22 kasım 2022 tarihli 21 kasım 2024 tarihine kadar geçerli. Bitimine 4-5 ay kala yenisi alınır ki bu seni firmayı yada başkasını bağlamaz. istersen 2 hafta kala alabilirsin yani.
O nedenle sigorta ısrar ederse mahkemelik olursunuz sağlam avukat yeterli. Neden ödeme yapılmadığını yazılı olarak veriniz yazılı olarak talep ediniz; mahkemeye sunarsınız. Ki sigorta müdürlüğünden cevap gelmeli kaseli olmalı yada ıslak imzalı yada elektronik belge olmalı. ki davada faizi, yıpramna ve maddi manevı tazminatta alabilesiniz.

Sabah giren biri için öğlene doğru hemen aynı günde görebilirsiniz
İsen Bey Merhaba,
Dün girdiğim sürücü kurulu raporu bugün hala da e devlette görünmüyor. İl Sağlık Müdürlüğünü aradım gün içerisinde imzalanıp e devletten görebilirsiniz şuan imza sürecinde diye bilgi verdiler. İnş. çıkar bugün. Yarın ötv muafiyeti için sağlık kurulundan randevu almıştım, gelmeden önce ehliyetini değiştirip fotokopisi ile gelin dendi.

Geri