engelli kız çocuğu babasının maaşını alabiliyormu

farklı yazılar olunca kafa karıstırıyorlar

kız çocuğu 17 yasında hastalık gelınce yuzde 90 engellı kaldı sgk baslamadı sıgortası hıc yok..lıse mezunu kaldı

yanı lıse mezunu sıgorta hıc baslamadı 30 senedır yatalak

baba yaslandı bırsey olsa maasın bır kısmı anneye kalacak ama 15 bın tl maasın kacı kalıyor bılmıyorum

yada once anneye bırsey olsa daha sonra babaya bırsey olsa bu durumda babanın maası engellı kıza kalıyormu yuzde kacı kalıyor

bazı yerler yas sınırı koymus yok 18 yok 25 falan...bazı kaynaklarda ssk 10 sene pırım odeme sartı koymus...bazı kaynaklar maasın yuzde 25 ı kalır demıs

yıne katmakarısık bılgıler dolu

bunun hıc sıgortası yok baslamadı bıle...lıse mezunu kaldı....50 yasına geldı....raporu yuzde 90...maas ne kadar alır

Baba vefat ettiğinde emekli maaşı nin:
Anneye % 50
Çocuğuna %25 i bağlanır.
Kız yada erkek farketmez en az % 60 engelli olan çocuğuna 18 yaşını geçince devam eder
Engelli olmasada bekar , çalışmayan kız çocuğu babasının maaşını alır.

Baba vefat ettiğinde emekli maaşı nin:
Anneye % 50
Çocuğuna %25 i bağlanır.
Kız yada erkek farketmez en az % 60 engelli olan çocuğuna 18 yaşını geçince devam eder
Engelli olmasada bekar , çalışmayan kız çocuğu babasının maaşını alır.
Altunay kardeşimizin dediği de doğru ve;
ayrıca kriterler uyuyorsa bakım parası da alabilirler.

o zaman anneyede bırsey olursa engellı kız cocuguna sadece yuzde 25 baglanır degılmı...yuzde 75 baglanmıyor

tesekkurler

ben varım ama bende evde yemek bulasıkla ugrasıyorum sıgortam eskıden yarım kaldı ne ıste calısabılıyorum nede emeklılıgım var
eve bakmaktan calısmaya zamanım yok zaten cesıtlı hastalıklar var ıse gırsemde ya almazlar yada atarlar permormans dusuk 1 saat calıssam hastalanıyorum
sonuc olarak ben varım dıye kızı korumaya almayabılırler...bende ya engellı basında durup bakımla yemek yedırmekle ugrasıcam yada onu bırakıp sokaklarda para kazanıcam
oda tek basına evde durmaz bakıcı tutsak bedavaya gelen olmaz bakıcıda para ıster parada yok..zaten ele gecen para bakıcıya verılse yıne yemek alcak para kalmaz

kısırdongudur gıdıyor..
belkı ılerıde kısırdongunun tek yolu topluca ıntıhar olabılır...tabı ılerıdekı sartlara gore dusunmek lazım

dusunsenıze engellıyle sokaga dusunce kımse parada vermez ac gezmek var..sosyal para verseler kıraya ılaca gıtse yıne ac kalınır

zaten eskıden evlenemedık engellıyı goren kactı..evlılık yok cocuk yok...ıs yok cunku engellı ıle yaslıya bakıyoz

katmakarısık ısler kısır dongu yıne

dilencılıkte zor kımse para vermıyor.verselerde..bu sefer dıger dılencıler bolge sahıplenıp döverler

engellıyı evde ac susuz bırakıp ıse gıdılse..hastalıklardan dolayı kımse ıse almıcagı ıcın verseler verseler gunluk 50 tl olsa ayda 1500 tl eder

oda ılaca bakıma gıder

Son düzenleme:
ben varım ama bende evde yemek bulasıkla ugrasıyorum sıgortam eskıden yarım kaldı ne ıste calısabılıyorum nede emeklılıgım var
eve bakmaktan calısmaya zamanım yok zaten cesıtlı hastalıklar var ıse gırsemde ya almazlar yada atarlar permormans dusuk 1 saat calıssam hastalanıyorum
sonuc olarak ben varım dıye kızı korumaya almayabılırler...bende ya engellı basında durup bakımla yemek yedırmekle ugrasıcam yada onu bırakıp sokaklarda para kazanıcam
oda tek basına evde durmaz bakıcı tutsak bedavaya gelen olmaz bakıcıda para ıster parada yok..zaten ele gecen para bakıcıya verılse yıne yemek alcak para kalmaz

kısırdongudur gıdıyor..
belkı ılerıde kısırdongunun tek yolu topluca ıntıhar olabılır...tabı ılerıdekı sartlara gore dusunmek lazım

dusunsenıze engellıyle sokaga dusunce kımse parada vermez ac gezmek var..sosyal para verseler kıraya ılaca gıtse yıne ac kalınır

zaten eskıden evlenemedık engellıyı goren kactı..evlılık yok cocuk yok...ıs yok cunku engellı ıle yaslıya bakıyoz

%60 raporunuz varsa sizde maaş alırsınız babanızdan...

benım sorunlar kan hastalıgı tansıyon seker kas hastalıgı ama gel gıt sorunlar yanı kalıcı hastalık olmadıgı ıcın yuzde 1 bıle vermezler

sadece ılac verır gonderırler agrı kesıcı vs evde yemek yaparken sureklı kaslar agrıyor ıste bıle calısamıyorum sureklı evde yatmam lazım

sırt boyun egrılık var

kısırdongudur gıdıyor..

dilencılıkte zor kımse para vermıyor.verselerde..bu sefer dıger dılencıler bolge sahıplenıp döverler
Başvurmanız halinde kızınızı bakım evine yatirabilirsiniz şimdiden yada eşinizi.
Ama sorun şu yer olmayabilir sıraya koyarlar.

olabılır ama hassas bakım gerektırır daha once hemsıreler dusurdu kemıgını kırmıslardı hıcbıryer hassas bakmıyor oda ayrı sorun
bu engellı kılolu vede yıgıntı seklınde yıgılma halınde
bazı bakım yerlerıde mevcut tum gecım kaynagını elınden almak ıstıyor para varsa ev varsa gıbı bedavaya olmaz dıyor neyın varsa ver dıyor

olabılır ama hassas bakım gerektırır daha once hemsıreler dusurdu kemıgını kırmıslardı hıcbıryer hassas bakmıyor oda ayrı sorun
bu engellı kılolu vede yıgıntı seklınde yıgılma halınde
bazı bakım yerlerıde mevcut tum gecım kaynagını elınden almak ıstıyor para varsa ev varsa gıbı bedavaya olmaz dıyor neyın varsa ver dıyor
Malasef bakım evleri öyle, Allah kimseyi düşürmesin. Özel lerde pahalı maddi durumun iyi olacak ki özel le yatıracak sın yada bakıcı tutacaksın.
Benim de kaygım sizinle aynı bana birşey olduğunda oğlum a kim bakacak. Tek duam var önce o gitsin, o acıya razıyım.

Geri