Engelli raporu nasıl alınır, rapora nasıl itiraz edilir?

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Bu inceleme dosyamızda “engelli raporu nasıl alınır” sorusuna cevap verirken devamında alınan sağlık kurulu raporlarına nasıl ve hangi yolla “itiraz” edeceğinizi açıklayacağız.

ÖN BİLGİLENDİRME
:

Mevcut yasalar çerçevesinde bir kişinin devlet nezdinde engelli sayılması ve engellilere tanınan yasal haklardan faydalanması için “sağlık kurulu vermeye yetkili hastanelerin birinden” en az %40 oranında rapor alması gerekir. Rapor oranı yüzde 40 değil de %39 olan biri hiçbir haktan faydalanamaz.

rapor-almak.jpg

ENGELLİ RAPORU NASIL ALINIR?

Engelli raporu almak isteyen vatandaşlar bireysel başvuruyla yada kurum sevkiyle “sağlık kurulu raporu vermeye yetkili” devlet yada özel sektöre ait tam teşekküllü hastanelere başvuruda bulunarak rapor almak istediklerini belirtmediler.
Yukarda ki cümlemizde atıfta bulunduğumuz “tam teşekküllü hastane” tanımı içerisinde tüm branş DR ların olduğu hastaneleri ifade eder.

RAPOR BAŞVURUSUNDA GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NEDİR?

DİLEKÇE: (Bu dilekçeler hastanelerde matbu halde vardır. Bu dilekçelerde ki ilgili alanları doldurmanız yeterlidir. Örnek: ÖTV indirimi için, vergi indirimi için gibi rapor alma amacınızı belirtmelisiniz.
2 ADET NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ VE ASLI:
5-6 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF:

Yukarda saydığımız belgelerle birlikte sağlık kuruluna başvuruda bulunacaksınız. Başvuru üzerine sizi tüm branş DR larına tek tek muayene olmanız için gönderecekler.
Bu aşamadan sonra rapor için başvurduğunuz hastanedeki tüm branş DR’larına (ortopedi, kardiyoloji, psikiyatri vb. gibi) tek tek muayene olacaksınız. Benim kalp sorunum yok kardiyolojiye veya pskolojik hastalığım yok psikiyatriye neden muayene oluyorum diye sormayın yasa gereği hepsine muayene olmanız gerekiyor.

ENGELLİ RAPORU KAÇ GÜNDE VERİLİR?

Yukarda saydığımız işlemleri gerçekleştirdiğinizde sağlık raporu için başvurduğunuz hastane size “heyet” için gün verecek. Heyet günü heyete çıktığınızda size verilecek rapor oranı heyet kararıyla belirlenecek. Tekrardan toparlamak gerekirse.

1- Tüm branş doktorları dolaşılacak
2- Heyete çıkılacak

Heyete ne zaman çıkılacağı rapor için başvurduğunuz hastanenin yoğunluğuna göre değişiyor. Hasta yoğunluğu az olan küçük illerde bir hafta sonra heyete çıkıp rapor oranınızı öğrenip raporu alabildiğiniz gibi, hasta yoğunluğunun fazla olduğu büyük illerde bu süre 2-3 ayı bulabilmekte. Dolayısıyla engelli raporu şu günde çıkar diye net bir süre vermek pek mümkün değil.

Raporunuzu eğer kişisel müracaat şeklinde aldıysanız 2 nüsha şeklinde verilir. Bunun bir nüshası saklanmak üzere hastane arşivine kaldırır diğeri size verilir. Eğer rapor başvurusunu kurum sevki ile yaptıysanız bu sefer 3 nüsha şeklinde verilir bu nüshalardan biri hastanede kalır, diğeri sevki yapan kuruma gönderilir üçüncüsü ise size verilir.

ENGELLİ RAPORUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

rapor-itiraz.jpg

Engelli raporunuzu aldınız ancak raporda size verilen özür oranının düşük olduğuna inanıyor, size haksızlık edildiğini düşünüyorsanız size verilen sağlık kurulu raporuna itiraz edebilirsiniz.

Rapora bizzat kendiniz itiraz edeceğiniz gibi özürlü kişinin vasisi veya sizi sevk yoluyla rapor almaya gönderen kurum itiraz edebilir. Rapora itiraz etme yöntemi tam olarak şu şekilde işlemektedir. İtiraz edeceğiniz raporun aslı gibidir bir nüshasıyla bulunduğunuz ildeki “il sağlık müdürlüğüne” başvuruda bulunacaksınız. Başvuru üzerine müdürlük size bulunduğunuz il sınırları içinde başka bir sağlık kurulu vermeye yetkili hastaneye sevk eder, sevk edilen hastanenin verdiği rapor oranı itiraz ettiğiniz rapor oranıyla aynı ise oran olduğu gibi kabul edilir. Eğer iki hastanenin verdiği oran farklıysa örneğin ilk aldığınız rapor oranı %40 itiraz üzerine aldığınız rapor oranı %45 ise bu sefer sizi “hakem hastanesine” sevk ederler. Hakem hastanesi son ve nihai kararı belirler. Hakem hastanesinin nihai karar olduğundan hakem hastanesinin verdiği rapor oranına itiraz edilemez.
Ayrıca bakınız:> https://engelliler.gen.tr/f25/sagli...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneler-1466/

ENGELLİ RAPOR ORANLARI NASIL BELİRLENİR?

Bir kişinin hangi oranda engelli olduğuna “özür oranları cetvelinde” sayılan / sıralanan hastalık / özür durumunda o hastalık ve özre ilişkin verilecek oranlar sıralanmıştır.
Örneğin: Şeker hastalığında (tip 1 tip 2 tip 3 ) xx, xxx oran verilir, işitme engelinde xx oran verilir, görme kaybında xx oran verilir şeklinde sıralanmıştır. Rapor oranını – oranlarını belirleyecek doktorlar için bağlayıcı olan “özür oranı cetvelidir” dolayısıyla Doktorlar özür oranı cetveli tablosunda sıralanan oranların dışına çıkamaz. Ancak eğer özür oranı cetvelinde kişideki hastalığın engel durumunun direk bir karşılığı yoksa bu sefer DR o hastalığın engel durumunun kişide bıraktığı genel etkiye, kişinin yaşam standartını ne kadar düşürdüğüne bakarak kendince bir oran belirler.

Başka bir deyişle doktorlar verilecek orana dair kişisel kanaatini ancak o oranın özür oranı cetvelinde direk bir karşılığı yoksa belirtebilir. Hangi hastalığa hangi oranda rapor verildiğini öğrenmek için bakınız:> https://engelliler.gen.tr/f25/sakatlik-orani-cetveli-8377/

BİRDEN FAZLA HASTALIK SAKATLIKTA RAPOR ORANI HESAPLAMASI

Kişide birden fazla sakatlık / hastalık varsa tüm haslıklar ve sakatlıklar için ayrı ayrı oran verilir. Örneğin Kalp hastalığı için %20 şeker hastalığı için %30 vb gibi (not yazılan hastalıklar ve zikredilen oranlar örnek olması açısından verilmiştir.) Ve tüm oranlar daha sonra engelliler arasında çok tartışılan “Balthazard” hesaplama yöntemi denen bir yöntemle hesaplanır. Bu hesaplama bilinen hesaplama yönteminden farklıdır.

Yine daha rahat anlaşılması için bir örnek verelim. Kalp için %20 işitme kaybı veya işitme engeli için %30 oranda rapor aldığınızda normal toplama hesaplamasına göre 20 + 30 = 50 ederken bu oran balthazard hesaplamasına göre 20 + 30 = 44 etmektedir.
Hesaplananın nasıl yapıldığına dair daha fazla bilgi ve hesaplama yapmak için bakınız:> https://rapor.engelliler.gen.tr

RAPOR ALIRKEN MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN HUSUSLAR

Arkadaşlar rapor alırken mümkünse raporun kullanım alanları kısmında yazan ve size bugün lazım olmasa da ilerde lazım olacak kullanım alanları kısımlarını doldurunuz. Biliyorsunuz sağlık kurulu raporu almak bir engelli için hayli zahmetli bir iş. Bu yüzden her seferinde tekrar tekrar rapor almak yerine bir kere aldığınız raporda kullanım alanlarını mümkün mertebe geniş tutunuz.

Örneğin raporda “tekerlekli sandalye kullanması uygundur” , “akülü sandalye kullanması uygundur” , “ÖTV indirimli araç alır” , “vergi indirimden faydalanır” şeklinde size ilerde lazım olacak alanların işaretlenmesini isteyiniz.

Bununla birlikte eğer ilerde aktif olarak çalışacak veya halen bir işyerinde çalışıyorsanız raporunuza sizin “çalıştırılacağınız ve çalıştırılamayacağınız” alanların neler olduğunun yazılmasını isteyiniz.

Ayrıca bakınız:> https://engelliler.gen.tr/f25/tum-h...ek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce-5148/
Sağlık raporları hakkında elimden geldiğince bilgim ölçüsünde bilgiler vermeye çalıştım. Benim gözümden kaçan sizin merak ettiğiniz sorular olursa konu altında yazın lütfen.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
RAPOR ALIRKEN MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN HUSUSLAR

1-Rapor alacağınız hastaneyi önceden belirleyin. Birden fazla kez gidip gelmek zorunda kalacağınız için sizin ulaşmanıza en yakın mesafede olanı ve mümkünse fiziki koşullarınıza uygun olup olmadığını önceden belirleyin.

İlk engelli raporumu almak için İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'ne başvurmuştum :( Sene 2004. Heyet hastanenin dışında, yarı bir binada ve birinci katta üstelik rampa yada asansör yoktu. Branş doktorları ise bir engelli için hayli uzak mesafede ve hastanenin A, B, C bloklarındaydı. Bir günde o kadar yolu katetmek ve asansörün olmadığı röntgen bölümüne gidip gelmek toplam 1 ay sürmüştü. O yüzden ben çok çektim aman siz çekmeyin demek istiyorum ve lütfen öncesinde hastane araştırmanızı mümkünse mutlaka yapın.

İlk kez başvuru yapacaklar kesinlikle yanınızda refakatçiniz olsun, yalnız gitmeyin. İnsan hem çok fazla yoruluyor hemde sinirleri fena yıpranıyor o yüzden en çok güvendiğiniz ve yanında kendinizi huzurlu hissettiğiniz bir yakınınızla birlikte gidin.

2- Doktorlar karşısında hastalar bir anda süt dökmüş kediye dönebilirler. Tedirginlik , hafif korku, stres, yaşadığınız gerginlik, vb duygular yüzünden zaten beyaz önlük fobisi olanlar hiç konuşamaz. O yüzden branş doktorlarını gezmeye başlamadan önce doktorlara neler söyleyeceğinize önceden çalışın, doktor neyin var ? diye sorduğunda kitlenip kalmayın!!!

3- Arkadaşlar rapor alırken mümkünse raporun kullanım alanları kısmında yazan ve size bugün lazım olmasa da ilerde lazım olacak kullanım alanları kısımlarını doldurunuz. Biliyorsunuz sağlık kurulu raporu almak bir engelli için hayli zahmetli bir iş. Bu yüzden her seferinde tekrar tekrar rapor almak yerine bir kere aldığınız raporda kullanım alanlarını mümkün mertebe geniş tutunuz.

Başvuru yapmadan önce tüm haklarınızı dikkatli şekilde araştırın. Çünkü engelli raporu alırken size raporu ne için aldığınız soruluyor. Eğer sadece bir maddeyi işaretlerseniz daha sonra bu hakkınızı talep ettiğiniz de tekrar rapor almanız gerekiyor denebilir. Bu yüzden rapor alırken mutlaka talep ettiğiniz hakları ayrı ayrı belirtin.

Örneğin raporda “tekerlekli sandalye kullanması uygundur” , “akülü sandalye kullanması uygundur” , “ÖTV indirimli araç alır” , “vergi indirimden faydalanır” şeklinde size ilerde lazım olacak alanların işaretlenmesini isteyiniz.


4-Raporunuzu istihdam için kullanmak istiyorsanız lütfen “çalıştırılamayacağı alanlar” kısmının doldurulmasını ve istihdam açısından değerlendirilmesini sağlayın. Çalıştırılamayacağı alanların doldurulması her açıdan sizin lehinizedir. Çalıştırılamaz alanlarda istihdam edilmez ve olası sorunları en aza indirmiş olursunuz.

Rapor çıkarmak oldukça zahmetli bir süreçtir o yüzden her aşamasını azami dikkat göstererek yolalın, acele etmeyin, formları doldururken ek süre isteyin, anlayamadığınız bir soru yada kısım varsa yetkiliden yardım istemekten çekinmeyin.

Şu an aklıma gelenler bunlar yine herhangi bir kolaylık yada öneri gelirse aklıma buraya eklerim. Rapor alırken yaşadığım her güçlük bir başka arkadaşıma kolaylık olsun diye yazıyorum. Hayatımda 3 kere engelli raporu aldım. Çünkü ilki acemiliğime geldi engelli kimlik kartı için, ikincisini işe girmek için aldım, 3. sünü emekli olabilmemi sağlayan vergi indirim hakkı elde etmek için aldım. Şimdi ki aklım olsaydı ilk seferde hepsi için tek rapor alırdım.

Hayat, en çok yaşanarak öğrenilirmiş :) Bizlerin yaşadığı acı tecrübeler sizlere tatlı tebessümler olsun dileğimle..
 

kursadbt

Üye
Üye
Katılım
Ara 15, 2017
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar, dedem 80 yaşında dün heyet e girdi ve %86 oran geldi, Dedem, 5 yıl önce babannemin vefatından sonra Esmax ve Abilify diye 2 tane psikolojik ilaç kullanmaya başladı ve bu ilaçları nöroloji uzmanı yazmıştı ve sıkıntılarının geçmediğini ve bunlarla ilgili sıkıntılarını Psikiyatri Uzmanı doktor a anlattı. Doktor durumuna üzüldü heyette konusacaklarını söyledi vs. Heyet Raporunu bugün aldık ve oran %86 gelmiş ve Psikiyatri Bölümü yani Zihinsel Ruhsal Davranış bölümü "Tedaviden Fayda Görüyor" diyerekten puan 0 (sıfır) olarak belirtmişler. ve biz de %86 ile kaldık. Halbuki puan vermeleri gerekiyordu ve %90 a ulaşmış olacaktık. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin..
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Ypabileceğiniz tek bir şey var oda rapora itiraz etmek.
 

pinar_821

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2018
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Selamlar.bugun engelli raporumuzu aldik. %87 vermisler.raporumuza itiraz ettik.5 bolumden heyete girmiştik.bir sorum olacak yani biz anlayamadık arkadaslar.babam koah hastasi.daha önce meslek hastaligindan dolayi maas bağlandi.fakat engelli raporu icin basvurdugumuzda sıfir(0)oran verilmis.koah hastasi birine sıfır verilebirler mi.raporda koah olduguda belirtilmis.ama oran vermemiş gögüs cerrahi.itirazımizdan sonuç.alır miyiz
 
Son düzenleme:

pinar_821

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2018
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Raporda Koah ve silikasoz oldugu belirtilmiş fakat oran sıfır(0) verilmis.bu mumkun mudur.
 

pinar_821

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2018
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Rapor itirazı sevk

Selamlar.arkadaslar bugun almıs olduğumuz rapora itiraz ettik.5 bölüm toplamından %87 verildi.biz de itiraz ettik ve bizi baska bir hastaneye sevk ettiler.yeni hastanede ne gibi bir işlem uygulanacak.yine tek tek her bölüm film emar vs isteyecek mi.yoksa eski rapor uzerinden mi yorum yapacak.ya da sadece bizim itiraz ettigimiz bolüm mü sadece raporu inceleyecek.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
[MENTION=20960]pinar_821[/MENTION]

İtirazınız neticesinde yeniden değerlendirileceksiniz sonuç farklı çıkarsa hakem hastaneye sevhiniz yapılacaktır. Koah için oran belirtmemeleri garip zira Koah hastaları hastalığın verdiği etkiye ve yapılan testlere göre bir oran alırlar. Oranlar aşağıdaki gibidir.


GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan
diğer bütün hastalıklarda solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılacak;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80

NOT: *Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönem geçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve Solunum Fonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, ekokardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır.
**Solunum Fonksiyon Testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumlu Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğine FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır.

2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.

NOT: *İlaca dirençli kronik tüberkülozlu olgular aynı şekilde uygun tedavi süresinin bitiminden sonra 1. maddedeki fonksiyon kaybına göre değerlendirilir.
**Ekstra pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür durumuna göre çalışma gücü kaybı belirlenecektir.

3- Akciğer, plevra ve toraksın diğer malignitelerinde onkolojinin ilgili maddesine göre değerlendirme yapılır.
4- Toraks cerrahisi uygulanan hastalar ( yıllık kontrollere göre) 1. maddedeki solunum ve dolaşım fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.
 

pinar_821

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2018
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Düşünün ki 2015 yılında meslek hastalığından dolayı(koah) maaş bile bağlandı .yani cidden anlam veremedik.neden böyle bişey yapıldı.kurul sekreteri bile şaşırdı.itiraz edin dedi
 

pinar_821

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2018
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
ama yeniden işlem.hakem hastane v.s v.s. bir sürü zaman.yaşlı bir insanı tekrar aynı işlemleri yaptırmak


cidden yazık.kimse kimsenin derdini bilmediği için anlamıyor
 

Halil58

Üye
Üye
Katılım
Nis 26, 2018
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
25
S.a arkadaslar ben akciger pulmoner hiper tansiyon hastasiyim devamli kullandigim ilaclar var bide vucudumdaki basinc kalbimin sag tarafina zarar vermis bana yüzde kac oraninda rapor cikar yardimci olursaniz sevinirim kiymetli abilerin ablalarim
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
[MENTION=21069]Halil58[/MENTION]

Öncelikle şunu söylemeliyim rapor oranları belirlenirken hastalığın hastaya verdiği etkiye göre farklılık gösterebilir raporun süreside kontrol gerektiren duumlarda süreli rapor olma olasılığı çok yüksektir. Ben oranları size fikir olması açısından vereyim fakat size hangisi uyar buna ancak doktor karar verebilir. Bir önemli konuda birden fazla farklı hastalıklar için rapor alma durumunda balthazard formülüyle hesaplama yapılmaktadır.

GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılacak;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80


NOT: *Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönem geçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve Solunum Fonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, ekokardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır.
**Solunum Fonksiyon Testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumlu Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğine FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır.
2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.

NOT: *İlaca dirençli kronik tüberkülozlu olgular aynı şekilde uygun tedavi süresinin bitiminden sonra 1. maddedeki fonksiyon kaybına göre değerlendirilir.
**Ekstra pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür durumuna göre çalışma gücü kaybı belirlenecektir.
3- Akciğer, plevra ve toraksın diğer malignitelerinde onkolojinin ilgili maddesine göre değerlendirme yapılır.
4- Toraks cerrahisi uygulanan hastalar ( yıllık kontrollere göre) 1. maddedeki solunum ve dolaşım fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.

HİPERTANSİYON
Klas 1: Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50
Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit Sol ventrikül hipertrofisi Hipertansif retinopati (evre 3-4)
 

black 06

Üye
Üye
Katılım
May 9, 2018
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
Merhabalar benim 2005 yılında aldığım raporum sanırım 2010 yılında fes edilmiş, hastaneye gittim ve sorgulattirdim ama raporum çıkmadı, 2010 yılında tüm raporlar fes edilmiş doğrumu acaba ,ve hastane dışında bu raporumu nerden sorgulama yatırabilirim.

[device_name] cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
[MENTION=21167]black 06[/MENTION]

Tam olarak anlayamadım neden tüm raporlar fes edilsin ki raporun süresi dolmuş ve yenilenmemiş ise bu dediğiniz durum olabilir aksi halde tüm raporları fes etme gibi bir durum ben duymadım.
 

heredot

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2018
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
İyi günler, 38 yaşındayım. 2 sene önce basit bir şekilde düştüm ve femur başı kırıldığı için 3 adet vida takıldı. Ağrılarım devam ettiği için kontrole gittim ve kemik taraması sonucunda t skoru -2.9 çıktı ve osteoporoz tedavisine başlandı. Ayrıca 4 sene önce AV tam blok sebebiyle kalıcı kalp pili ameliyati oldum. Osteoporoz ve kalp pili sebebiyle %40 rapor alabilir miyim?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
[MENTION=21268]heredot[/MENTION] kesin yanıt vermek güç ama başvurup şansınızı deneyin.
 

necatikale

Üye
Üye
Katılım
Tem 8, 2018
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
60
Herkese merhaba. Bu konuyla alakalı benim de soracağım bazı şeyler vardı. Babama rapor almaya çalışıyoruz. İlk kez gittiğimde yüzde 85 oranında rapor verildi. İş yoğunluğum nedeniyle itiraz etmedim. Aradan bir kaç ay geçti bir gece babam rahatsızlandı Erciyes Üniversitesi Fakültesine kaldırıldı. 1934 doğumlu olan babamın ciğerlerinin artık işlev görmediğini söylediler ve tedavi sürecine geçildi. Ancak yaşından dolayı tedaviye cevap vermedi. Doktorlar yapacak çokta bir şey olmadığını bu şekilde hayatına devam etmesi gerektiğini söylediler ve bizi taburcu ettiler. Bu olaydan yaklaşık 3 ay sonra yeniden rapor için gittim bu kez yüzde 89 oranında rapor verdiler. Tüm bölümlerden heyete girdi ancak ciğerleriyle alakalı ilgilenen doktor aynı sorunu tespit edip tedavi ile düzelebileceğini not düşerek 1 puan dahi vermedi o bölümdeki puanımız 0. Ben babamı götürürken Erciyes Üniversitesinden verilen belgeleri de götürüp, doktora da bu durumun tedavi ile düzelemeyeceğini belirttim. Ancak doktorun fikri tedavi olabileceği yönünde olmaya devam etti. Bu durumunda itiraz etmeli miyim? İtiraz ettiğim zaman sadece ciğerlerle alakalı mı heyete girecek yoksa tüm bölümleri tekrardan mı gezeceğiz bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler iyi günler...
 

Hakan.60

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2017
Mesajlar
253
Tepkime Puanı
2
Puanları
0
Eğer tedavi edilebilir diyolarsa.o doktorlara keşke "ben tedavi edebilecek doktor bulamadım,lütfen siz tedavi edin deseydin"
Bazı doktorlarda hiç vijdan yok.keşke bu tarz meslek sahiplerine mesleki dersler haricinde haftada 2 saatte "insanlık" dersi verseler.
Rapora itiraz etmekten başka şansınız yok zaten.geçmiş olsun.
 

burakcebbar

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2018
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Merhaba ankilozan spondilit hastasıyım ve Simponi iğne kullanıyorum biyolojik ajan,ayrıca yüksek tansiyon hastasıyım.Aşapğıda son mr raporu bulunmakta buna göre sizce erken emeklilik için rapor alma şansım nedir.Teşekkürler
-------------------------------------------------------------------------
MR, Vertebra torakal(3.0 T) Bu MR incelemesi toplam 4 sekanstan oluşmaktadır. Teknik: 3 Tesla MR cihazında kontrastlı Torakal MR inceleme yapıldı. Dorsal kifoz artmıştır. Kare vertebra görünümü izlenmektedir. T7 vertebra korpus superior kesiminde 6 mm çaplı, T12 vertebra korpus posteriorunda 16 mm çaplı T1-T2 hiperintens hemanjiomlar izlendi. End platolarda multiseviye schmorl nodül impresyonları izlenmektedir. T3-T11 düzeyleri arasında disklerde dejeneratif yükseklik ve sinyal kaybı gelişmiştir. Minimal marjinal osteofitler mevcuttur. SITIR ağırlıklı seride en belirgin T5-6 düzeyinde olmak üzere vertebra korpus köşelerinde posterior kesimlerde daha belirgin bazıları pedinküllere uzanan, ivkm sonrasında kontrast tutan spondilit alanları izlenmektedir. Kostotransvers eklemlerde ödem ve kontgrastlanma izlenmektedir. T6-7, T7-8, T10-11 intervertebral disklerinde diskitis ile uyumlu intradiskal kontrastlanmalar mevcuttur. En büyüğü T2-3 düzeyinde sağda 10x7 mm boyutlu olmak üzere birkaç adet perinöral kist izlendi. Tüm intervertebralar disk düzeylerinde herniasyon izlenmedi.Spinal kord normal kalınlık şekil ve sinyal özellikleriyle izlendi.Konus medullaris normal lokalizasyonda sonlanmaktadır. Spinal kökler serbesttir.Nöral foramenler normal genişliktedir. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir.İntra ya da ekstramedüller kitle formasyonu izlenmedi. Spinal kanal genişliği normal sınırlardadır. Paravertebral alanlarda pataloji saptanmadı. Sonuç: Ankilozan spondilite bağlı aktif spondilit ve kostovertebral eklemlerde artrit bulguları.
-------------------------------------------
MR, Sakro-İliak Eklem (Karşılaştırmalı) (3.0 T) Teknik: 3 Tesla MR cihazında Sakroliak Eklem MR Kontrastlı inceleme yapıldı. Bilateral sakroiliak eklem mesafesi yer yer oblitere olacak şekilde daralmıştır. Eklem sinovyumu çoğu yerde seçilememiştir. Subartiküler-alanda iliak tarafta daha belirgin olan yağ metamorfoz alanları mevcuttur. Özellikle aktif enflamasyonu destekler T2 hiperintens sinyal ve IV kontrastlı kesitlerde eklem mesafesi içerisinde ve komşuluğundabelirgin patolojik intensite artımı saptanmamıştır. İnceleme alanına dahil diğer kemik yapılar ve kas yapıları normal görünümdedirler. Inceleme alanına giren seminal veziküller-prostat bileşkesinde transvers çapı yaklaşık 27 mm ölçülen kist ile uyumlu T2 hiperintens lezyon mevcuttur. Kontrolü önerilir. Sonuç: Kronik sakroileitis ile uyumlu MR bulguları. İnceleme alanına giren seminal veziküller-prostat bileşkesinde transvers çapı yaklaşık 27 mm ölçülen kist ile uyumlu T2 hiperintens lezyon mevcuttur. Kontrolü önerilir.
 

Turab27

Üye
Üye
Katılım
Tem 13, 2018
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba,
2011 'de nazofarenks kanseri dolayısıyla tedavi gördüm. İki yıl önce biyoloji bölümünden mezun oldum, bu süre zarfında yapabileceğimi düşündüğüm biyoloji ile alakalı yada alakasız yerlere başvurdum, bir sonuç alamadım. En son rutin kontrolümde doktorumla konuşurken okul ve iş durumunu sordu. Bana "Bizim bir diyabet hastamız vardı onun bu durumu dolayısıyla bir işe yerleştirildi seninde benzer bir hakka sahip olman gerek" benzeri bir konuşma geçti aramızda. Şimdi bu rapora başvurdum, sağlık kurulundaki arkadaşa onkoloji deyince, tıbbi onkoloji yazmış, ben radyasyon onkolojisine gidiyorum kontrol için, beni geri yolladılar onuda ekledi. İki bolumde %20 verdi. Bu bölümler onkoloji adı altında tek mi değerlendirilir yoksa ayrı ayrı hesaba mı katılır.
İyi günler.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst