Biz mevzuyu kavradıkta siz bence ne anlatmak istediğinizi anlatamamışsınız. Vergi hariç bakıyorsanız araç fiyatlarına öyle bir durum yok. Yani tüm vergiler dahil 1 milyon TL limit. Bende diyorum ki 1 Milyon TL ye Audi'nin veya Mercedes'in hangi modeli var? Mercedes'in en alt serisi A200 şuan (2022 liste fiyatı) 1 Milyon 104 Bin TL. Yani limit üstü. Audi'de A3 te var 950 bin TL bir araç. Eğer Ocak zamlarıyla limit altında kalırsa neden vermesin. BMW de en düşük araç 2022 fiyatıyla 1 Milyon 106 bin 200 TL yani bu da limit üstü. Dolayısıyla şuan 2023 limitiyle birtek A3 var. O da ocak ayında zamlanmazsa. Dilerim herkes gönlündeki aracı alır.
1 milyon 104 bin TL dediğiniz aracı elini kolunu sallayan herkes gidip alabilir, engelli kağıdı, evrağı, belgesei ile normal insanın aldığı paraya aldıktan sonra ne anladım engelli ötv muafiyetinden? indiriminden?
1 milyonluk ötv muafiyetini nasıl hesaplıyorsunuz? anlamadım cidden..
aracın diyelim ki A200, ham fiyatı zaten 504 bin TL, hadi bunu kdv, getir götürü, ıvır zıvırı 600-650 bin TL olsun keza bu C200 içinde geçerli 906 bin TL bunun 80-90 bin TL ek vergisi olsun, yine muafiyet sınırı içinde kalıyor..
hoş, 1 milyonluk muafiyet ile de kimse renault, pegeout kısacası ham fiyatı 100-200 bin TL'lik araçları gidip almaz..
ayrıca audi, bmw ve mercedes gibi kuruluşlarında türkiye gibi bir yerde engelli araç mevzuatına yokuş, kıllık çıkaracağı kanaatindeyim.
evrakla kağıt kürekle olsaydı millet bu zamana kadar bmw, mercedes'in kralı ile gezerdi, sanmıyorum fakat zamanla görceğiz..