Evde Bakım Maaşı Almak İçin Gereken Şartlar ve Belgeler

gelir testi için belli yerler dolaştım dolaştığım yerler arasındada icra müdürlüğü adliye yazıyordu icra dairesine gittim icra memuruna sordum neden cra dairesine de yolladılar alaksı ne dedim memeurda icralık alacağınız varmı ona bakıyorlar dedi ama icralarım çıktı ve not düştü gelir testinde icra dairesine ayırıla yere (BORÇLU OLDUĞU 5 ADET DOSYASI VARDIR DİYE YAZDI MEMUR)

Herkese merhaba arkadaslar..Bir konuda bilinclenmek adina soru sormak istiyorum..Ananem ve annemle ayni evde yasiyorum..Ananemin aylik esinden 1500 tl anneminde 350 tl benimde aylik 1500 tl gelirim var ve ikametim annemle ayni adres degil..Ananemin %86 ağır engelli raporu var ve annem bakiyor..Bakim ayligi icin başvuru yaptik ama alamayacağimiz söylendi sizce normal mi ?

Merhaba [MENTION=20084]Nur7171[/MENTION]

Anladığım kadarıyla evde 2 kişi yaşıyorlar sizin ikametiniz o adreste olmadığı için siz dahil edilmezsiniz.
Geliriniz 1500+350=1850 toplam gelir
Evdeki iki kişiye bölünmesi halinde 1850/2=925

Bu çıkan sonuçla ocak ayı öncesi başvuru yaptıysanız evet kabul edilmez çünkü kişi başı düşen miktar 847 tl idi fakat Ocak ayında yapılan zamlarla kişi başı düşen miktar 967 tl oldu ve maaş almanız için sizin gelir durumunuz uygundur.

evde bakım maaşı ve engelli maaşı

merhaba evde bakım bakım maaşı engelli maaşında gelire dahil edlir mi edilirse abim evde bakım maaşı alıyor eve giren başka gelir yok ve emsal kira bedeli gelirden düşülmesi için nereye ve nasıl bir dilekçe vermem gerekir teşşşekür ederim.:eek:

[MENTION=20449]esraex[/MENTION]

2022 engelli maaşı için alınan evde bakım maaşı gelire dahil edilmektedir. Eve giren başka bir gelir yoksa alınan evde bakım maaşı yani 1085 TL evdeki kişi sayısına bölmeniz halinde kişi başına düşen miktarın 483 TL aşmaması gerekiyor. Sizinde söylediğiniz gibi 2022 maaşında sadece kira da oturuluyorsa gelirden düşülebiliyor bunun için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından bilgi alabilirsiniz.

anladım çok teşşekür ederim sizinde hesaplandığınız gibi evde bakım maaşını ikiye böldüğümüz zaman 530 tl oluyor kişi başı gelir ama emsal kira bedeli düşüldüğü zaman kişi başı gelir 284 tl düşüyor ozaman bu durumda her iki maaşta alınabilir doğrumu acaba..?

Geri