Evde Bakım Maaşı Almak İçin Gereken Şartlar ve Belgeler

Evde bakım aylığının bağlanıp bağlanmadığını nasıl kontrol edebilirim? Engelli kızıma bakan kişi olarak eşimin zıraat bankası atm kartının fotokopisini istediler ve kendilerine verdik. Bunu öğrenmek için 15 günde bir bankaya sormak mı gerekir herhangi bir ödeme yapıldı mı diye yoksa eve bilgi mahiyetinde yazılı bir belge vs. geliyor mu? Detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

[MENTION=18496]karabekir[/MENTION]
Maaşın bağlandığına dair evinize yazılı bildirim olmuyor. Banka hesabınızı kontrol edeceksiniz.

Evde bakım maaşında kişi başı gelir hesaplanırken "giderler çıkartılmadan" hesaplama yapılıyor. Dolayısıyla sizin ev kredisi ödemeniz dikkate alınmaz.

Merhaba benim %100 engelli kardeşim var annem kardeşim eşim aynı ikametgah ta kaydımız var babam işi gereği başka ilde ikametgah var şimdi hanede kişi başına düşen gelir hesabında babam geliride göz önünde bulundurularak mı hesaplanıyor yoksa engellinin bulunduğu ikametgah ta ki kişilerin toplam geliri üzerinden mi şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Halil bey merhaba ben de evde bakım maaşı için raporuna başvurdum yüzde 88 verildi ağır engelli hayır yazıyor oran açıklamalarıñda alt extremitte ağır ayakta duramama desteksiz ayağa kalkmama hareket bozukluğu yazıyor üst extremitte aynı şekilde ama gel görelim ağır engelli değilim bu nasıl oluyor diye başhekimle konuştum beğenmiyorsan il sağlık müdürlüğüne git diyor ben de Allah belanızı versin dedim çıktık zaten heyete girmek eziyet bir daha da girmem maaşları onların olsun

SM-G610F cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi

[MENTION=19484]gfaruker[/MENTION] malasef bakım maaşı almak için raporda mutlaka "ağır özürlüdür" ibaresinin bulunması lazım. Başhekimin sana verdiği yanıt kabul edilemez ve ukalaca. Ama hakkını aramak için il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmanın dışında da bir seçenek yok.

halil bey bakım maaşı için yıllık evrak yenilemede icra müdürlüğüne neden gidiliyo gelir tespitiyle alakası ne ?

İcralık alacağınız varsa onu gelire dahil etmek içindir.bunun başka izahı yok gibi

Geri