Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Normal şartlarda ÖTV indirimli araç alımı evde bakım maaşını etkilemiyor ancak 2 araç birden alınırsa ne olur tamda emin değilim açıkcası.

Sayın admin
Benim iki tane zihinsel engelle özürlü kardeşim var ben bitmesinin Üzerine araç aldım ama digerinin üzerinde araç almak istiyorum ama kardeşimin birtanesi evde bakım maaş alıyor kesilme durumu olurmu

Selam,

Bir eve normal şartlarda bile iki araç fazla değil mi? Bir kardeşin üzerine aldığınız araç sizin ulaşım ihtiyacınızı karşılayamıyor mu? Evde bakım maaşınızı riske atmaya değer mi? Hiç mi sormazlar adama biz sana sosyal yardım bağladık ama sen ikinci aracı neyle, nasıl alıyorsun? diye.

Bana kalırsa kesinlikle almakta olduğunuz evde bakım maaşı kesilir ama siz bilirsiniz..

Evde bakım maaşı yönetmeliğinde evlenmemiş eğitimini tamamlamamış çocuklar başka adreste dahi olsa kişi başı gelir hesaplamasına dahil edileceklerdir der fakat bunun için 25 yaşına kadar diye bir sınır koyulmuştur 25 yaşından sonra eğitimi bırakmış iş hayatına başlamış ve ayrı bir adreste ikamet eden çocuklar hesaplamaya dahil edilmezler.
Gülümse hanım yeğenim polis olacak ama ikametgah adresi başka yerde olacak bunuda dahil ederlermi gelire yeğenim 24 yaşında

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar; araçla kaza yaptım hurda oldu. kasko bedelini verdi. üzerine 40 bin kredi çektim tekrar araç aldım. sosyal hizmetlere bildirmeye gittim maaş kesilir dediler. neden kesilecek dedim lüks araç dediler dedim sınır 200 bin ki ben 160 bin lik aracı 102 ye aldım. ve gelir elde etmiyeceğim ticari araçda değil dedim. maaşım 3000 tl ve evde 5 kişiyiz dedim. yok bu kadar parayı nasıl buldun falan filan dediler. dedim kasko araç bedelini ödedi hurda evraklarını falanda gösterdim bakalım ne olacak. keserlerse nasıl itiraz edebilirim çok mantıksız geldi kesilmesi

babam emekli annem ev hanımı 3 kişi yaşıyoruz evde bakım maaşı alıyoruz ama babam bi günlük girdi çıktı sigorta yapılsa emekli, normalde başka bi işte çalışmıyor ama amcam geçici bi iş buldu 1 haftalık birşey ama firma girdi çıktı sigortası yaparız demiş bu maaşıma zarar mı ? 1 haftalık bi iş için ceza falan yemeyelim var mı bilgisi olan

[MENTION=3139]sekobaba[/MENTION]
Evde bakım maaşı için ssigortanın bir sakıncası olmayacaktır. Ancak 2022 maaşı alıyorsanız ozaman sorun çıkar.

yok hayır tek evde bakım maaşı alıyorum babama girdi çıktı sigortası yapınca bi gelirde değişiklik olmaz mı sadece 1 kere yapılacak gerçi

Şöyle söyleyeyim sigorta durumu evde bakım maaşında sorun yaratmaz fakat kişi başı düşen miktar aşılmadığı sürece aşılırsa tabiki sorun olur.

[MENTION=480]gülümse_hayata[/MENTION] hanım merhabalar; araçla kaza yaptım hurda oldu. kasko bedelini verdi. üzerine 25 bin kredi çektim ve 25 bin Tl de borçla tekrar araç aldım. sosyal hizmetlere bildirmeye gittim maaş kesilir dediler. neden kesilecek dedim lüks araç dediler dedim sınır 200 bin ki ben 160 bin lik aracı 102 ye aldım. ve gelir elde etmiyeceğim ticari araçda değil dedim. maaşım 3000 tl ve evde 5 kişiyiz dedim. yok bu kadar parayı nasıl buldun falan filan dediler. dedim kasko araç bedelini ödedi hurda evraklarını falanda gösterdim bakalım ne olacak. keserlerse nasıl itiraz edebilirim çok mantıksız geldi kesilmesi. Bilgi verirseniz sevinirim ne yapmam gerekir

birde,bir evde bir genç varsa,işe giren bir genç eleman düğün masrafı için para biriktirecekse,işten aldığı para gelire dahil sayılıp
kesinti oluyor olması lazım,yani genç eleman düğün parası biriktirmek yerine eve harcaması gerekiyor
sonra evde hem engelli olup hemde 5 kurus parası olmayan cocukla kimse evlenmiyor,malesef

[MENTION=480]gülümse_hayata[/MENTION] hanım merhabalar; araçla kaza yaptım hurda oldu. kasko bedelini verdi. üzerine 25 bin kredi çektim ve 25 bin Tl de borçla tekrar araç aldım. sosyal hizmetlere bildirmeye gittim maaş kesilir dediler. neden kesilecek dedim lüks araç dediler dedim sınır 200 bin ki ben 160 bin lik aracı 102 ye aldım. ve gelir elde etmiyeceğim ticari araçda değil dedim. maaşım 3000 tl ve evde 5 kişiyiz dedim. yok bu kadar parayı nasıl buldun falan filan dediler. dedim kasko araç bedelini ödedi hurda evraklarını falanda gösterdim bakalım ne olacak. keserlerse nasıl itiraz edebilirim çok mantıksız geldi kesilmesi. Bilgi verirseniz sevinirim ne yapmam gerekir

Evde bakım maaşımı yoksa 2022 engelli maaşındanmı bahsediyorsunuz. 2022 maaşı içinse aracın rayiç bedelinin 120/1 gelir olarak hesaplamanız gerekiyor. Aracın rayiç bedelide evdeki kişi sayısına bölünerek kişi başı düşen miktara eklenmeli şayet 483 tl olan muhtaçlık sınırını aşmazsanız maaşı kesemezler.

Evde bakım maaşımı yoksa 2022 engelli maaşındanmı bahsediyorsunuz. 2022 maaşı içinse aracın rayiç bedelinin 120/1 gelir olarak hesaplamanız gerekiyor. Aracın rayiç bedelide evdeki kişi sayısına bölünerek kişi başı düşen miktara eklenmeli şayet 483 tl olan muhtaçlık sınırını aşmazsanız maaşı kesemezler.

İYİ GÜNLER benim anlamadığım evde bakım parası almak için eve giren gelir hesaplamasına arsa araba vs. gibi malların rayiç bedellerinden eklenme yapılmıyorsa niye bizi trafik tescille tapuyla falan uğraştırıyorlar ki

İyi günler [MENTION=3231]rahim[/MENTION]

Evde bakım maaşında alınan araç ticari amaçlı değilse aylık geliri yükseltmeyecekse sorun olmuyor. Yine evde bakım maaşı için tapu vs.. inceleniyorki beyan edilen gelir doğrumudur diye üzerine mal mülk varmı diye bu yapılmak zorundadır. Şöyle bir durum var evde bakım maaşı alınırken bir araç alınması akıllara bu kişinin gelir düzeyi yüksek izlenimi getirmektedir ondan dolayıda kır dereden kırk su getiriyorlar. Şayet evde bakım maaşına yeni müracaat edilirken araç zaten varsa ticari de değilse bir sorun yaratmıyor.

Geri