Normal şartlarda ÖTV indirimli araç alımı evde bakım maaşını etkilemiyor ancak 2 araç birden alınırsa ne olur tamda emin değilim açıkcası.
Sayın admin
Benim iki tane zihinsel engelle özürlü kardeşim var ben bitmesinin Üzerine araç aldım ama digerinin üzerinde araç almak istiyorum ama kardeşimin birtanesi evde bakım maaş alıyor kesilme durumu olurmu
Gülümse hanım yeğenim polis olacak ama ikametgah adresi başka yerde olacak bunuda dahil ederlermi gelire yeğenim 24 yaşındaEvde bakım maaşı yönetmeliğinde evlenmemiş eğitimini tamamlamamış çocuklar başka adreste dahi olsa kişi başı gelir hesaplamasına dahil edileceklerdir der fakat bunun için 25 yaşına kadar diye bir sınır koyulmuştur 25 yaşından sonra eğitimi bırakmış iş hayatına başlamış ve ayrı bir adreste ikamet eden çocuklar hesaplamaya dahil edilmezler.
Teşekkürler halilimİkametgahı ayrı ise onun geliri sayılmaz.
[MENTION=480]gülümse_hayata[/MENTION] hanım merhabalar; araçla kaza yaptım hurda oldu. kasko bedelini verdi. üzerine 25 bin kredi çektim ve 25 bin Tl de borçla tekrar araç aldım. sosyal hizmetlere bildirmeye gittim maaş kesilir dediler. neden kesilecek dedim lüks araç dediler dedim sınır 200 bin ki ben 160 bin lik aracı 102 ye aldım. ve gelir elde etmiyeceğim ticari araçda değil dedim. maaşım 3000 tl ve evde 5 kişiyiz dedim. yok bu kadar parayı nasıl buldun falan filan dediler. dedim kasko araç bedelini ödedi hurda evraklarını falanda gösterdim bakalım ne olacak. keserlerse nasıl itiraz edebilirim çok mantıksız geldi kesilmesi. Bilgi verirseniz sevinirim ne yapmam gerekir
Evde bakım maaşımı yoksa 2022 engelli maaşındanmı bahsediyorsunuz. 2022 maaşı içinse aracın rayiç bedelinin 120/1 gelir olarak hesaplamanız gerekiyor. Aracın rayiç bedelide evdeki kişi sayısına bölünerek kişi başı düşen miktara eklenmeli şayet 483 tl olan muhtaçlık sınırını aşmazsanız maaşı kesemezler.