H Sınıfı ehliyeti B sınıfına çevirme rapor kodları

mehata19

SMS Activated
Merhaba arkadaşlar ben H sınıfı ehliyetimi ''B'' yapmak için raporumu İl Sağlık Müdürlüğne verdim.Az önce komisyon raporunu aldım.Rapor kodları şu şekildedir;

*10.02 Otomatik Vites
*20.06 Elle Çalıştırılan Fren
*25.04 Manuel Hız Pedalı
*47 İki Tekerlekli Araç Kullanamaz
*102 Ticari araç,resmi araç,ambulanas kullanamaz.


Şimdi benim sorunum şu.Benim her iki bacağımda kısa.(Her iki bacağımda 25cm) Yukardaki kodlarda 20.06 elle çalışır fren tertibatını anladım.25.04 Manuel hız pedalı bunu anlayamadım.Bu kod tertibatı nasıl birşeydir.Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.
 
kod sistemi çok karışık aynı sonuca çıkan 2-3 tane kod var listede benim şahsi fikrim ise
1-buradaki manuelden kasıt el ile çalışan hız pealı olabilir.
2-gaz pedalında tertibat yok fren el ile gaz manuel ayak ile kullanım
 
1993 yılından beri ehliyetim var.Ehliyet değiştirmek için Ağustos ayında başladım mücadeleye.Benim yukardada belirttiğim gibi her iki bacağım kısa.Aile hekimi ortopediciye gönderdi.Ona zorla İl Sağlık Müdürlüğü heyete sevk yazdırdım( bilmiyor çoğu hekim ne yazacağını) 15-20 gün sonra kurul toplandı.Bana Fizik Tedavi uzmanı görsün demişler.Fizik Tedavi Uzmanına ilgili yönetmenlikleri çıktısını alarak gittim.O da yazdı.Dün İl Sağlık Müdürlüğü komisyonu bu şekilde rapor vermiş.Görmeden verilen rapor ancak bu kadar olur.Sabah 10 dan beri proje çizen tertibat yapan kişileri arıyorum Türkiyenin her yerinden henüz işin içinden çıkan olmadı.
 
bulunduğunuz ilin trafik şubesini arayıp sorun bu kod ne demek oluyor diye
iki ayağınızdada sorun olduğunu düşünürsek yukarıdada yazdığım gibi manuelden kasıt el ile kullanılan hız pedalı olabilir.
engellitertibatiengelliaparatigazfren.jpg
o zamanda böyle bir tertibat yaptırmanız gerekir değişik şekilde elden gaz fren aparatları var bu en çok tercih edilen ve kullanılan olduğu için bunu attım
 

Ekli dosyalar

  • engellitertibatiengelliaparatigazfren.jpg
    engellitertibatiengelliaparatigazfren.jpg
    43.9 KB · Görüntüleme: 848
Balkeslinin söylediği ve resmini eklediği tertibat akla yatkın. Ama bunun için neden elden gaz kontrolü yazmamışlar anlayamadım. Kodları adeta milletin anlayacağı değil anlamayacağı dilden yazmışlar...
 
Halil bey milletin anlamasından vazgeçtim inan kendileride bu işi yapanlarda kimse anlamıyor yazılandan.En son çözümü Konya'da engelli otomobillerine özel tertibat imalatı ve proje işi yapan arkadaşa ulaştım.Kendisi bu konuda çok bilgili ve de ilgili.Arkadaş kendiside engelliymiş zaten.Balkesli arkadaşın söylediği tarzda proje ve tertibat yaparız dedi.
 
Bu yasa yeni olduğundan memurlar bu konuda çok bilgisiz haklısınız. Hoş yasa eski olsada değişen bir şey olmazdıya oda ayrı bir tartışma konusu.
 
Geri
Üst