H sınıfından B sınıfına geçiş

reflex66

SMS Activated
Merhaba H sınıfından B sınıfına nasıl geçebilirim Hiç bir yerde mevzuat göremiyorum. Ehliyetimde otomatik vites kullanır tertibatsız yazıyor

Hocam ben direk sağlık ocağından rapor alsam yenilemeye gitsem ehliyeti olur mu acaba :) ama ehliyetim H sınıfı

Aile Hekimliği sizi Hastaneye sevk eder. Kural öyle...
Önce aile hekimliğine gidiyorsunuz; ehliyet değişimi diyorsunuz: H sınıfı olduğunu öğrenirse direk Hastaneye sevk eder.
Yoksa HAstane ile uğraşmak istemiyorsanız Emniyetten durum anlaşılır ve geri çevrilirsiniz.

Anladım hocam. Peki hastane sonrası biz işlemlerimizi emniyette mi halledeceğiz nufüs da mı

Raporda sıkıntı olmazsa nufüsta halledersiniz.
Heyet sonrası eğer kodlar yoksa nufusa gideceksiniz.

Kodlar varsa il sağlık, ondan sonra nüfüsa

Merhaba, 2015 de B+A2 ehliyetimi H a çevirdim %38 Ortapedik sol ayaktan. Araç aldım yıl i doldu sattım ama artık yeni limitten dolayı 0 araba almak hayal oldu. Tekrar B ye çevirip A da almak istiyorum yalnız ehliyet raporundan sonra %40 olarak birde engelli olarak rapor aldım şimdi ehliyet çevirme istersem %40 lik verilen haklar için geriye dönük sorun olur mu acaba bilgisi olan var mıdır yardımcı olabilir mi?

Geriye dönük sorun olur.
A ehliyeti de verir sonuçta almışsınız;
Size kod yazarlar genelde. Belki de yazmazlar heyet kurulu değilim ve doktorda değilim bir ihtimal diyelim.

Yeni nesil ehliyet verilecek size
B olarak 1 grup ve 2 grup diye ayıracaklar.
Kodlar yazılacaksa 1 gruptan yazılırsınız.
Arka yüzünde A2 işaretlenebilir(uyarırsanız ehliyet hakkım var derseniz yazabilirler)

Teşekkür ederim yanıtınız için ama geriye dönük sorun olursa sıkıntı :(
Merhaba O kısmı okudum aslında ama geriye donuk normal B ehlıyetı alınca %40 lık statuden faydalanmaktan da cıkmıs olacagım ıcın (cunku yenı rapor oncekını gecersız kılacak) sorun teskıl eder mıye cevap arıyorum.

Geri