Kalp Yetmezliği İçin Engelli Oranı

Merhaba arkadaşlar.
Babamın ileri seviyede olan kalp yetmezliği nedeniyle engelli raporu için kurula başvurduk.
kardiyoloji doktorunun değerlendirmesi şöyle:

ncbg + mitral yolu replasmanı %100
EF %15-20----> %100
yarı bağımlı

bu değerlerle ötv indirimi, bakıma muhtaç veya ağır engelli raporu almamız mümkün mü?

Bu değerleri yorumlamak çok zor. ancak ötv indirimi için minimum %90 oranında rapor almanız gerekirki o oran bana göre biraz zor.

Kalp Yetmezliği için özür kriterin EF değeri olduğunu okumuştum. Bizim EF değerimiz %30'un altında olduğu için doktor da %100 olarak not aldı. Geçmişte bu durumda olan hastaların raporlarının da %100 olduğunu okudum. Ancak güncel durumunu bilemiyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Resmi Gazetedeki özür oranları cetvelinde şöyle yazıyor:

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene veekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar: % 10

EVRE II:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

EVRE III:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar:% 50

EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalpyetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHAsınıf –III-IV hastalar:% 100

merhaba arkadaşlar ben 2016 da kalp krizi geçirdim 2017 de kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve ef %30 ile %50 engelli raporu aldım ve bununla birlikte vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum 2023 ocak ayında bıotronik ıcd kalıcı kalp pili takıldı takılan pil rapor oranını yükseltirmi eğer yükseltir ise %kaç oran yükselir teşekkürler.

Geri