Nasıl bir yol izlenmeli?

Merhabalar,2025 9uncu ayda süresiz yüzde 59 engelli raporu aldım.raporu aldıktan sonra aslında özel tertibatlı araç için de rapor alabileceğimi öğrendim.aldığım engelli raporunda bunun için başvurmamıştım,yani açıklama kısmında herhangi bir şey yazmıyor.sonrasında aile hekimime başvurup ehliyet komisyonuna sevk edildim.oradan da sürücü raporumu aldım.b sınıfı ehliyetime 10.02 ve 25.08 kodları verildi,sağ ayağımdaki rahatsızlıklarım sebebi ile.ehliyetimi de değiştirdim.bana denilen 2 şey var : biri diyor ki şimdi beklemeden sağlık kurulundan randevu alıp geleceksin,kurul sana ötv için rapor verecek ve gidip ötv muaf aracını alacaksın,bu alacağın raporun aldığın engelli raporunla ilgisi yok. Biri de diyor ki engelli raporunun üzerinden 6 ay geçmediği için başvuramazsın.hangisi doğru yoldur?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251127_122831_OneDrive.jpg
    Screenshot_20251127_122831_OneDrive.jpg
    293.8 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20251127_120435_OneDrive.jpg
    Screenshot_20251127_120435_OneDrive.jpg
    703.6 KB · Görüntüleme: 15
Son zamanlarda nasıl işliyor bilemedim;
Ama bildiğimiz işlem şu: Engelli Heyet raporu ile ehliyet heyet raporu birbirinden farklı,

Bulunduğunuz ilde Tam teşekküllü hastaneye gidip Heyet Raporu verilen birimden randevu alınıyordu (aile hekimliği sevki ile değil), Heyet başında, yani kayıt ilk aşamasında engelli araç ve tüm işlemler için heyet raporu istediğinizi talep ediyorsunuz. Ondan sonrası prosedür gereği doktor doktor dolaşıyorsunuz. Nihai kararı hastane heyeti veriyordu. Gerekirse aynı zamanda hem ehliyet hem ötv muafiyeti raporu alabiliyordunuz. En güzeli bu: çünkü uyumlu olunca sıkıntı olmuyor.

Ehliyet heyet raporunda ise nihai kararı İl veya İlçe Sağlık Kurulu Komisyonu veriyor. Kodlar yazılıyor... ÖTV muafiyet raporu ile çelişkiye girebiliyor; bu nedenle ÖTV muafiyet raporunuz varsa doktora ve heyete söylemeniz yeterli: Ki uyumsuz çıkarsa araç alamazsınız.

Raporunuzu inceledim: sadece ehliyet raporu... O nedenle ÖTV alımında sıkıntı çıkabilir ( son zamanlarda nasıl işlem yapılıyor bilemem değişiklik varsa ki sizde hikayenizi yazabilirsiniz...)

Geri