Otv indirimli araç alabilirmiyim

%80 kısmi engelli süresiz şizofren raporum var otv indirimli araç alabilirmiyim
Merhaba ,

%80 engel oranı ve şizofreni tanınızla:
  1. Eğer sürücü belgesi alabiliyorsanız ve araç kullanmanıza engel bir durum yoksa, bizzat kullanmak şartıyla ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz.
  2. Ancak, şizofreni tanısı olan kişilerin sürücü belgesi alabilmesi için Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları Yönetmeliği'ne göre özel değerlendirmeler yapılmaktadır.
  3. Sürücü belgesi alamıyorsanız veya araç kullanamıyorsanız, %90'ın altında engel oranına sahip olduğunuz için maalesef ÖTV indiriminden yararlanmanız mümkün olmayabilir.
Önerilerim
  1. İlk adım olarak, bir psikiyatri uzmanından "araç kullanabilir" raporu alıp alamayacağınızı öğrenmeniz önemlidir.
  2. Eğer sürücü belgesi alma imkanınız varsa, Sağlık Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş hastanelerden "H" sınıfı sürücü olur raporu almanız gerekecektir.
  3. Raporunuzla birlikte bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurmanız gerekecektir.

Özellikle ruhsal engeller söz konusu olduğunda her vaka kendi içinde değerlendiriliyor. Bu nedenle durumunuzla ilgili en güncel ve kesin bilgiyi almak için vergi dairenize danışmanızı ve güncel engelli hakları konusunda çalışan bir dernek veya hukuk danışmanıyla görüşmenizi tavsiye ederim.

Şizofreni tanısı gibi durumlarda genellikle sağlık kurulları “olamaz” değerlendirmesi yapar. Hastalığın seyrine bağlı olarak çoğu zaman “sürücü olamaz” kararı veriliyorlar. En azından benim bildiğim öyle

Şizofreni tanısı gibi durumlarda genellikle sağlık kurulları “olamaz” değerlendirmesi yapar. Hastalığın seyrine bağlı olarak çoğu zaman “sürücü olamaz” kararı veriliyorlar. En azından benim bildiğim öyle
hocam üç kere üst üste süreli engelli raporu alınınca rapor süresize mi dönüşüyor? askerlik ertelemelerindeki gibi mi oluyor üç erteleme kararı muafa dönüşüyor.

Geri