Selamunaleykum arkadaşlar. % 92 Engelli raporu ile dün itibariyle annem adına araç aldım. Süreci aktarayım. Çünkü aracı almadan önce bu siteden çok faydalandım.
1-Engelli kişiyle erkenden Devlet hastanesine gidip ( Engellinin 3 adet fotoğrafı, Kimlik Fotokopisi ) müracaat edilecek ordan dilekçe örneği doldurulup verilecek. Açıklama kısmına ÖTV İndirimi yazılacak.
2- Poliklinikler gezilerek muayene olunacak.
3-Heyetin karşısına çıkılacak.
4- Bir kaç gün sonra raporunuzu alırsınız.
5- Rapor % 90 ve üzeri ise % 45 ötv indirimli aracı alabilir ve başkası aracı kullanabilir. Ruhsata da kimin kullanacağı yazılmıyor artık. Ayrıca plakada engelli sembolü de kalkmıştır.
6- Araba bayileri farklı belgeler isteyebilir. Bir bayi bana Mahkemeden Vasi tayin kararı getirmen gerek dedi. Mahkemeye gittim. Görevli memur 3 ay sürer dedi. Hakim vermeyebilir dedi. Sitelerden araştırdım, Akıl ve zihinsel sağlığında olumsuzluk varsa Vasi kararı gerekirmiş. Bunu bayiye söyledim. O da Trafik tescilden sordu, tamam gerek yokmuş dedi. Omzumdan büyük bir yük kalktı.
7- Raporun aslı ve 2 adet Noter tasdikli örneği, engelli adına benim aracı alabilmem için noterden vekaletname( 3 er fotoğraf ile), engelli ve vekilin kimlik fotokopisi, nüfustan engellinin adres bilgileri belgesi ile bayi geri kalan işleri hallediyor. Araç alacaklara kolay gelsin.
8- 70.000 Liralık aracı 48.250,00 Liraya aldım.