Detaylı cevapladım, bakabilirsiniz. ek olarak buradaki sorunuza: bilgiler soruya göre değişiyor. Okudukların doğru..Ortopedik engelli tertibatlı arabayı kimler kullanabiliyor bazı sitelerde aile kullanabilir yazıyor bazı sitelerde sadece engel sahibi kullanabilir deniyor bilgisi olan var mı?
Güzel soru:Merhaba halamın %90 altında engel oranı var ÖTV muafiyetli araç almak için başvuru yaptık.Tahribatsız otomatik araba alabilir raporu aldı ve bununla beraber engelli olarak ehliyet alıyor.Halamın bende başka akrabası yok alınan aracı ben kullanabilir miyim?
evet kullanır sonradan düzeltilmiş bir durumrapor oranım 92 ehliyetim var aldığım araca aparat takılacak. yayınlanan genelgede bana uyan hiç birşey yok 90 üzeri rapordan ek 1 e giriyorum ama araç aparatlı olmaz diyor maliye ek3 e giremiyorum raporum 92 ek3 te yüzde 90 altı aparatlı araç demesine rağmen ek 1de 90 üzeri demesine rağmen araç aparatlı diyerek işin içinden çıkıyor. bu kanun değil sadece genelge mahkemeden döner bu mahkeme kararı ile başkası kullanır diyor
kardeşler 2. derece ama kullanabiliyor bunu eklemişler ek 1de var