Parmak eksikliği rapor oranı nasıl hesaplanır

kasap9383

Üye
Üye
Katılım
Ocak 21, 2023
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar benim parmaklarımda amputasyon oldu Nasıl hesaplanacağını bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim sadece tek tek oranlarını öğrenebildim sağ el işaret parmağı 8 sağ el orta parmak 8 sağ el yüzük parmağı 4 sağ el küçük parmak 4 sol el işaret parmağı 11 sol el orta parmak 8.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,504
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
ust_ekstremite_amputasyonu.png
 

Çözüm

Üye
Üye
Katılım
Nis 8, 2022
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Parmak kopmalarına ilişkin iş gücü kaybı oranları SGK'nın sevk ettiği hastane değerlendirir. 2008 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğe göre verilir oranlar. İş kazalarında parmak kopması sıkça rastlanan bir durumdur. Parmak kopması tazminat davası için muhatabınız iş veren olacaktır. Burada karşılaşacağınız en büyük problem oranlar olacaktır. Devlet hastanesindeki doktorlar maalesef yönetmeliğe çok hakim değiller. Hak ettiklerinizi alabilmek için sizin süreci çok iyi yönetmeniz gerekiyor. Mesela yaşadığınız maluliyetin iş gücü kayıp oranı kaçtır? Uzuv kaybı oranları nettir ve tartışmaya da açık değildir.
Üyemiz "kasap9383" ün sorusuna gelirsek, verdiği oranların net olduğunu bilmiyoruz. Tam amputasyonlarda verilen oranları baz almış verilen oranlara göre % 43 iş gücü kaybı alması gerekiyor. Ancak bu basit hesaplama ile böyle bir sonuç çıkıyor. İş gücü kaybı hesaplanırken, meslek kodu ve yaşta oldukça önemlidir.
Uzuv kaybı, parmak kopması ve iş kazası tazminat davasına ilişkin sorularınızı bu başlık altında sorulabilirsiniz, seve seve yanıtlarım.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst