Ben engelli olduğum halde ve raporum olduğu halde, memurluk için sağlık ocağından sağlık raporu almaya gittiğimde, çalışmaya engel bir durum yoktur diye yazdı. Yani sadece çalışmaya engel bir durum olup olmadığını yazarlar.
Ruhsal sorunları olup engelli kadrosu ile öğretmenlik yapanlar biliyorum. Bu konuda sorun çıktığını hiç duymadım. Yani şahıs görevini yapamayacak kadar deli değilse sorun olmaz diye biliyorum.
Sağlık sorununuz ve tedavi görmüş olmanız, çalışmanıza engel bir durum oluşturmaz. Öğretmenlik yaparken psikolojik tedavi görenler oluyor mesela , çalışmalarına sorun olmuyor.
Psikiyatri raporu ile öğretmenlik yapanlarda var. Onlardada sorun olmuyor. Hatta rapor sayesinde işe girebilmişler. Memurluğa veya öğretmenliğe atamada engellin ne olduğuna bakılarak ayrım yapılamaz. Normal kadroda da normal şekilde öğretmenliğinizi yaparsınız. Bence endişelenmeyin. İnternette çok saçma ve gerçek olmayan bilgiler olabiliyor. Net bildiğim durum itibarı ile size söyleyeyim, engelli veya normal kadroya atamanızda öğretmenliğinizde bir sorun çıkmaz. Bu konuda çevremde örnekler var.