Sağlık kurulu heyet öncesinde yapmam gereken var mı !!!

Selam arkadaşlar
Daha önce paylaşımlarım da görüldüğü gibi bir çok hastalığın var
Malulen emekli opamadim
2022 ve evde bakım maaşına müracaat etmek istiyorum
Sistemden ve tedavi ve muayenelerinde gorunmekte ama şimdi ben sağlık kuruluna rande
Almam ve sağlık kurulu muayenelerinde geçmem yeterli olacakmi
Öncesinde bişey yapmam gerekiyor mu mesela kulaktan % 70 duyu kaybı şeker yhksek tansiyin beyin de
Tümör vs şimdi heyet oncesin de bu polikinklereden muayene olup rapor falan almam gerekiyor mu ?
Tşk ederim

Selam arkadaşlar
Daha önce paylaşımlarım da görüldüğü gibi bir çok hastalığın var
Malulen emekli opamadim
2022 ve evde bakım maaşına müracaat etmek istiyorum
Sistemden ve tedavi ve muayenelerinde gorunmekte ama şimdi ben sağlık kuruluna rande
Almam ve sağlık kurulu muayenelerinde geçmem yeterli olacakmi
Öncesinde bişey yapmam gerekiyor mu mesela kulaktan % 70 duyu kaybı şeker yhksek tansiyin beyin de
Tümör vs şimdi heyet oncesin de bu polikinklereden muayene olup rapor falan almam gerekiyor mu ?
Tşk ederim
yok heyetteki doktorlar önce istem açacak sonra tetkiklerini yaptıracaksın önceden yaptirir isen boşa gider tekrar kesin istiyorlar çünkü

Beşiktaş777 kardeşimizin dediği gibi önceden yaptırmak gerçekten gereksiz ve boşa emek olur.

Ama elimizde evraklar varsa boşa değildir.. Bakar yada bakmaz o doktor ve görevlilerin keyfine kalmış.
Örneğin: Duyu kaybı için doktor sizi yeniden odyo ölçümlerine gönderecek. yeni işitme testi raporları isteyecek sizden. Ancak dikkat etmeniz gereken sıfırdan başlamak yerine elinizdeki tetkikleri gösterirseniz.
ODYOMERİST sıfırdan sizi incelemek yerine, elimizdeki o test baz alarak hangi frekansları duymadığınızı, hangi frekansları duyabildiğinizi kontrol eder. ve benzer olmasa da sıfırdan yeni test verir. hızlı ve temiz iş yapmış olur. evraklara bakmam der ama yine de göz atar. yoksa beyninize büyük frekans ile şok dalgası gönderebilir (1-2 dk içinde zonklamadan dolayı test başarılı geçemez)
Ellerinizde önceden aldığınız rapor varsa (e nabızdan gözükmüyorsa) gösteriniz derim. Yeniden işkenceye maruz kalmayalım.

Beşiktaş777 kardeşimizin dediği gibi önceden yaptırmak gerçekten gereksiz ve boşa emek olur.

Ama elimizde evraklar varsa boşa değildir.. Bakar yada bakmaz o doktor ve görevlilerin keyfine kalmış.
Örneğin: Duyu kaybı için doktor sizi yeniden odyo ölçümlerine gönderecek. yeni işitme testi raporları isteyecek sizden. Ancak dikkat etmeniz gereken sıfırdan başlamak yerine elinizdeki tetkikleri gösterirseniz.
ODYOMERİST sıfırdan sizi incelemek yerine, elimizdeki o test baz alarak hangi frekansları duymadığınızı, hangi frekansları duyabildiğinizi kontrol eder. ve benzer olmasa da sıfırdan yeni test verir. hızlı ve temiz iş yapmış olur. evraklara bakmam der ama yine de göz atar. yoksa beyninize büyük frekans ile şok dalgası gönderebilir (1-2 dk içinde zonklamadan dolayı test başarılı geçemez)
Ellerinizde önceden aldığınız rapor varsa (e nabızdan gözükmüyorsa) gösteriniz derim. Yeniden işkenceye maruz kalmayalım.
Değişen yasalar var mesela vergi indirimi emeklilik kalkmış
Benim prim eksikligim var toplam 1801 gün primimim var SGK da çalışan bir memurla
Konuştum prim gün sayımı biliyor hastaneye sevk ederiz sağlık kurulundan
Geçersin ama sana maaş bağlanması için % 40 rapor alman ve 4500 en az primin olması lazım dedi
Sağlık kurulundan % 70 engelli raporu alırsam
Kalıcı bağımlı yada ağır ibaresi olursa bana maaş bağlanır mı benim durumuma ?
Tşk edrm

Benim şimdi ne yapmam lazım nereden nasıl başlamaliyim ?
SGK dan sağlık kuruluna sevk mi yaptirmam lazım, yoksa SGK yi
Karıştırmadan direk MHRS den erişkinler tüm raporları kapsar diyor
Ordan sağlık kuruluna randevu alıp mi yapmam lazım ?
Tşk edrm

Hep unutuyorum SGK dan emekli olacaksanız MUTLAKA BİR İŞYERİNDE ÇALIŞIYOR durumda olmalısınız. İşsizken emeklilik işlemi yapmayabilirler. Bazı arkadaşlar işsiz iken başvuruda bulunuyor, bu yazıya başlarken ilkönce uyarayım dedim.

Birinci aşama
İl SGK Müdürlüğüne yakın iseniz oraya gidiniz (tavsiye edilir hızlı sonuç) yada uzak ilçede iseniz İlçe SGK müdürlüğüne gidiniz. Orada Görevlilere Malul yada engelli emekli olup olmayacağını, eğer olunacaksa emekli olmak istediğinizi söyleyiniz.
İkinci aşama
Orada dilekçe yazabilirsiniz yardımcı olurlar;
Üçüncü aşama
SEVK verecekler hastane seçimin önemli il yada ilçede tam teşekküllü hastaneye yönlendirecekler. gidip muayene olacaksınız..

İsterseniz şimdiden SGK ya gitmeden HEYET randevu alın, elin altında hastane randevusu olsun gittiğinizde sevk verildiğinde zaman kaybı yaşamamış olursunuz.

Son düzenleme:
Benim şimdi ne yapmam lazım nereden nasıl başlamaliyim ?
SGK dan sağlık kuruluna sevk mi yaptirmam lazım, yoksa SGK yi
Karıştırmadan direk MHRS den erişkinler tüm raporları kapsar diyor
Ordan sağlık kuruluna randevu alıp mi yapmam lazım ?
Tşk edrm
sana öneri çalışıyor iseniz malül emeklilik dilekçesi vermeyiniz emekli olmayınız.
Önce durum netleştirin. Emekli olur derlerse o zaman dilekçe veriniz işten ayrılınız.

sana öneri çalışıyor iseniz malül emeklilik dilekçesi vermeyiniz emekli olmayınız.
Önce durum netleştirin. Emekli olur derlerse o zaman dilekçe veriniz işten ayrılınız.
hocam konuyla alakasız ama size bir şey sormak istiyorum engel cetvelinden madde çıkarılması mümkün müdür veyahut daha önce yaşanmış pratikte örneği mevcut olan bir durum mudur geçmişte hastalık olarak sınıflandırılıp puan verilen bir durumun günümüzde puan alamaması yaşanmış şeyler midir yoksa engel cetvelinden madde çıkarmak imkansız mıdır?

hocam konuyla alakasız ama size bir şey sormak istiyorum engel cetvelinden madde çıkarılması mümkün müdür veyahut daha önce yaşanmış pratikte örneği mevcut olan bir durum mudur geçmişte hastalık olarak sınıflandırılıp puan verilen bir durumun günümüzde puan alamaması yaşanmış şeyler midir yoksa engel cetvelinden madde çıkarmak imkansız mıdır?
Bilmiyorum ama tahmini bir şey yazayım: bence gözden kaçmış bir durum. İşgüzarlık diyeyim...

Nasıl anlatayım; anlaşılır olabilmesi için yazarsam uzun bir roman olur: Kısaca anlatsam ki : kısaca bu işler İyisi işgüzarlıktır, tembelliktir boşvermişliktir. Şayet öyle durum karşısında mutlaka anında itiraz ediniz, il sağlığa gidiniz orada itiraz ediniz demesinler. İl sağlığa sürmek işi yokuşa sürmektir.. O nedenle kavga etmeden-sinirlenmeden hakkınızı arayınız, Gerekirse memurunun cezalandırılması talep ediniz. Sizden sonrakiler yanmasın..

Bilmiyorum ama tahmini bir şey yazayım: bence gözden kaçmış bir durum. İşgüzarlık diyeyim...

Nasıl anlatayım; anlaşılır olabilmesi için yazarsam uzun bir roman olur: Kısaca anlatsam ki : kısaca bu işler İyisi işgüzarlıktır, tembelliktir boşvermişliktir. Şayet öyle durum karşısında mutlaka anında itiraz ediniz, il sağlığa gidiniz orada itiraz ediniz demesinler. İl sağlığa sürmek işi yokuşa sürmektir.. O nedenle kavga etmeden-sinirlenmeden hakkınızı arayınız, Gerekirse memurunun cezalandırılması talep ediniz. Sizden sonrakiler yanmasın..
yok hocam sordugum soruyu sanirim tam anlamadiniz engel cetveli hani her sene gunceleniyor ya içerisinden madde cikarilma gibi madde eklenmesi gibi olaylar oluyor mu ayni tsk'nın yayimladigi saglik yetenegi yonetmeligi gibi? bunu merak etmistim.

yok hocam sordugum soruyu sanirim tam anlamadiniz engel cetveli hani her sene gunceleniyor ya içerisinden madde cikarilma gibi madde eklenmesi gibi olaylar oluyor mu ayni tsk'nın yayimladigi saglik yetenegi yonetmeligi gibi? bunu merak etmistim.
Hayır. Dallandırıp ekleme olabilir ama güncelleme derken çıkarılma olmaz.
Güncelleme hastalık çeşidi çoğalması ve bir hastalığına bağlı rahatsızlığın bağlantısı kopması ile oluyor. Genel olarak söyle anlatayım o hastalık yada rahatsızlık literatürde yok diye kaldırılmaz. Buna doktor karar verir.

emekli nasıl olacaksınız?
bir işyerinde çalışıyor olmadan emeklilik talep etmek çok zor.
peki ozaman çalışamıyorum, emekli de olamıyorum, malülen olmakda bu şartlarda mümkün görünmüyor ozaman ben engelli olarak heyete girsem o kadar çalışmama çok engel olan hastalıklarımdan %70 ve üzeri engelli raporu alabilirmiyim en azından evde bakım ve 2022 baglanırmı rahatsızlıklarımdan dolayı engelli raporu için saglık kurulundan mhrs den randevu alıpta heyete girerek !!!

Geri