Sivilceler İçin Aspirin Maskesi

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Bir çoğumuz yüzümüzde oluşan sivilceler ve siyah nokta sıkıntısı yaşarız. Bunlardan kurtulmak için defalarca farklı ürünlerde kullananlarımız bu ürünlere oldukça ciddi paralar ödeyenlerimiz de vardır. Bizim size anlatmak istediğim oldukça maliyeti düşük bir formül olan aspirin maskesi şimdi bakalım bu maske nasıl kullanılır ve nasıl işe yararmış.


maxresdefault.jpg


Aspirin sadece hastalandığımızda değil aynızamanda cilt bakımındada kullanılmaktadır. Aspirin maskesi özellikle yağlı, sivilceli ve lekeli ciltlerde oldukça işe yaramaktadır.

Aspirin ciltte ne işe yarar
Aspirinin içeriğindeki Salisilik asit ve Antiemflamatuar özelliğiyle akne oluşumunu ,akneye bağlı kızarıklıkları ve ağrıları azaltır. Enfeksiyonun yayılmasını önler, Kurutucu özelliği ile cildinizdeki fazla yağ yayılımının azalmasını sağlar.Siyah nokta oluşumunu engeller ,gözenekleri temizler,cilt lekelerinin giderilmesini sağlar,akneye bağlı tahriş olmuş cildi toparlar ve cildi temizler.

Aspirin maskesi için gerekli malzemeler sadece cildin durumuna göre 2 yada 4 adet aspirin bir çay kaşığı bal, bir çorba kaşığı ılık su bu karışımı hazırlamak için suyla eritilen aspirinlere bal ilave edilir iyice karıştırılır. Yüz ve boyun bölgesi iyice temizlenip göz ve ağız çevresi hariç tüm yüze maske şeklinde sürülür. Yüzde çok az kaşıntı ve kızarıklığın olması normaldir. Bu şekilde 15- 20 dk beklendikten sonra kuruyan maske parmaklar yardımıyla ovalanarak çıkartılır. Bu ovalama işlemi ölü hücrelerin atılarak gözeneklerin temizlenmesine fayda sağlar.Peeling etkisi ile leke ve siyah noktalara etki eder. İşlemin ardından soğuk suyla cilt durulanır. Durulama işleminin ardından cildi nemlendirmeyi unutmayın. Yapılan karışımı saklamayınız her hazırlanan karışım tek seferliktir unutmayınız.

Akneye meyilli yağlı veya karma ciltler haftada bir gün bu maskeyi kullanabilir. Cildin durumuna göre haftada iki seferede çıkartılabilir. Hassas ve çok kuru ciltler bu maskeyi uygulamamalıdırlar. Kuru ciltler iki haftada bir 10 dk bekleterek uygulamalıdırlar. Hamileler bebek emzirenler ,aspirin alerjisi olanlar ve 16 yaş altı bu maskeyi kesinlikle kullanmamalıdır. Kullanmadan önce cildin küçük bir bölümünde maske test edilmeli aşırı yanma ,şişlik durumu varsa maske uygulanmamalıdır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst