""Sirküler uyarınca otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemekle birlikte, sol ayağında veya sol bacağında sakatlığı olanlar için otomatik vites, hareket ettirici özel tertibat olarak sayılacak.
Bu çerçevede, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan ''H'' sınıfı sürücü belgesine haiz malul ve engelliler, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araç alımında istisnadan yararlanabilecek. Sağ ayağında veya sağ bacağında sakatlığı olanlar da, gaz veya fren pedalında sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmak suretiyle otomatik vitesli araç alımında istisnadan faydalanabilecek.""
MEHMET YALÇIN BEY BU YAZININ HANGİ SAYILI RESMİ GAZETEDE GEÇTİĞİNİ BANA BİLDİRİRMİSİNİZ? ONU ARADAN ALMAM GEREKİYOR.
Benim sol ayağımda 10 cm.kısalık var, fakat ellerde de biraz deformasyon var ama araç kullanmama hiç engel değil ki zaten "H" sınıfı ehliyetim var ve 2009 yılından beri araç kullanıyorum. Raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var. Aracımda tertibat var fakat ben onu kullanmıyorum yani gerek duymuyorum, aynı zamanda otomatik vitesli aracım. Demem o ki ben şimdi ehliyetler değişirken yeni raporu otomatik vitesli araç kullanabilir almak istiyorum, acaba olabilir mi? Önceleri otomatik vitesli araçlar ÖTV 'den yararlanamıyordu şimdi artık yukarıdaki yazıya göre otomatik vitesli araç ta ÖTV' den yararlanıyor, onun için o yazı hangi tarihli ve kaç sayılı resmi gazetede olduğunu bulmam lazım.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN...