Sol kolu olmayanlar h sınıfı ehliyet alabilir mi?

sol kolum dirsek alti ampute(yok) aldigim yeni ank.numne hast.raporda h sinifi ehliyet alamaz surucu olamaz diye protez taksam ehli.alabilirmiyim lutfen yardimci olun itiraz edebilirmiyim

Derhal itiraz et. Sol kolu olmayıpta H sınıfı ehliyet alır kulanır ibareli rapor alan onlarca kişi var. Sana neden vermemişler anlayamadım. Kol protezine gerek yok. Tek yapman gereken rapora itiraz.

direksyondan vites sistemi olan ve tek kolla dönüşlerde problem yaratmayacak tipte bir arac olduktan sonra hiç bir problem yok. bu tip kullanan eşimin bir öğretmen arkadaşı var.

İl Sağlık Müdürlüğüne İtiraz dilekçesi yazın. Altına Raporunuzu sunun.
İtiraz değerlendirilmesi akabinden sonra size döneceklerdir. İl Sağlık Müdürlüğü Hakem Hastane seçecek sizde gidip sil baştan muayene olacaksınız. Hakem Hastanenin vereceği rapor kesindir.

Sanırım siz Ehliyet kursundaki görevlilerden net bilgi almadan rastgele hastaneye gitmiş olabilirsiniz. O hastanenin ortopedi uzmanı dr. bu iş için uygun olmayabilir. (bunlar bir olasılık, yani illada öyledir böyledir demiyorum, olabilir belki diyorum o yüzden gidip doktoru dövmeyin olur mu?)

raporu ank.numuneden aldim kendisi hakem hast.bu hastaneye itiraz edebilirmiyim ehliyet icin ilk defa basvurdum yardim edin

Slm Arkadaşlar

derderbo:Benimde sorunum aynı senin gibi fakat ben ehliyetimi 1998'de aldım sorun çıkmadı şimdi bilemem tabi Fakat size daha ilginç olan birşeyi söyliyim arkadaşlar ben yaklaşık 11 yıldan beri araç kullanıyorum ve kullanmayda devam ediyorum geçenlerde bir sıfır araç sordum ve bana ötv indiriminden yararlanımıyorusun dediler nedeni araştırdığımda cevap çok komik;sol elim olmadığı için bu nedenden ötv den faydalanamıyorum.Bu nasıl bir mantık ve neye dayanarak bunu iptal ettiler anlıyamıyorum.Saygılar.

derderbo kardeş ilk defa muayene olmuşsanız itiraz ebebilirsiniz; ancak itiraz sonrası size hakem hastane verilmişse o zaman dava açarsınız.

Olay söyle olur Önce muayene olursunuz: raporda şüpheniz var ise itiraz edersiniz:
İtiraz etmemişseniz hakem hastane olmasına bakmazlar. dolayısıyla itiraz ettiniz mi bu önemli...

Tosyalı kardeş:
Sol kol sakatlığı olanalra kanunen ÖTV muafiyeti yok.
Eskiden sol ayak olanlara yoktu. Gerekçesi: otomatik vites için sol ayağa ihtiyaç duyulmuyor deniyordu.
Sol ayak sakatlığı olana artık ÖTV.siz veriliyor ancak 2 seçenek sunuyor.
Dolayısıyla sizin bahsettiğiniz mevzuu komik gelebilir ama kanunen alınmıyor bilginize.

isen buga birşey sormak istiyorum sonuçta kol olmaması özel tertibatlı araç almak zorunda kalmaları anlamına gelmiyormu? bu durumda ötv olması gerekir görüşündeyim.

bende bu nedenden dolayı saçma diyorum çünkü hatırladığım kadarıyla 5 sene öncesine kadar ötv indirimli araç alabiliyorduk.

sonuçta benim H sınıfı ehliti ve hastene raporum mevcut hakmı sizce bu ?

suanda senellik iznim bitti arkadaslar 2-3 ay sonra itiraz etsem bir kayip sozkonusumu isen buga Allah razi olsun tesekkur ederim hepinize

Bes sene önce alındığına eminimizin Tosyali kardes? Bu sitenin sahibi ile birlikte bu ise başladığımdan bu yana öyle duyum görmedim.

Sag kol ve sag ayak sakatlığı olanlar alabiliyordu bes sene önce. Sol kol ve sol ayak sakatlığı olanlara verilmiyordu.

Marcus Oredius her turlu tertibat taktirmak ÖTV indirim hakkı vermez. Sadece modifiye hakkı verir. Saka bir yana ben sadece yasal birşey yazıyorum. Bilmiyorum haklisin yinde yasayı yapan ben değilim. Bu isin pilefesoru bilecek.

Sayin derderbo Alti ay sonra yeniden rapor çıkarabilirsiniz.

Bes sene önce alındığına eminimizin Tosyali kardes? Bu sitenin sahibi ile birlikte bu ise başladığımdan bu yana öyle duyum görmedim.

Sag kol ve sag ayak sakatlığı olanlar alabiliyordu bes sene önce. Sol kol ve sol ayak sakatlığı olanlara verilmiyordu.

Marcus Oredius her turlu tertibat taktirmak ÖTV indirim hakkı vermez. Sadece modifiye hakkı verir. Saka bir yana ben sadece yasal birşey yazıyorum. Bilmiyorum haklisin yinde yasayı yapan ben değilim. Bu isin pilefesoru bilecek.

Sayin derderbo Alti ay sonra yeniden rapor çıkarabilirsiniz.

peki sol kolundan sakat olanlar( h sınıfı ehliyeti olanlar) maliyeye ödenen taşıt pulu gibi vs vergilerden muaf oluyormu birde plakada özürlü işareti oluyor mu isen bey

H sınıfı ehliyet tek başına bir avantaj sağlamaz. Ek olarak plakada bulunan özürlü işareti artık zorunlu değil.

İyi günler bugün h sınıfı ehliyet için heyete girdim sol kolumdan engelliyim hiç bir hareket yok heyet bana h sınıfı ehliyet iiçin uygun degildir raporu verdiler il saglık müdürlüğüne itirazda bulundum hemen bana kaç günde dönüş yaparlar birde bulunduğum ilde mi tekrardan heyete girecegim

Geri