SON DAKİKA: %90 Altı Ortopedik Engelliler İçin ÖTV Muafiyetli Araç Alımı Durduruldu!

Hiç biri bayiler nezdinde net değil 2023 yılında aracımı sattım alış tarihi 2017 idi hafta sonu bayi 2027 yılında alabilirsiniz dedi ben aracımı 2023 ye sattım diye ısrar edince o zaman özelge getirin dedi o süreçte bayağı uzunmuş sanırım yarın vergi dairesinden elden talep edeceğim umarım hallolur
başka bayi denediniz mi?

Hiç biri bayiler nezdinde net değil 2023 yılında aracımı sattım alış tarihi 2017 idi hafta sonu bayi 2027 yılında alabilirsiniz dedi ben aracımı 2023 ye sattım diye ısrar edince o zaman özelge getirin dedi o süreçte bayağı uzunmuş sanırım yarın vergi dairesinden elden talep edeceğim umarım hallolur
maceralarınızıda buraya yazabilirsen seviniriz. ÖZELGE neymiş öğreniriz.

Öğrendiğim kadarıyla Vergi dairesine gitmeye gerek olmayabilir. dijital ortamdan talep edebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden , arama kısmına “Özelge Talebi” yazarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilgili sayfasına doğrudan geçiş yapabilirsiniz. Sistem sizi otomatik olarak İnteraktif Vergi Dairesi’ne yönlendirecektir. Burada “İşlem Başlat” menüsü altındaki “Vergi İşlemleri” sekmesinden “Özelge Talep Dilekçesi” adımını takip ederek başvurunuzu dijital olarak imzalayıp gönderebilirsiniz.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Geri