Sürücü sağlık raporu itiraz işleminin geri çekilmesi

Merhabalar, yaşadığım bir durum hakkında bilgisi olanların görüşünü almak istiyorum.
Kocaeli Şehir Hastanesi’nden “Sürücü Adayı Olamaz” şeklinde sağlık kurulu raporu aldım ve rapora itiraz ettim. Dosyam hakem hastane olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Sakarya’da dosyam 23.06.2026 tarihinde açıldı ve muayenelerim başladı. Ancak ben 06.07.2026 tarihinde, yani itirazdan vazgeçme süresi içinde, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne “itirazdan vazgeçme” dilekçesi verdim. Dilekçeyi zamanında vermeme rağmen Sakarya tarafında “1 aylık süre geçtiği için artık işlem yapılamaz” denildi ve yeni bir sürücü sağlık kurulu raporu alabilmem için 2 yıl beklemem gerektiği söylendi.
Şu anda eski raporum e-Rapor sisteminde hâlâ “itiraz edildi” şeklinde görünüyor ve yaklaşık 3 aydır herhangi bir sonuçlandırma yapılmadı.

Benim kafama takılan konu şu:

Ben itirazdan vazgeçme dilekçemi süresi içinde vermişken, dilekçenin kurum tarafından geç sisteme işlenmesinden dolayı 2 yıl beklemek zorunda bırakılabilir miyim?

Bu durumda raporun kesinleşmiş sayılması veya itiraz sürecinin iptal edilerek yeni rapor almamın önünün açılması mümkün müdür? Benzer bir durum yaşayan ya da mevzuata hâkim olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Geri