Yurt dışından tertibatsız araç alabilir miyim ?

Mrb. H sınıfı ehliyetimle yurt dışından araç alabilir miyim ? Sadece Otomatik vites araç kullanır yazılı ehliyetle ? cevabınız içn tşk ederim :))

Sadece H sınıfı ehliyet yeterli kriter değil. Engel durumunuz da ön plana çıkacaktır. Olsa idi her H sınıfı ehliyet sahibi herkes yurt dışından araç getirebilirdi. OysaH sınıfı ehliyet sahibi olup da her engel grubu getiremiyor.

Özür dilerim arkadaşlar kafam o kadar doluki verdiğim cevapta yanlışlık var. Daha doğrusu eksik bilgi var. Öykü yarışması beni çok fena salladı. :)

Soruya şu şekilde cevap vereyim. Eğer sakatlığınız sol alt ekstrimitede ise yani sol bacakta ise 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporla ÖTV den yararlanırsın. Bunun dışında yararlanabilmen için ya sakatlık oranının %90 ve üzeri olması gerek yada raporda tertibatlı araç kullanır ibarelerinin olması gerekmekte.

Özür dilerim arkadaşlar kafam o kadar doluki verdiğim cevapta yanlışlık var. Daha doğrusu eksik bilgi var. Öykü yarışması beni çok fena salladı. :)

Soruya şu şekilde cevap vereyim. Eğer sakatlığınız sol alt ekstrimitede ise yani sol bacakta ise 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporla ÖTV den yararlanırsın. Bunun dışında yararlanabilmen için ya sakatlık oranının %90 ve üzeri olması gerek yada raporda tertibatlı araç kullanır ibarelerinin olması gerekmekte.

maşallah buraya yazmadığı halde sakatlığı pat diye nasıl bildin?

Rapor aldım sadece h sınıı ehliyet alır yazıyor otomatik yada özel tertibat yazmıyor.Alacağım ehliyetle herhangi bi çevirmede sorun yaşarmıyım otomatik bir araç ile ?

Geri