Yutdışında istediğim aracını getirebilirmiyim

Merhaba arkadaşlar,ben daha önce ÖTV muafiyetli araç almadın hiç, yıllardır 2.el araç alıp kullandım, ehliyetim var, malum Türkiyede araç almak kısıtlı, yutdışında araç almak istiyorum, yurt dışı araç almak kısıtlama varmı, sıfır veya 2. El, bide motor cc fark edermi, düşündüğüm araç
hyundai staria, bunla ilgili iletişime geçebileceğim bildiğiniz firmalar varsa bilgileri paylaşırlarsa memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,ben daha önce ÖTV muafiyetli araç almadın hiç, yıllardır 2.el araç alıp kullandım, ehliyetim var, malum Türkiyede araç almak kısıtlı, yutdışında araç almak istiyorum, yurt dışı araç almak kısıtlama varmı, sıfır veya 2. El, bide motor cc fark edermi, düşündüğüm araç
hyundai staria, bunla ilgili iletişime geçebileceğim bildiğiniz firmalar varsa bilgileri paylaşırlarsa memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.
- Araç 3 yaşından büyük olmayacak. sıfır olabilir ikinci el olabilir ama günce tarih itibari işe 3 yaş büyük olmayacak.
- Gaziler hariç diğer insanları kapsıyor: araçta özel donanımlı hareket ettirici tertibat olacak. Onaylı ve belgeli.
- otomobillerde max 1.6 motor hacmi kapsıyor (yurtiçinde alırsan motor hacmi kapsamıyor), minibüs gibi özel donanımlı araç alınacaksa 2.8 cc motor hacmi aşmayacak.
- en kötüsü şu: 10 sene satamıyorsun. (yurt içi alırsanız 5 sene satabiliyor ama 10 sene yeniden alamıyordunuz). gümrükten geçirirseniz 10 sene satamıyorsunuz (Gaziler hariç).

Anladım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, nereye kimlerle nasıl irtibata geçeceğim.

Gümrük Müdürlüğü..

Aslında irtibat değil de öyle denmez. Yurtdışından aldığınız aracı gümrükten geçirmek için gerekli onay ve evraklar almanız gerekecek; bir nevi normal vergi dairesi gibi işlemler yapacak onaylar bekleyeceksiniz. Bu işi bilen muameleciler bulmanız halinde işiniz rahat olacak.
Gümrük müdürlükleri Ankara ve İstanbul'da olur, sınır kapısındakiler değil. Kolay gelsin...

Teşekkür
Gümrük Müdürlüğü..

Aslında irtibat değil de öyle denmez. Yurtdışından aldığınız aracı gümrükten geçirmek için gerekli onay ve evraklar almanız gerekecek; bir nevi normal vergi dairesi gibi işlemler yapacak onaylar bekleyeceksiniz. Bu işi bilen muameleciler bulmanız halinde işiniz rahat olacak.
Gümrük müdürlükleri Ankara ve İstanbul'da olur, sınır kapısındakiler değil. Kolay gelsin...
Bu gibi işlemlerle ilgilenen kişiler bulamayan çalışıyorum, hiç bir bilgim yok, bide dağlık sıkıntılarından dolayısı ilgilenemiyorum, tekrar teşekkür ederim

yurt dışı araçlar için bazı forumlarda yazan şu ortopedik hastalığınız olacak fakat sağ el ve sağ ayak rahatsızlığınız olacak sol el ve ayak kabul edilmiyormuş büyük illerde gümrük müdürlükleri belirli aylarda komisyon kuruyor o komisyona girip 6 ay geçerli yurt dışı ithalat araç belgesi alıyorsunuz gerisi (isen buga ) dediği gibi siz en iyisi en yakın gümrük müdürlüğünü telf arayıp ön bilgi alın

Geri