Ben geçen sene hem 2022 Engelli Maaşı hem Bakım Maaşını alıyordum eve giren gelir fazlalığı yüzünden 2022 maaşım kesildi şuan sadece bakım maaşı almaktayım, buna göre geçen sene yararlandığım 1000 tl yardımdan bu sene de yararlanır mıyım?
Bu konularda hesap kitap yapan bir uzman değilim, ama var olan bilgilere göre yorumumu yazacak olursam;
Bakanın açıklamasına göre, başvurusuz sadece yaşlı ve engelli maaşı alanlara, maaşları ile birlikte verilecek.
Maaş almayan bir engelliye ve bakıcıyada başvurusuz yardım verilmiyor.
Maaş alan engelli ve yaşlıların muhtaç olduğuna dair kaydı devlette var. O yüzden ayrıca başvuru yapmaları gerekmiyor.
Maaş almayan engelli ve bakıcılarda dahil diğer vatandaşların pandemi yardımı için bir başvuru yapmış olması ve başvurunun olumlu değerlendirilmiş olması gerekir.
Dolayısı ile daha önce başvurulu ve başvurusuz (engelli ve yaşlılık maaşı alanlar-bu kısım sadece bunlara özel)yardım alanlar yeniden yardım alabilecekler.
Ayrıca yardım almamış veya engelli veya yaşlılık maaşı almayanlar (artık bu maaşları almayanlarda dahil) pandemi yardımına başvuru yapmaları gerekir.
Gezegen, var olan bilgiler bunu gösteriyor.
Şuanda özel durumu olan yani kendilerine otomatik ödeme yapılan, engelli maaşı alanlar durumunda olmadığınız için, bu özellik sebebi ile pandemi yardımı alamayacaksınız gibi görünüyor.
Bu yüzden sizinde pandemi yardımına başvuru yapmış olmanız yada başvuru yapmanız gerekir.
Yinede 17 mayısa kadar, engelli maaşı ve bakıcı maaşı kartınızla hesaplarınızı kontrol edin tabi.
Sadece bakım maaşı alanların merak ettiği bir konu bu durum.
Baştan beri bilgileri takip ettim, bu bilgiler ve açıklamalar ışığında naçizane yarumum ve bilgi paylaşımım bu.
Umarım herkese verilir bu yardımlar dileğindeyim.
Çünkü hepimiz ihtiyaç sahibiyiz.
Bu çerçevede bu seferki yardımı veya başka dönemdeki yardımları almak için vakit kayıp etmeden başvurunuzu yapınız.
Bu yardım alınmazsada mühtemelen 2 ay sonra kurban bayramı için yeniden yardım yapılır, en azından o zaman ki yardım alınır.
Belli ki bu pandemi daha karpuz kesecek
Yani daha yıllarca kalıcı görülüyor.