2.el araç alımı

Orta yollu 2.el araç aldım aracı MTV vergisi için üzerime almak istiyordum vergi memuru üzerine alırsan. Sıfır araç almış gibi 5 yıl dolmadan satamassin 10 yıl dolmadanda sıfır araç alamazsın sin dedi bu doğru mu acaba 2. El bile araç alsam sıfır araç almış gibi sayilirmis

Memur taze sanırım..
Sorunuza gelince ÖTV ile alakalı. ÖTV ödemeden araç aldığınızda 5 sene dolmadan satabilirsiniz. ancak satarken satış işlemleri sırasında ödemediğiniz ÖTV öder ve öylece satabilirsiniz. Söyle ki diyelim araç aldınız. 2 sene sonra satmak zorunda kaldınız: borçlar bilmem ne zor duruma bıraktı. ÖTV işi nasıl çözülecek? 2 sene hakkınızı kullandınız tamamen ÖTV ödeyiniz öylece satınız diyebilir. Yada ÖTV bölüp kalan 3 senelik ÖTV fazlalığı ödeyerek satabilirsiniz. İşlem nasıl yapılacak net bilmiyorum. İki, ihtimal var diye yazdım. Bu ihtimalde hatam varsa düzeltebilirsiniz.... Kaldı ki bu bağlamda MTV işine gelince 5 sene dolmadan araç satmak mecburiyetine düşüldüğünde ödenmeyen MTV işi nasıl olacak? Geriye dönük MTV almazlar. Çünkü hakkınızdı. 2 el araç alımında satış verildiğinde hak mahrumiyetine gelince; ÖTV işlemleri olmadığı sürece ben kendi düşüncemle hiç sanmıyorum. Yine de sağlam olsun diye diğer kardeşlerimizin görüşü al derim.

Geri